Reklama

Reklama

Zabiják proti své vůli

  • Velká Británie Guns Akimbo (více)
Trailer 1

Miles Lee Harris (Daniel Radcliffe) je nýmand, který píše kódy pro počítačové hry pro děti, žije sám v nerdovském bytě a nedávno se s ním rozešla přítelkyně. Z nudy trollí na sociálních sítích různé lidi, ovšem jednoho dne narazí na společnost Skizm, což je nelegální zločinecké uskupení pořádající zápasy na život a na smrt mezi vyvrheli, kriminálníky a maniaky. Brzy Milese přijde navštívit skupina extraordinérních individuí, kteří ho unesou. Vzápětí se mladý muž probouzí doma, přičemž má k dlaním přimontované pistole. Hra o život začíná, přičemž protivníkem není nikdo jiný než smrtící Nyx (Samara Weaving), která už má na svém kontě slušnou řádku mrtvol. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (255)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jasné, mám výhrady. Príliš veľa zbytočných scén na efekt ( motorka na aute, detailné zábery na vybité zuby alebo na zlámané kosti). A záporák je na konci až trestuhodne nudný, hoci dovtedy fungoval ako protipól, ktorý treba poraziť skvelo. No a veci typu, každá guľka až na nejakú minie loosera, ktorý nikdy zbraň nedržal, sú v rámci žánru. Takže hoci by som čakal sofistikovanejší prístup - hlavne tvárou v tvár skúsenejším protivníkom, beriem to. Inak je to super film. Zábavný, krvavý a plný skvelých hlášok a trefných a nápaditých momentov. Režisér presne vedel, čo chce natočiť a je to cítiť z každého políčka. Pôsobí to ako taký prostoduchejší bratranec Johna Wicka s tým, že by som pokojne uvítal celú trilógiu. Radcliffe po dlhom čase v ďalšej úlohe, ktorá napriek nepravdepodobnosti funguje v áčkových rozmeroch. Nebyť vyšších výhrad vpálim plný počet. A Samara Weaving je úplne dokonalá. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Kamerová pohybová ekvilibristika a vizuálna nápaditosť v akčných scénach je v podstate to najlepšie, čo film o podivných existenciách s impulzívnym konaním po vzore japonských anime ponúka. Skutočne som túto sračku nemusel vidieť, ale budem sa chovať korektne, lebo snímok má isté morálne posolstvo. Takže slabší priemer. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Čas od času přijde nějaký šílený režisér a natočí nějakou akční šílenost - obvykle s přímočarým scénářem, který bývá jednou velkou honičko-přestřelkou, s vymazleným vizuálem, divokým tempem a s obžerskou porcí parádní akce, ujetých nápadů a hlášek. To je případ Wanted, Sejmi je všechny, Crank, Hardcore Henry - svým způsobem i Fury Road - a čerstvě i Guns Akimbo. Ten kombinuje ňoumovitého hrdinu-kancelářskou krysu a from-zero-to-hero zápletku z Wanted s honičkovostí zbývajících jmenovaných, což rámuje zvrhlou hrou, v níž se bojuje o život a je vysílaná online a la Běžící muž (oproti kterému tu chybí politický rozměr a hra tu má celou dobu jen dva hráče). Ve výsledku jde o sympaticky snaživý a zdatný akční výplach, který ale na své předchůdce poněkud ztrácí z několika důvodů. Pistole přišroubované k rukám jsou cool, ale zároveň i vrchol fantazie tvůrců a žádné podobně divné nápady nenásledují. Hra nemá zajímavější pravidla nebo background a hapruje i vnitřní logika - protivník, respektive protivnice Nix je oproti hrdinovi o tolik schopnější, že by ho musela zabít během prvních pár vteřin, ale protože se to scenáristovi nehodí, tak k tomu nedojde. Nix mě taky jako jediná bavila, hrdina je většinu času otravně vyměklý a jakože excentrický záporák slabý. Neustálé vtípky odvíjející se od toho, že hrdina nedokáže udělat s pistolemi v rukou banální činnosti jako natáhnout si kalhoty, bych škrtl, a i když je film slušně nahláškovaný, zasmál jsem se jen jednou - když hrdina jedl párek válející se předtím na zemi vedle použitého kondomu. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov úletových filmov typu Crank alebo Hardcore Henry ako vyšité. Spomenuté filmy ale majú jednoznačne lepší drajv a hlavne GULE. Pretože Radcliffe je tu už tradične za takého kokotka (pacifista & vegetarián) = Guns Bimbo. Vizuál je síce pekný, ale po nejakom (krátkom) čase vás tá turbulencia prestane baviť. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pistolruký Potter, co si přišel vyřídit účty s J.K.Rowlingovou. Tímto nekompromisně brutálním dílkem, co si bere na paškál videoherní i comicsovou hravost, se pro Daniela Radcliffa otevírá nová kariérní možnost. Může se definitivně zbavit nálepky herce, který ztvárnil čaroděje z Bradavic. Jakmile uvidíte jeho svěže sjetý ksicht v županu a šílených trepkách, kterak zoufale pádí za bílého dne ulicemi, určitě mu odpustíte umělecké poklesky spojené s jeho komerčním obdobím, ve kterém nebyl k hereckému užitku. Najednou je z něj úplně jiná herecká osobnost, která originálním způsobem dokáže přesvědčit i své zaryté odpůrce, že prostě není na odpis a pod svěže hravým i dravým režisérem umí za to patřičně vzít. A když mu dělá partnerku Samara Weaving, je o svérázně extrémní jízdu postaráno. Celé to má na svědomí Jason Lei Howden, jehož filmografie nečítá nic překotně unikátního, ovšem jeho pracovní zkušenosti s velkorozpočtovými produkcemi se mu jistě hodily, a i slavní režiséři začínali s menšími produkčními náklady. Howden rozhodně akční složku nikterak neošidil a ani nepodcenil, musel zapojit svoji invenci, kterou rozhodně má, aby akční scény měly určitou kvalitu, tedy dobře vypadaly a technicky působily obstojně, neb je (mírně) znát, že rozpočet nebyl z nejštědřejších. Rozložení koprodukčních sil mohlo působit všelijak (Německo, Nový Zéland i Velká Británie), ovšem výsledek není žádná ostuda a nuda už vůbec ne. Od počátku má film rychlý sled i spád událostí, nelegální a internetem hojně sledovaná brutální hra je patřičně vyhnaná do extrému a těží ze své primitivní podstaty. Postavy i postavičky jsou směsicí krvelačné zábavy, kamera provádí prostocviky a mrtvých je bezpočet. Scenáristicky film tolik nepřekvapí, k vidění je námět, který zde už v určitých obměnách existuje, režisér ovšem k němu přistupuje šarmantně a uvědoměle, tudíž režijně to má celé kvalitně pokryté a zvládnuté. Daniel Radcliffe a Samara Weaving jsou castingovou trefou, která diváka drží v pozoru, načež Samaře ty mrchy opravdu jdou k duhu. No, mít na rukou přišroubované zbraně, to není věru žádná legrace. A tahle akční legrácka Radcliffovi vyšla. 10/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Na stole v Milesově bytě lze spatřit CD obaly s názvem videohry „Doom“. (Rico96)
  • V Milesově bytě můžeme vidět plakát na film Rambo II (1985). (Rico96)

Související novinky

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama