Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství. (Bioscop)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (205)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Téma nestoudného civilizačního nadbytku a závislosti na materiálním štěstí, zejména západoevropského světa, o Americe není potřeba psát, to už je předpeklí lidské rozmařilosti a skutečné zhmotnění hesla "Konzumuji, tedy jsem...", by si zasloužilo daleko radikálnější obraz, než je tato komedie se zoufalým humorem, naivní romancí či síle přátelství. Toto může pobavit, jak je vidno, ale ke změně životního stylu, či dokonce k snížení životního standardu, film nikoho nedotlačí. Tři za snahu toto téma otevřít, i když, co se lidstva týká, je již půl hodiny po dvanácté. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tak trochu "jiná" komedie k zamyšlení. A to se u tohoto žánru nekoná zas tak příliš často. Místy jsem se trochu ztrácel, ale nápad jako takový super. Ruku na srdce - krámů máme všichni - hromadíme jako křečci, ale ve většině případů naprosto k ničemu. Ale pořád dobrý, když si to člověk aspoň občas uvědomí a trochu přibrzdí. Pak stačí pobalit pár těch krámů (myšleno spacák + stan), kámoše a vyrazit ven. Neznám lepší způsob jak si dát od všeho klid. A nemusíte zrovna do amazonského pralesa, stačí za humna, fakt. A tenhle tak trochu praštěný film s bezva soundtrackem mi to připomněl. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdo by to do helmutů řekl? Po jejich bizarních komediích a ještě bizarnějším pornu přišli se záležitostí, u které jsem se nečekaně dobře bavil. Abych se přiznal, nejvíc mě dostal úvodní průvodce generacemi, ten byl dokonalý. Do příběhu sice postupně pronikala určitá předvídatelnost, přesto jsem si film slušně užil, no, a Zuckerman:-D ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* zajímavých, originálních a podnětných komedií vzniká čím dál míň, tak jsem rád za každý dobrý tip. A zrovna tato se mi trefila do vkusu. Sice to není úplně jednoznačná komedie a kromě romantiky v ní najdete i vážnější momenty, což není na škodu. Kupodivu není ani moc předvídatelná, tak nebyl čas se nudit a navíc herecká dvojice je docela sympatická. Takže za mě jí dávám palec nahoru a vyhoupla se přes hranici 4 hvězdiček a doporučuji. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nemci ma neprestávajú udivovať - v poslednej dobe práve z nemeckej produkcie vzišlo mnoho výborných filmov a mám pocit, že zvyšok Európy začína akoby zaostávať. Sympatické duo Florian David Fitz a Matthias Schweighöfer sa po úspešnom Der geilste Tag objavujú spolu aj v ďalšom Fitzovom filme - a opäť s výborným námetom. Zápletka filmu je sama o sebe v podstate jednoduchá, ale príbeh so sebou prináša oveľa väčšie posolstvo ako by sa pôvodne mohlo zdať. Keby som to mal hodnotiť čisto ako komédiu, tak by to bolo azda len kdesi na hranici priemeru, ale tento film mal oveľa väčší záber ako len obyčajná komédia. A práve ten sociálno-humanistický rozmer zožal u mňa obrovský úspech. Práve takýto typ filmov donúti človeka sa podvedome zamyslieť nad zmyslom skutočného šťastia a bohatstva. Už len samotný prológ stojí za zamyslenie... Výborný film. 5* dávam veľmi zriedka, ale v tomto prípade zaslúžene! A čo vy? Ktorých 100 vecí a v akom poradí by ste si vybrali? ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Hlavná časť natáčania sa odohrala od 27. februára do 30. apríla 2018 počas 35 natáčacích dní v strednom Nemecku, najmä v Berlíne a Brandenbursku. (Arsenal83)
  • Režisér, scenárista a hlavný herec Florian David Fitz obsadil do hlavnej ženskej úlohy Miriam Stein, pretože s ňou už nakrútil road movie Cesta tam (2014) a podľa neho ho presvedčila, že má v sebe „úprimnosť a prirodzenosť“ potrebnú pre túto rolu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama