Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství. (Bioscop)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (205)

bourec 

všechny recenze uživatele

Špatnej film to není,to ani náhodou.Ale v ústřední dvojici mi na nervy lezl mathias,a trochu mi kazil dojem z filmu.Navíc slibnej začátek,a to,k čemu se hlavní postavy rozhodly,nakonec jakoby vyšumélo do ztracena,a přitom to slibovalo pecku,při který se doslova budeme válet smíchy.nakonec mírně nad průměrem.60%. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý nápad na scénář, líbí se mi srovnání 4 generací na začátku (57, 200, 650, 10 000! věcí), život není o věcech (a štěstí už vůbec ne).... "A z čeho budete žít? Člověk moc nepotřebuje, mami." Ze začátku jsem si říkala 2 narcisové, no to bude teda něco, ale nakonec fajn spíše hodně fajn. Velmi aktuální téma - konzum, závislost na nakupování, dluhy, jak skutečně funguje byznys, manipulace. Sama jsem překvapena, ale nemohu jinak než zaokrouhlit na plný počet. ;) Film, který rozhodně stojí za shlédnutí a především za zamyšlení, inspiruje. Přináší velmi zajímavý pohled na dnešní svět, vztahy, hloubku a priority. Jsme to opravdu my, kdo ovládá věci nebo věci ovládají nás??? Navíc těch momentů, kdy jsem se opravdu pobavila, zas nebylo až tak málo ;) ()

Reklama

haluska11 

všechny recenze uživatele

pan florián si bere na paškál populární koncepci minimalismu. pan florián si nasadí brejličky humoru na úrovni podprůměrné české komedie, zarýpe si do Zuckerberga a Facebooku... a větší hloubku to vlastně nemá. naštěstí se tak aspoň netváří. 100 věcí je fajn oddechovka vedoucí k zajímavým debatám, ale premisa má rozhodně větší potenciál. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co se týká humoru, dobrá německá komedie je stejný příměr jako zborcené harfy tón. Na úrovni kritiky konzumní hodnotové orientace jsem té mileniálské sortě filozofujících revolucionářů nezbaštil ani jedno z těch prázdných gest a na podobně motivované Up in the Air se to může jen zbožně koukat. Kdyby Schweighöfera navlékli do zbroje, spletl bych si jej s Brienne z Tarthu.. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Příjemné, německé, zamyšlené, koukatelné, svižné. Docela fajnová podívaná na německé kamarády, co se hecnou a vsadí se o 100 důležitých věcí. Je to celkem švanda, a trochu si uvědomíte na čem vám vlastně záleží a čím se obklopujete. Film byl svižný, sympatický a hezký. Zhruba uprostřed nastal zlom v kamarádství, ale pak se všichni usmířili, dali se zase dohromady, prostě hepijend. ..v těch bytech musela být celkem kláda, když zafoukalo..i když, kláda..no radši nic.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Režisér, scenárista a hlavný herec Florian David Fitz obsadil do hlavnej ženskej úlohy Miriam Stein, pretože s ňou už nakrútil road movie Cesta tam (2014) a podľa neho ho presvedčila, že má v sebe „úprimnosť a prirodzenosť“ potrebnú pre túto rolu. (Arsenal83)
  • Tímto filmem se nechala inspirovat televize Prima při vytváření televizního pořadu Experiment 21 (od r. 2020), kdy účinkujícím sebrali všechny věci a poté si každý den směli vzít jen jednu věc. Experiment trval 21 dní. (tommahol)

Reklama

Reklama