Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství. (Bioscop)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (205)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Německé filmy mají jeden společný přívlastek. 90% z nich stojí za starou belu a je to odpad k nekoukání, nicméně čas od času přijdou s jedním klenotem, který vám vytře zrak a většinou vykompenzuje i tu tunu romantických sraček, kterou produkují. 100 Things je toho dalším příkladem. Skvělé aktuální téma, výborně zpracované a neméně dobře zahrané ústřední dvojkou. Je to možná klišé, ale štěstí si opravdu za peníze nekoupíte. Možná se k němu přiblížíte nebo si na něj na chvilku sáhnete, ale nikdy si jej zcela nekoupíte. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejoriginálnější komedie posledních pár let a překvapivě právě od Němců. Dva nejlepší přátelé se v opilosti vsadí, že na 100 dnů se vzdají veškerého svého majetku, s tím, že každý den mohou dostat jednu věc zpátky. Skvělé téma, díky kterému vzniká řada komických situací a když si k tomu připočtete dva sympatické ústřední hrdiny je vyhráno. Ke konci se filmu daří dolovat i emoce a já byl z celého zážitku příjemně překvapen i potěšen. 80% ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Už nepochybuju o tom, že Němci umí točit filmy, když chtějí. Jen škoda, že jejich komedie dopadají nevybalancovaně, což je případ i této. Dobrý nápad, divný humor, snaha o komplexnější příběh a slušná dramatická stránka. Osobně nejsem fanouškem ztřeštěných komedií, proto jsem na filmu nejvíc ocenil právě ten vážnější tón v poslední půlhodině, kde i postupně vygradovalo přátelství mezi hlavními představiteli a padalo jedno moudro za druhým. /// Viděno na Nova Cinema s českým dabingem. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo neúnosně ukecané, pak jsem si zvykl. Neříkám tak ani tak, ale pokud by se alespoň na podobné úrovni točily komedie u nás, bylo by lépe. Filmu se dá mnohé vytknout, ale jsou tam i cenné momenty a občas i něco v druhém plánu k zamyšlení. Je zajímavé vidět jak Němci vidí sebe i svět. Samozřejmě ten filmový. 70% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Florian David Fitz se mi ukotvil do paměti nejen zásluhou Téměř dokonalých tajemství, ale rovněž i například A co třeba Adolf? a do třetice dobrých rolí můžu s radostí prohlásit, že ho budu rád do budoucna sledovat stejně jako kolegu M’Bareka. Jsem totiž jeden z mála mladých Čechů, kterým němčina vůbec nevadí a po takhle procítěných podívaných rád po filmech od našich západních sousedů sáhnu klidně častěji. [viděno na Netflixu 16.10.2021] ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Režisér, scenárista a hlavný herec Florian David Fitz obsadil do hlavnej ženskej úlohy Miriam Stein, pretože s ňou už nakrútil road movie Cesta tam (2014) a podľa neho ho presvedčila, že má v sebe „úprimnosť a prirodzenosť“ potrebnú pre túto rolu. (Arsenal83)
  • Hlavná časť natáčania sa odohrala od 27. februára do 30. apríla 2018 počas 35 natáčacích dní v strednom Nemecku, najmä v Berlíne a Brandenbursku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama