Reklama

Reklama

The Haunting - Dům na kopci

(série)
  • USA The Haunting of Hill House (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Roztříštěná rodina bojuje se strašlivými vzpomínkami na svůj bývalý domov a děsivé události, které je z něj nakonec vyhnaly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Klara 

všechny recenze uživatele

Horory úplně nevyhledávám, tady jsem se rozhodla udělat výjimku. A jsem sakra ráda, že jsem to udělala. The Haunting of The Hill House jednoznačně patří mezi jeden z nejlepších seriálů, co jsem za poslední roky viděla. Je děsivý, ale v hororu dokáže najít i citlivé stránky a zaměřit se především na psychiku člověka, než na to, aby ho za každou cenu vyděsil. Horor rozhodně není na seriálu to hlavní. Ne, je jím zkoumání osobností lidí, kterým se v dětství stalo něco hrozného. A konec mě rozbrečel. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určite jeden z tých naozaj dobrých hororových príbehov, aj keď osobne nemôžem ísť na plný počet, pretože zopár výhrad by som mal. V prvom rade musím pochváliť výborne prepracované postavy a vzťahy v rodine manželov s piatimi deťmi. Film často preskakuje v niekoľkých časových rovinách a často sa vraciame k tým istým scénam, ktoré sú buď rozšírené alebo videné z iného uhla pohľadu. To všetko spolu s výbornou atmosférou vťahuje diváka do deja a nuda nehrozí. S blížiacim sa koncom sa to už trocha naťahuje a absolútnym sklamaním bola pre mňa záverečná časť. presne tá, ktorá by mala byť vyvrcholením v podstate tým najlepším. Zvrtlo sa to v nekonečné vykecávanie o živote a rodine. Aj v iných častich nájdeme pomerne dlhé pasáže s dialógmi, ale nevadili mi. V záverečnej časti, po tom ako je všetko jasné, sa zbytočne melú nezaujímavé dialógy, ktoré už nemajú čo vylepšiť a s hororom nemajú fakt nič spoločného. Herecky veľmi dobre obsadený seriál,Kate Siegelová mi často pripomínala Angelinu Jolie, skvelá Victoria Pedretti a pochválim aj H. Thomasa v roli otca. Celý čas som však nepochopil, prečo ho ako staršieho musel hrať úplne iný herec!!! (T. Hutton). Urobiť ho staršieho...úplne bežná maskérska práca, či nie?? Film 80%. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Tomuhle já říkám konečně čistokrevný seriálový hororový počin. Flanagan se občas vytáhnout umí, i když jeho styl není zrovna můj cup of tea, protože má tendenci své horory převádět do rodinných dramat a často vybírá až krajně nesympatické protagonisty. V The Haunting ale funguje všechno na jedničku. Scénář, tempo, herecké výkony, dramatická linie, časové prolínání ale co hlavně, hororová stránka a mrazivé scény. Tenhle seriál je sice trochu komplikovaný a chce si to pořádně ujasnit v postavách, ale pokud nebudete sledovat epizody s velkým odstupem, zaručuju, že dostanete atmosferický, hutný zážitek, který budete mít ještě dlouho v paměti. Snad bude druhá série kvalitativně stejná. Těším se. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc povedený hororový seriál. Mělo to i hloubku, což u hororu moc nečekám. Hezky vykreslená rodina, kdy byli herci povedeně vybráni jak pro dětské role, tak pak pro budoucí dospělost. Jako děti však vedou.:) Určitě tomu nechybí magická strašidelnost, tajemnost,ale netlačí to na pilu a tak je to strašení na hranici příjemného. Kolem třetího dílu jsem byla trošku na pochybách,ale nakonec velká spokojenost. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý příběh, herecké obsazení, a hlavně režie Mika Flanagana je úžasná. Seriál umí parádním způsobem navodit atmosféru, v čem je ale nejlepší, je práce s postavami. Všem pěti sourozencům je věnována jedna samostatná epizoda, jež nabízí jejich pohled na strašlivé události, jimž společně čelili. Psychologické vykreslení postav je zkrátka na mistrovské úrovni, a já se během sledování bavil o to víc, když byly na scéně všichni pohromadě ( mám na mysli dospělou část ). Seriál výborně stříhá situace, kdy v jednu chvíli sledujeme minulost, kde děti dostávají prostor, pak tady máme současnost, a ve druhé polovině seriálu, mně dospělá verze začala čím dál tím víc bavit/zajímat. Seriál má dva neskutečně zajímavý a hlavně úžasný zvraty, které stoprocentně dostanou každého, nebo aspoň mě to dostalo. Herecké výkony jsou jak mladší tak i starší verze zahrané na výbornou. Po technické stránce není co vytknout. Flanagan si zrežíroval všechny epizody, a de to cítit na každém záběru. Zároveň mu musím dát OBROVSKÝ PALEC NAHORU, protože jeho práce s kamerou je bravurní. Hudebně nemám co vytknout, taky paráda. Má to skvělou atmosféru, a pak to má výbornou dramatickou část. Zkrátka jde o blesk z čistého nebe, protože tak unikátní hororový příběh, a hlavně to zpracování jsem ještě neviděl. Po tomhle se ještě víc těším na film Doktor spánek, věřím že Flanagan nezklame. Kdo ještě neviděl Hill house, můžu doporučit všemi deseti. KLOBOUK DOLŮ. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno