Reklama

Reklama

The Haunting - Záhadné sídlo Bly

(série)
  • USA The Haunting of Bly Manor
Trailer 1
USA, 2020, 8 h 19 min (Minutáž: 46–66 min)

Tvůrci:

Mike Flanagan

Předloha:

Henry James (kniha)

Hrají:

Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas, Kate Siegel, Katie Parker, T'Nia Miller, Rahul Kohli, Amelia Eve, Martin McCreadie, Tahirah Sharif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Když je někdo mrtvý, ještě to neznamená, že už tu není. Gotický romantický příběh od tvůrce seriálu Dům na kopci, ve kterém chůva padá do propasti děsivých tajemství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (206)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál „The Haunting of Bly Manor“ je rozhodně originální horor, to se mu musí nechat, jenže já jsem měl problém v tom, že vlastně vůbec nešlo o horor, ale o romantické drama s nadpřirozenými prvky, což pravda relativně zapadá do žánru ghost stories, které měly především atmosféru, nemusely nutně být děsivé. Ale u moderního seriálu mi to prostě nesedlo. ()

campix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mike Flanagan se vrací s pokračováním úspěšné hororové série Tha Haunting. Vrací se nám i část hereckého osazenstva. Ovšem v naprosto jiných rolích. V jiném čase a do jiného příbehu. V mých očích sympatické. Snažit se vystavit nový příběh bez vazeb na předchozí veleúspěšné dílo. The Haunting of Bly Manor zaujme na první pohled perfektním řemeslným zpracováním a mrazivou atmosférou, jako vystřiženou z prvné série. První epizody jsou ve znamení jemného mysteriózního oťukávání a hororových prvků zde tolik není. Ve čtvrtém díle se, ale vše otočí vzhůru nohami a série se začně ubírat nečekaným směrem k takové lehce mysteriózní romantice. Hodně zajímavé a odvážné. Nekvituji tuto změnu, protože jsem čekal a chtěl něco trošku jiného a nově nabitá dynamika mě tolik neuspokojila. Také finální cukrkandl bych tam mít nemusel. Přes všechny výtky, které jsem k tomu měl, se jedná o výborný seriálový počin. Chci další řadu! ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, ten rok 2020 asi fakt nebude podle mého gusta. Nestačí, že vyšlo pár novotin, které nestály za nic, ale byly i slabší nové série starších seriálů. Toto tomu nasazuje korunu. Nebo koronu v tomto roce. Vskutku kulturní katastrofa. Rozběhne se to v celku dobře. Má to opět takový ten tajemný a nepoznaný styl vyprávění a pro děs to nemusí jít hned daleko. Jenže člověk později sleduje něco jakoby tajemného, ale co hůře irelevantního. Dost věcí tam nedává smysl a co je na tom nejhorší, i když dojde k nějakému vyvrcholení, tak vlastně se stejně nějaké otázky nezodpoví. Navíc to vyvrcholení není ani moc vyvrcholením. Plus k tomu, když půlka poslední epizody už je spíše šťastný dojezd, který ani není moc šťastný a ani moc logický. Co si budeme, první série nebyla ani moc o tom, že by dokázala překvapit. Ale dokázala vyděsit. Dokázala mít dokonale vystavěné charaktery, kterých bylo hodně, ale každý měl svoje místo. Dokázala mít naprosto špičkové zpracování a nezaměnitelnou atmosféru. Druhá série ve výsledku nemá ani jedno z toho. Pamatuji si, že první série byla zábava, ale vskutku jsem ji docenil až na podruhé. Zde druhá série nebyla ani moc velká zábava. Někdy to spíš byl náznak lobotomie. Plus k tomu, kdy je v celku divné, že když už máme stejné herce, kteří původně byli skvělý, tak teď dělají to, co dělají. Ať už je to strašně neautentická Pedretti a nebo charismatický Jackson-Cohen, který ale z nějakého důvodu jede nějaký skotsko-švédský přízvuk. Což už je to nejmenší. Co dodat? Čekání na druhou sérii bylo výživní, ale její realizace se tomu skoro vůbec nepřibližuje. Spíše vůbec ne. A je to jenom další úkaz letošního roku a jeho přesně reprezentace. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu říkat, že jsem se nudil. Hodnocení na 3* sestřelil díl číslo sedm, kde jsem nemohl dát nic jiného než odpad. Jinak tu máme zábavnou, atmosférickou duchařinu, do které se snadno zamotáte. Štěstí je, že závěrem z té motanice vyklouzne. Vše se dostatečně vyjasní a to je důležité. Herecké obsazení musím pochválit, protože nikdo za celou dobu nevadil. Škoda jen Flanagana ústřelů, chtěl do seriálu vložit něco originální, ale ne vždycky mu to vyšlo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byl výborný hororový seriál se zajímavě vykreslenými postavami. Druhou sérii nejlépe vystihuje jedna z postav ke konci posledního dílu a to, že se nejedná o duchařskou historku, ale milostný příběh. To je ta nejlepší definice, protože strašení tu je v 9 dílech méně, než v jednom díle předchozí série. A onen milostný příběh, není tak zajímavý, stejně jako jeho postavy. Atmosféra není špatná, ale kdo se chce bát, doporučuji francouzskou Marianne. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Na začátku epizody hraje píseň „Tainted Love“ od Soft Cell. (Duoscop)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama