Reklama

Reklama

The Haunting - Záhadné sídlo Bly

(série)
  • USA The Haunting of Bly Manor
Trailer 2
USA, 2020, 8 h 19 min (Minutáž: 46–66 min)

Tvůrci:

Mike Flanagan

Předloha:

Henry James (kniha)

Hrají:

Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas, Kate Siegel, Katie Parker, T'Nia Miller, Rahul Kohli, Amelia Eve, Martin McCreadie, Tahirah Sharif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Když je někdo mrtvý, ještě to neznamená, že už tu není. Gotický romantický příběh od tvůrce seriálu Dům na kopci, ve kterém chůva padá do propasti děsivých tajemství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (206)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál „The Haunting of Bly Manor“ je rozhodně originální horor, to se mu musí nechat, jenže já jsem měl problém v tom, že vlastně vůbec nešlo o horor, ale o romantické drama s nadpřirozenými prvky, což pravda relativně zapadá do žánru ghost stories, které měly především atmosféru, nemusely nutně být děsivé. Ale u moderního seriálu mi to prostě nesedlo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byl výborný hororový seriál se zajímavě vykreslenými postavami. Druhou sérii nejlépe vystihuje jedna z postav ke konci posledního dílu a to, že se nejedná o duchařskou historku, ale milostný příběh. To je ta nejlepší definice, protože strašení tu je v 9 dílech méně, než v jednom díle předchozí série. A onen milostný příběh, není tak zajímavý, stejně jako jeho postavy. Atmosféra není špatná, ale kdo se chce bát, doporučuji francouzskou Marianne. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Zomrieť neznamená odísť.“ Ako na konci povie jedna nedôležitá (?) postava, toto nie je horor. Toto je milostný príbeh. Niekomu to bude vadiť, niekomu nie. Ja som nebol nijako zvlášť odvarený už z prvej sezóny, ale druhá ma dosť sklamala. Prvú polovicu. V druhej do toho tvorcovia (v čele s talentovaným Mikeom Flanaganom) našťastie konečne poriadne kopli a ku koncu bolo nutné nachystať si vreckovky. Každopádne, napriek silnej koncovke dávam „len“ 3*. Je síce pekné, že Flanagan pred klišé hororovými scénami uprednostňuje prácu s postavami a hercami, ale na druhej treba uznať a dodať, že herci nepodávajú nijako extra perfektné výkony resp. že by možno aj podávali, ale postavy, ktoré dostali k dispozícii, nie sú napísané nijako výnimočne (snáď s výnimkou sympatického kuchára a skvelého Henryho Thomasa). ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě hodně bavila, byla strašidelná,ale příjemným způsobem a všechny postavy a rodinné vztahy mě moc bavily. Z tohoto důvodu jsem chtěla dát dvojce jenom 3 hvězdy, ale kdybych jedničku neviděla, tak bych se rozhodla pro čtyři. A tak jsem se k nim přiklonila, mám ráda vypravěčskou formu. Objevily se zde i postavy minulých epizod,ale nemají s jedničkou nic společného nebo jo? Něteré dialogy byly zbytečné a hloupé, věčně opakující se,ale celkově ta myšlenka byla moc fajn. Tajemné sídlo se prostě povedlo, co mi trošku překáží je jedna věc, která se teď objevuje skoro všude , jsem pro všechno,ale příjde mi to už jako povinnost, a ať si to každý přebere po svém. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po čtvrté epizodě jsem byl regulérně zklamanej, že mě to vlastně moc nebaví, do zbylých epizod jsem se ani moc neměl. Přišlo mi, že jsem místo nejočekávanějšího hororovýho seriálu roku dostal jen zcela banální staromódní duchařinu, a fakt jsem se divil, že se Mike Flanagan pustil tímhle nikterak objevným směrem. No, epizodá pátá, zaplať pánbůh, že jsem to nevzdal, mě vyvedla z omylu. Druhá půlka Bly manoru je o třídu jinde - zajímavější, překvapivá, citlivá, smutná. A hlavně se ukáže, že je to fakt pěkně vymyšlený a suprově napsaný. Jen toho strašení tam teda objektivně moc není, o horor jde tentokrát až v druhé, možná třetí řadě. Na druhou stranu, na konci poslední epizody jsem si zaslzel, takže si Byl manor cestu k srdíčku našel i tak :D ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Když odnáší žena z rybníka Floru (Amelie Bea Smith), tak jsou v jednom záběru obě po ramena ve vodě. V dalším jsou ve vodě ale jen po pás. (Duoscop)
  • Během oběda si nabere Flora (Amelie Bea Smith) na prsty kaši, ale k obličeji svého bratra se přibližuje jen jedním prstem. V dalším střihu má ale kaši zase na více prstech. Taktéž se mění množství kaše na prstech. (Duoscop)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama