Reklama

Reklama

The Haunting - Záhadné sídlo Bly

(série)
  • USA The Haunting of Bly Manor
Trailer 1
USA, 2020, 8 h 19 min (Minutáž: 46–66 min)

Tvůrci:

Mike Flanagan

Předloha:

Henry James (kniha)

Hrají:

Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas, Kate Siegel, Katie Parker, T'Nia Miller, Rahul Kohli, Amelia Eve, Martin McCreadie, Tahirah Sharif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Když je někdo mrtvý, ještě to neznamená, že už tu není. Gotický romantický příběh od tvůrce seriálu Dům na kopci, ve kterém chůva padá do propasti děsivých tajemství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (207)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že druhá řada nepokračuje v první a že přichází s novým příběhem, s novým sídlem a také s novou atmosférou, která tentokrát není tak stoprocentně hororová a duchařská, ale zároveň není o nic méně záhadná nebo napínavá. Skvělé postavy, skvělý scénář, který postupně odhaluje vše potřebné, a jistá režie (případně dohled nad režií) Mika Flanagana, který si se záhadnem všeho druhu obdivuhodně tyká. ()

Jolinar 

všechny recenze uživatele

Na horory normálně vůbec nekoukám, ale tohle je spíše romantická vztahovka s duchy, kde občas vyskočí bubák :) a není to žádný krvák. Hlavní je psychologie postav, každá dostane velký prostor a my chápeme důvody jejího jednání a známe pozadí jejího příběhu. Tedy i gradace zápletky je tomu podřízena. To znamená, že napínavý děj někdy utne příběh vedlejší postavy (Henry, Viola) nebo dlouhý monolog (Jamie). Potom má seriál svá slabší hluchá místa, kde se děj zastaví a může chvilku nudit. Nakonec ale funguje skvěle a je to především krásně vyprávěný příběh, na jehož konci je vždy jen další začátek... ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne lepšie ako nemastná neslaná prvá séria. Najviac sa mi páčilo že je tu úplne iný a nový príbeh. Hororová atmosféra v novembri nesmie chýbať, druhú sériu som dal za tri dni a spokojnosť, netflix ponúkol aj dabing. Jedine tá postava plešatej afroameričanky mi prišla dosť nesympatická. Plus slabšie epizódy kde boli flashbacky do minulosti aj s tou čiernobielou. Ale inak odporúčam. A ako som povedal, určite lepšie než bola prvá séria. A samozrejme rok 2020, tvorcovia museli pchať lgbt. Prižmúrim oči. 4* ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozporuplné dojmy, respektíve, ako sa Flanagan vracia do starých koľají. Kým prvá séria bola z pohľadu atmosféry, priam emocionálnou delikatesou, táto druhá, sa viac zamerala na charakteristiku postáv či dejovú linku. Prvá polovica je doslova utrpenie. Do sledovania dalších epizód som sa musel vyslovene nútiť, čo asi tiež nie je najlepšia vizitka. Za mňa je táto druhá séria v porovnaní s tou prvou - neskutočným prepadákom a sklamaním. Očakával som horor, dostal som romantickú gotiku, zahalenú do tajomného rúška, ktorá poteší akurát tak ženské pokolenie. Pôvodne som udelil 2 hviezdy, ale za ten vyjebaný, propagandistický “LGBT” záver si Flanagan nič iné nezaslúži. Skoro som sa dogrcal! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po bechybné první sérii, která mě ve všech jednotlivých aspektech úplně odrovnala, ale byl bych asi naivní, abych očekával, že se podobný scénář zopakuje. Flanagan si tentokrát vzal na paškál projekt, jehož prvořadým žánrem není horor. Nechápejte mě špatně, to odlehlé panské sídlo s těmi 2 dětmi nastavuje mrazivou atmosféru na kvalitní úroveň, ale seriál už není primárně o lekačkách, spíše se jedná o drama. Návrat pár známých hereckých tváří potěšil, zejména mladičká Victoria Pedretti hrála opět jako o život, té předpovídám zářnou budoucnost v Hollywoodu. Jinak příběhově opět nějaké díly slabší, to nebudu samozřejmě popírat, ale pár epizod to vskutku povzneslo do výšin, viz pětka s posledními dvěma díly. Pátý díl za mě osobně lahůdková záležitost. Flanaganův cit pro dialogy se taktéž dostavil, vždy se do jednotlivých rozmluv dost vžijete. Kamera opět špičková. A závěr potěšil, tak hezky uzavřený romantický příběh jsem nečekal, všechny otazníky mi byly zodpovězeny. Suma sumárum, jednička dokonalejší, ale i dvojka má co nabídnout. A konkurenci většinou roztrhá na cáry. Za mě dávám 8/10 ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Během oběda si nabere Flora (Amelie Bea Smith) na prsty kaši, ale k obličeji svého bratra se přibližuje jen jedním prstem. V dalším střihu má ale kaši zase na více prstech. Taktéž se mění množství kaše na prstech. (Duoscop)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama