Reklama

Reklama

Pomsta

  • Velká Británie Avengement
Trailer

Obsahy(1)

Během propustky z vězení za účelem návštěvy umírající matky v nemocnici zločinec Cain Burgess (Scott Adkins) unikne svým dozorcům a mizí v ulicích Londýna. Jde o epickou cestu krve a bolesti za dosažením vytoužené pomsty na těch, kteří z něj udělali chladnokrevného vraha. (kukkik)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

otík 

všechny recenze uživatele

Mlátička střídá mlátičku, krev stříká, ruce i nohy se lámou, pichá se nožem, mlátí se vším, co je po ruce, a přitom se krásně výraznou britskou angličtinou baví banda pablbů s hlavním hrdinou. Na tohle jsem už starý. Chybí tu kouzlo hlavního hrdiny, ve své době by Seagal v takovém filmu byl asi jedinečný. Adkinse mám rád, ale nemám rád tyto filmy. Sorry. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) AVENGEMENT je další vydařené béčko s Adkinsnem. Ačkoliv nedávám plné hodnocení, tak přesto jsem spokojen a nic výrazného tomu vytknout nemohu. Co se týče provedení v obdobě současnosti v baru a k tomu vložení různých flashbacků, tak s tím moc problém nemám. Provedeno to bylo slušně a bez logických děr. Jen trochu místy upadne tempo filmu, ale ne o moc. Akce je tu opravdu dostatek, je rozložena zhruba po celém rozsahu filmu, takže není potřeba, aby zde byla nonstop akce. Ještě tak ten úvod, kdy Adkins uprchl a začáteční povídání v baru mě moc nebavilo, ale pak už mě to ví a víc vtahovalo do děje. Bitky ve věznici jsou řádně krvavé, drsné a i místy dost dynamické. Takže v tomto ohledu u mě převládala spokojenost. Jen co se týče těch fightů tak nebyly až tak nápadité a akrobatické jak to u Adkinse a tohoto režiséra známe. Což opravdu není nijak velká výtka, šlo spíš o klasické rvačky, ale své rozhodně přinesli – to neříkám. Jen jsem celou dobu čekal na ten pravý moment a vyvrcholení těch pranic. Scény ve věznici měly dostatek prostoru, ale film nabídne i víc lokací, kde Adkins zneškodňuje své protivníky. Se vším jsem byl tak nějak spokojen. A finále na baru ? To už bylo téměř dokonalé. Nože, prkna, lahve, dokonce i automatická zbraň – to už bylo dost v akci nápadité. K tomu ten Adkinsnův nasraný výraz a celkově vizuál, který jasně ukazoval, jak moc toho v té věznici prožil. Děj nebyl špatný, ale určitě bych ještě něco k tomu vylepšil, nějakou tu pointu atd. Za zmínku stojí i dobrá hudba s často opakujícím hudebním motivem. Ve výsledku si ale stěžovat moc nemůžu. Je to drsné, akční béčko se skvělým hlavním hrdinou, který v tomto snímku sice není úplně bez viny, ale i tak jsem mu od začátku do konce fandil. Doufám, že nás ještě obdobné záležitosti čekají, jen tak dál Scotte! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U Scotta Adkinse nečekám nějakou hlubokomyslnou postavu, leč si myslím, že i s ní v nějakém áčkovém titulu, by mě dokázal mile překvapit. Pomsta je ale regulérní béčko a v podstatě to říká už samotným názvem. Béčko je to ale hodně solidní a podobně kvalitní jsem zatraceně dlouho neviděl. Celé se to odehrává v poctivém anglickém prostředí, především v hospodě, kde se Scott objeví a pije jeden ejl za druhým. Možná je to pro mě úchylka, ale na filmu už mě těšilo jenom sledovat, jak hostinská čepuje z té britské pákovky pivo klasicky na angličáka. A to i přesto, že si Scott objednal dle českého dabingu pivo s čepicí. To by asi koukal, kdyby dostal pivo u nás a po pěně by se orosil i jeho knír....no, to jsem se zasnil. Zřejmě nedostatek čepovaného piva za poslední půlrok vlivem karantény. Chtěl jsem tím vší mříct, že Pomsta je dobrej kousek. Výborné bitky, skvěle špinavej a zaneřáděnej Scott Adkins a rozhodně film, jaký si zaslouží. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zatím nejambicióznější Adkins. Evropská stylizace s neodolatelnou ústřední melodií připomínající 70s a 80s evropské gangsterky a kriminalky s Bel Mondem, potažmo přímá pocta Morriconemu Chi Mai se tu snoubí s typicky drsným britským humorem a svou celkovou koncepcí to až nápadně evokuje tvorbu Guye Richieho a jemu podobných. Akce je na nízkorozpočťák ucházející, místy správně drsná tak, jak to jen forma Adkinse dovolí. Potěší flashbacky z vězení a závěrečná jatýrka v hospodě. Jeden z mála filmů krále akčních béček, který nabízí trochu víc, než jen kopy a údery všech druhu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kvalitní akční béčko se Scottem Adkinsem. Celý příběh je o pomstě a my vše postupně začínáme chápat. Přesto, že je celou dobu jasné, kam film směřuje má na konci celkem zajímavou pointu. Akce je špičková a je jí tam dost. Scott sice občas dostává na frak, ale nevzdává se. Bitky jsou jak ve vězení, tak mimo něj. Určitě stojí za vidění. Hraje tam melodie z filmu Profesionál. "Já vás nemůžu pustit." ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Jako bojový koordinátor na filmu pracoval Dan Styles. Jako herec je uveden v titulcích u postavy Newbold. (Rominator)
  • Když je Cain (Scott Adkins) u výslechu, tak policista, který s ním vede hovor, má orosený obličeji. Na konci výslechu má ale obličej suchý. (Duoscop)
  • Film se celý kompletně natočil ve Velké Británii. (herr_carter)

Reklama

Reklama