Reklama

Reklama

Pomsta

  • Velká Británie Avengement
Trailer

Obsahy(1)

Během propustky z vězení za účelem návštěvy umírající matky v nemocnici zločinec Cain Burgess (Scott Adkins) unikne svým dozorcům a mizí v ulicích Londýna. Jde o epickou cestu krve a bolesti za dosažením vytoužené pomsty na těch, kteří z něj udělali chladnokrevného vraha. (kukkik)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

otík 

všechny recenze uživatele

Mlátička střídá mlátičku, krev stříká, ruce i nohy se lámou, pichá se nožem, mlátí se vším, co je po ruce, a přitom se krásně výraznou britskou angličtinou baví banda pablbů s hlavním hrdinou. Na tohle jsem už starý. Chybí tu kouzlo hlavního hrdiny, ve své době by Seagal v takovém filmu byl asi jedinečný. Adkinse mám rád, ale nemám rád tyto filmy. Sorry. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jo, tady veškerá legrace a sranda končí, od Jesse V. Johnson sem čekal béčko, nic víc, jenom standardní normální béčko, ale tohle je jeden z nejtemnějších filmů, na poli béčkových akčňáků. Ono natočit film o pomstě, s kvalitní akcí a zároveň dát do filmu nějaké ty emoce a celé to nějak dát do hromady, aby to drželo a fungovalo, je čím dál těžší, ale Johnsonovi se to prostě povedlo. Je fakt, že Adkins dokáže ze sebe dostat, i hodně dobrý herecký výkon, ale tak nějak v posledních filmech, dělal jenom mlátičku, ale tady předvedl svůj nejlepší herecký výkon, čímž překonal i Boyku. A co se týče akce, je hodně drsná a surová, ale finále v baru, má to co mnoho filmu postrádá, gradaci, napětí a strach o hlavního hrdinu. Plus song, "Me Mum" který z filmu, dělá umělecké dílo. Takže pevně doufám, že Johnson a Adkins, tohle zkusí překonat ať už společně, nebo samostatně, oba dva sou totiž důkazem, že lze jedině růst a rozvíjet se. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kvalitní akční béčko se Scottem Adkinsem. Celý příběh je o pomstě a my vše postupně začínáme chápat. Přesto, že je celou dobu jasné, kam film směřuje má na konci celkem zajímavou pointu. Akce je špičková a je jí tam dost. Scott sice občas dostává na frak, ale nevzdává se. Bitky jsou jak ve vězení, tak mimo něj. Určitě stojí za vidění. Hraje tam melodie z filmu Profesionál. "Já vás nemůžu pustit." ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Řežebné bijáky sice nejsou moje hlavní filmová parketa, ale troufám si říct, že tohle by mohl být jeden z pomyslných vrcholů žánru. Mohl by, kdyby šli tvůrci do hajzlu s altruismem a patosem, který Adkinsovi nakydali postupně do scénáře. Aspoň já osobně bych si býval vystačil s úplně obyčejným a nijak nepřikrášleným přímočarým příběhem o zradě a pomstě a vůbec by mi nevadilo, kdyby byl hlavní hrdina pouze vymaštěná psychopatická mlátička a nic víc. Ale i tak to byla většinu času parádní jízda. A ten hudební leitmotiv... mňam! Co mi jenom připomínal? Nějakej starší kousek s Delonem? Nebo s Belmondem? Snad Profesionála? ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Upgradovaný Yuri Boyka se znovu vrací k tomu, k čemu byl stvořen, ovšem tentokrát mimo ring a těžkou touhou po nemilosrdné pomstě. Avengement kráčí v evropském stylu za doprovodu oldschool hudby (inspirace nedávno zemřelým velikánem ?) a nabízí o něco víc, než jen tuctovou zábavu na večer. Samozřejmostí jsou drsné pózy nelítostných bastardů, krvavá hospodská zabijačka a zajímavé flashbacky z kriminálu. Odolnost Scotta Adkinse level Thanos. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Když je Cain (Scott Adkins) u výslechu, tak policista, který s ním vede hovor, má orosený obličeji. Na konci výslechu má ale obličej suchý. (Duoscop)
  • Jako bojový koordinátor na filmu pracoval Dan Styles. Jako herec je uveden v titulcích u postavy Newbold. (Rominator)
  • Po závěrečných titulcích následuje nezkrácený sestřih filmové scény, která byla ve filmu kratší. (Rominator)

Reklama

Reklama