Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (232)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby si někdo tenhle koment četl jako první, tak tu radši hned na začátku zopakuju radu od dřívějších komentujících: Pokud o tomhle filmu nic nevíte, tak si o něm ani nic nezjišťujte a hlavně proboha nekoukejte na trailer. Minimálně celá první polovina filmu totiž výrazně těží z toho, že vrhne zmateného diváka do víru podivného děje, kdy člověk netuší nic - kdo, co, proč, jak? Zpočátku jako diváci víme jen tolik, že malá holčička jménem Chloe obývá spolu se svým podivně se chovajícím otcem (?) jakési polorozpadlé stavení a má zakázáno chodit ven. A téhle temné paranoi, která se navíc brzy komplikuje ještě mnoha dalšími různými tajuplnými motivy, je jen velice pozvolna dodáván nějaký řád. Co ovšem není pozvolné ani trochu, je tempo, kterým děj ubíhá kupředu. Ve Freaks se neustále něco děje, zvrat střídá zvrat, nápad střídá nápad. A přestože se ten úplně hlavní motiv nakonec ukáže jako vcelku obyčejný a okoukaný, ale v téhle formě, z tohoto úhlu pohledu a takto s gustem a koulemi podaný, jsme ho ještě asi neviděli. Občas je vidět, že nějaký ten milionek k rozpočtu navíc by neškodil, ale kolem dokola velká paráda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podobné sklamanie ako u filmu Tiché miesto len s tým rozdielom, že tento film nie je aspoň pre hluchonemých a sú tu normálne aj dialógy. Aj keď väčšinou s odporným starcom pripomínajúcim vzorového pedofila. Na druhej strane ten záver ma odrovnal, ale výrazne v negatívnom zmysle. Čistá blbina, z ktorej sa zo sľubného začiatku stane debilné sci fi. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Celkem originální scénář, natočený ale velmi rutinérsky. Je pravda, co se píše v ostatních komentářích - nic si nezjišťujte, a budete příjemně překvapeni. Postupné odkrývání toho, o co jde, je moc fajn. Ale pokud byste chtěli víceméně to stejné, jen lepší (následuje SPOILER příměrem k jinému filmu), pusťte si Thelmu od Joakima Triera. Nebo Vyvoleného. Nebo Kroniku. Vlastně už se tohle dřív téma začíná hodně opakovat! ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Krvácení z oči? Well... předem říkám, že mi vůbec nesedí tyhle filmy, kde se postavy před něčím schovávají většinou teda v domě, například Tiché místo byla totální pičovina a ještě k tomu to nemělo ani dialogy logicky.. Asi první polovinu jsem prospal, pak přijel děda s dodávkou a lakal děti na zmrzlinu, fakt už nevím, jak víc pedofilní tohle být mohlo..! Celkově mě ten děda sral po celou dobu na scéně, ještě ji dá drogy pro taťku.. nakonec se zjistí že pedofilní je děda je dokonce děda ty malý holky, Klouji nebo jak se jmenovala.. taťka se naštve chce prodat svou dceru sousedům, ti jsou ještě větší frýkz než samotné hlavní postavy, takže se Klouji vrátí domů a přes své velké schopnosti ve skříni osvobozuje matku, s tím že taťka si da peroxid do oči, aby mu nešly vidět slzy.. to bude asi všechno. Tleskám, tohle jsem určitě potřeboval vidět. :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V první polovině mě některé scény nedávaly smysl a netušil jsem, nakolik se jedná o představy osamělé holčičky a nakolik jsou to součástí jejích schopností. Ale to jak děj postupoval a odkrýval pravidla, kterými se filmová realita řídila, vše začalo dávat smysl a krásně si to sedlo. Druhá polovina už byla akčnější, došlo na několik překvapivě krvavých scén a padla sem i většina skromných financí, se kterými si ale tvůrci dokázali poradit na výbornou. i tak je ale obrovská škoda, že rozpočet nebyl štědřejší, protože v rámci subžánru se jedná o ojedinělý kousek. Herci výborní, což platí i pro Hirsche, kterého zrovna dvakrát nemusím, ale jestli tu někdo zazářil, tak to byla Lexy Kolker, která předvedla jeden z nejlepších dětských výkonů za posledních x let. Doufám v pokračování. 80% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama