Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (232)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podobné sklamanie ako u filmu Tiché miesto len s tým rozdielom, že tento film nie je aspoň pre hluchonemých a sú tu normálne aj dialógy. Aj keď väčšinou s odporným starcom pripomínajúcim vzorového pedofila. Na druhej strane ten záver ma odrovnal, ale výrazne v negatívnom zmysle. Čistá blbina, z ktorej sa zo sľubného začiatku stane debilné sci fi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

O Freaks som si vopred nič nečítal a dobre som urobil. Prvé desiatky minút potom divák vôbec nevie, čo ho čaká a zvyšuje to expotencionálne napätie. Vôbec ani nevadí, že scenár pracuje s obohratou témou, pretože pravidlá fikčného sveta sú šikovne vymyslené a aj pri takto nezávislom filme tvorcovia ukázali, ako to ide aj s nižším rozpočtom. Poteší napríklad filozofia akéhosi antihumanizmu, kedy postavy musia konať v rámci prežitia taktiež násilne ako druhá strana a Freaks sa rozhodne nesnažia tento postoj smerom ku koncu upravovať. Nejde pre mňa síce o žiadne extra prekvapenie roka, ale aj tak je pre mňa nepochopiteľné, prečo ide o tak neznámy kúsok. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Takovejch skvostů je pomálu. Opravdu mysteriozní scífko, už jenom tyhle dva žánry spolu jsou top, který vás v průběhu filmu naplní tolika otázkama, že je jedině dobře, že se dozvíme i odpovědi. Respektive na dost věcí si přijdeme i sami, ale to zásadní tam je. Chvíli jste na straně holčičky, chvíli táty, vždycky k tomu je pádnej důvod, promyšlený. Každej je něčím speciální, nic nezjišťovat a koukat. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Scifi jedna báseň. Tohle se člověku neokouká už jen proto, že dobrých nápadů ubývá a ubývá. Na začátku jsem si trochu připomněl prvky z Tichého místa, ale jinak je to film, který člověka upoutá do křesla a musí se za každou cenu dokoukat na jeden zátah. Myslím, že zde není moc, co vytknout a vyzdvihnout by se měli hlavně fenomenální herci, od toho nejstaršího až po tu maličkou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Divný táta Debile Hirš, který se konečně naučil aspoň trochu předstírat a kreace Jacka Blacka s tasemnicí mu docela jde, krutě nezvládá svého fantasticky hrajícího divného fracka. A je to vůbec celé takové divné, než se na scéně objeví divný pedofilní zmrzlinář a poté divná máma. To náhle divné dílky skládačky zapadnou, objeví se precizně narýsovaný homixový kosočtverec a vy se kocháte dobře naolejovaným, zábavným a nápaditým nízkorozpočťákem, který s ocasem v ruce vyučuje Holý úd, jak měl vypadat správně propečený Brajtbérn. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama