Reklama

Reklama

Byl jsem Youtuber

Trailer

Obsahy(1)

Dokument zachycuje cestu jednoho z nejznámějších českých Youtuberů Jirky Krále k jednomu milionu odběratelů. Kromě něj se v dokumentu objeví nejvýraznější postavy české a slovenské Youtube scény. Video bylo zároveň tím úplně posledním, které na svůj Youtube kanál Jirka Král umístil. Celý film ke shlédnutí zde. (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Chundys 

všechny recenze uživatele

Dobřeeee, opět dávám průměr! Jako asi opravdu smekám před Jirkou že skončil... Abych to upřesnil ještě, tak žádný jedno postnutý video jsem neviděl až na tohle byl jsem youtuber, viděl jsem ho jen kdysi ve Farmě, protože u nás doma tyhle reality show frčí (než jsem usedl k počítači a radši začal koukat na seriály, filmy a nebo utíkal ven do reality za zážitky). Takže abych to shrnul Jirko gratuluji! Já youtubery asi nikdy nepochopím i když si taky točím videa, fotím různé fotky a chci se pochlubit světu (viz instagram, úplně jsem opustil facebook), přesto mam asi jinou vidinu toho všeho a ano asi někteří youtubeři jsou hodní, dobří a milí, ale bohužel tak rapidně se to celé rozrostlo, že opravdu není nálada a hlavně HLAVNĚ čas na to sedět u počítače a koukat na videa, streamy na youtubu (nic ve zlém), to si jdu radši ven zaběhat, vezmu ženu na nějaký krásný výlet, dovolenou (sdílet s ní a kamarády zážitky), posedět si u kafe a poklábosit, nebo si prostě jen tak v klidu pustit nějaký film před spaním! Takže Jirko znova gratulace a já jdu třeba koukat na film :-) ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

"Hry hraješ, mluvit umíš a vypadáš relativně normálně, tak to zkus..." Jako sonda do uvažování komunity lidí, kteří tak úplně nevědí, co vlastně dělají a jak a proč se z nich staly hvězdičky, které popularitu s tím spojenou neunášejí, je to dobrý. Potvrzuje to podle mě nejenom naivitu těchhle lidí, z velké části "mimo obraz" reálného světa, ale taky jejich slabou schopnost sociální integrace, kterou vyřešili youtuberingem. Je to zvláštní svět, ve kterém stačí umět a vědět málo (třeba hrát Minecraft) a dosáhnout mnohého. A to především v tom, že doslova z ničeho dostanu pocit, že můj pohled na nějaké téma je důležitý a světu skutečně něco přináší - to tady čiší doslova z každé, často prázdné výpovědi. Ve své podstatě je to vlastně symbióza, přičemž divák a youtuber jsou střídavě parazitem a hostitelem. Postupně se obě skupiny navzájem ničí. Tenhle dokumentík dokazuje, že youtubeři na svou slabou schopnost začlenění dojedou podceněním žíznivého davu, který nemá slitování. Některým už zvoní umíráček, stačí se podívat, jak svou tvář na poslední chvíli prodávají ve velkých médiích, než přestane vynášet peníze úplně. Samozřejmě všechna čest těm, co točí a skutečně mají co říct. To ale v téhle branži přirozeně není podstatou úspěchu. Dovedu si představit, že observační dokument zkušeného tvůrce by sloužil jako skutečný doklad vnitřní samoty doby internetu. Byl jsem Youtuber je v jádru sobecká oslava a připisování velké důležitosti něčemu, co ji primárně nemá. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dokument mě celkem příjemně překvapil a líbil se mi o něco víc než Nejsledovanější . A to jsem přitom Jirku Krále, vůbec nikdy nesledoval jakožto ani žádného jiného letsplayera. Protože hrát hry a něco do toho kecat pro mě upřímně není vůbec nic obdivuhodného a zajímavého. Když to někoho baví tak je to v pořádku, ale aby to pro někoho byl zdroj obživy mi přijde ubohé. Ale Jirka Král mi tímto dokumentem dokázal, že to má v hlavě srovnané jako možná málokdo na československé yotube scéně. A dokument není nějakou jeho povrchní rozlučkou. Prvních 15 minut se celkem zajímavě, i když letem světem zabývá samotným vznikem a vývojem Yotube trendu. Škoda, že pak to sklouzne spíš k ohranému brečení o tom, jak to mají yotubeři těžký apod. To mě teda už nebere, slyšel jsem to tolikrát. V tomto stádiu se dokument začíná prostě dost opakovat a nudí. Ale závěr o rozhodnutí Jirky Krále mi opravdu ukázal jak to má v hlavě srovnané. Podle mě by si měl jeho slova vzít k srdci třeba takový Pedro. Yotuber stárne, fanoušci můžou být pořád mladší. V nejlepším se má přestat. Vytesat do kamene všem Yotuberům! ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Co je ještě více degenerující, než 24/7 smažit degenerativní hry? Čumět 24/7 na zdegenerovaného dementa, jak smaží on, a plácá u toho dementní pičoviny! Co je ještě horší, než být na plný úvazek trapný neinventivní užvaněný pičus? Na plný úvazek čumět na trapné neinventivní užvaněné pičusy, ještě jim ty trapné neinventivní užvaněné sračky lajkovat a dělat z nich celerity školou povinných mentálů! No co taky čekat od země, kde rekordy sledovanosti lámou Príma Hnooj a TV Loppatov a kde na základě posledních volebních výsledků žije přes 30 procent nesvéprávných vyrachtaných solvin, které dle mrazivě hrůzného poselství tohoto sebelaskajícího škváru zplodily nejméně milión náctiletých retardů, co veškerý svůj volný čas po družině věnují smažení degenerativních her a sledování trapných neinventivních užvaněných pičusů. Masová virtuální audiovizuální socializace je to nejhorší, co mohlo pomalu chcípající Sapiense postihnout, a snad větší zlo než celosvětová epidemie příjice, přičemž Tytrubko je nejvýkonnější bakteriální inkubátor. Syfilis sice taky končí demencí, ovšem bez toho, aniž by během jeho progrese kulturní etalon společnosti klesal pod úroveň žumpové hladiny a plošný intelekt hromadně konvergoval směrem k prdeli. A tak nám tu vykultivovalo úžasné videopotratiště, místo, kde se rozliční hloupí potrati zcela bez talentu, kteří by jinak u pásu utahovali šrouby nebo jezdili s hovnocucem, dočkají svých patnácti minut slávy a nadstandardní výplaty jen za to, že veřejně ukazují, jací jsou to hloupí potrati (a to zejména kopírováním jiných potratů), blahoslaveně adorováni armádou ještě hloupějších potratů, vesměs slaboduchých čtvrťáků až osmáků, kterým bezděčně předávají svůj kokotismus a přesvědčují je, že takto se běžně projevují normální kulturní duševně zdraví lidé a budoucí pilíře společnosti. Ano, pilíře z hoven, a já opět bliju na poplach a varovně zvedám prostředníček! Držte své potraty co nejdál od těchto kanálů (v pravém slova smyslu), protože nám tu tímto Endymu roste další, mediálně dokonale vypláchlá a náležizě agrointeligentní degenerace voličů! Jediné, co bych povolil sledovat, by byly čelyndže v pití vitriolu, pojídání skla nebo mlácení hlavou do zdi s rozběhem. Ale abych nebyl zase až tolik příkrý, musím konstatovat, že ač ultratrapný a nenápaditý, je konkrétně tenhle slizký samolibý kokůtek oproti všem těm Stejkům, Grznárům, Rotům, Zelenkům a hlavně oproti naprostému králi, v šestém měsíci z lůna hajzlbáby vypadnuvších, rozštěpených šestiprstých stvůr – Míšovi, ještě relativně kultivovaný, vyložíme-li pro tento účel termín kultivovanost jako hovno, plovoucí na hladině septiku. Nicméně i tak je to samomasturbační rakovinotvorný videoodpad, který rozhodně nemá na Homobázi co dělat. Nebo tu snad od nynějška budeme v rámci nové a lepší filmové publicistiky hodnotit i všechny pětiminutové patozvratky pro náctileté nekulturní debily? ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem si na Youtube pustil holku, ktera chodila po drogerii a davala rady co si lide maji koupit. To je moje jedina zkusenost s timto trendem a zadneho Youtubera z filmu neznam. Dokument mi prisel zajimavy a celkem dobre natoceny. O nametu si kazdy muze myslet sve, ale davat tomu odpad je na povazenou.-). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Dokument se vysílal živě na Youtube kanále Jirky Krále 2. 9. od 18 hod., aby ho nešlo přetáčet dopředu a sledující přímého přenosu tak měli podobný zážitek jako v kině. Živý přenos sledovalo ve špičce téměř 50 tisíc diváků. Jedná se o rekord sledovanosti na českém a slovenském Youtube. (don corleone)
  • Poslední záběr se natáčel 12. 8. s Jirkou Králem na místě, kde natočil své první video na YouTube. Celý závěrečný monolog, který je použitý v dokumentu, se natočil na první záběr bez střihu. (don corleone)
  • Rozpočet na natočení dokumentu byl 300 000 Kč. Všichni účinkující vystoupili bez nároku na honorář. (don corleone)

Reklama

Reklama