Reklama

Reklama

Poklad z půdy

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2018, 45 min

Účinkují:

Jan Rosák (moderátor), Aleš Cibulka

VOD (1)

Obsahy(1)

Na vaší půdě se může skrývat poklad, o kterém jste možná doposud neměli ani tušení. V každém díle budou odborníci oceňovat 5 starožitností od takzvaně obyčejných lidí, které následně od nich mohou experti-starožitníci koupit v miniaukci. Poznejte historii, poznejte zajímavé příběhy věcí i lidí. A možná díky pořadu zjistíte, že i váš předmět z půdy je ve skutečnosti pokladem! (TV Prima)

(více)

Recenze (65)

castor 

všechny recenze uživatele

Miska z půdy, do které nalévá majitel mléko své kočce (než zjistí, že...), zaprášený obraz z podkroví nebo třeba invalidní křeslo tvářící se jako hororová rekvizita. Celé je to třeba brát s nadhledem, je to hodně přizpůsobené divákům, kteří mají rádi hry. Navíc lidé se dnes zajímají oproti minulosti o úplně jiné věci. Ovšem když v nabídce chybí všichni ti kouzelně ujetí farmáři, mámy a tátové, co hledají, musíme brát, co je. Navíc Jan Rosák moderovat pořád umí. Hamižnost některých lidí je šokující (i když očekávatelná). ()

tulen odpad!

všechny recenze uživatele

Fascinuje mně, jak české televize dokáží v zahraničí koupit pořad, který je docela dobrý a totálně ho zmrvit, tak že je nekoukatelný. Stejný pořad běží delší dobu na německé TV (Bares fur Rares) a je docela zajímavý, příjemný moderátor, vcelku civilní projev všech zůčastněných, občas se tam objeví zajímavé věci a člověk se leccos dozví. Obdobná situace je s "Prostřeno" - na Primě nekoukatelná sračka. Obdobné pořady na německé TV (např. Land und lecker) jsou taky v pohodě. Proč se u nás ze všechno musí udělat nepřirozená, vynucená "reality show" trapná až k nesnesení ? ()

Reklama

freezer02 

všechny recenze uživatele

Koncept pořadu se mi docela líbí, je to ale taková spíše "Lidl" verze zahraničních pořadů. Rozhodně je to ale to nejlepší co lze najít v programu Barrandova. Možná bych vyhodil Kuře s poroty, je to spíše jen takový blekotavý maskot, který kupuje jen věci za pár stovek...zabírá tam místo někomu zajímavějšímu pro diváka. A pan Urban z poroty by mohl z fleku dabovat Jelimána nebo Maurice z Madagaskaru, má stejnou mluvu i hlas :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy dávám za několik opravdu zajímavých a pěkných starožitností/klenotů, které jsem za těch pár dílů, co jsem viděl, měl možnost spatřit. Pro někoho můžou mít vskutku nedocenitelnou hodnotu, ale to je tak 1-100. Horší už je to s výběrem těch expertů a jednoho vetešníka. Je pěkné, že nám ukážou jejich medailonky, co jsou zač atd…, ale polovina z nich mi je krajně nesympatická a nechápu proč jich tam je tolik…Nic extra a Rosák to nezachrání... ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Hehe... ty úsměvné báchorky prodávajících místy připomínají Pohádky ovčí babičky - třeba ta o obrazu za čtvrt milionu, nalezeném za skříní v právě zakoupené staré stodole. Měly by zajímat spíše odborníky z hospodářské kriminálky, než starožitníky z Primy (díky kterým tento pořad občas stojí za zhlédnutí). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • V pořadu vystupují odborníci a dražitelé: Pavel Urban – majitel galerie Starožitnosti – Galerie USTAR, který vystudoval ekonomii a management a jehož společnost patří mezi výrazné hráče na tuzemském trhu. Pavel také hrál dvě desetiletí aktivně hokej. Dále Michal Jankovský, který vlastní starožitnictví v Žatecké ulici v Praze-Josefově a je též úspěšným nakladatelem – stojí za vydavatelstvím Fabula, v němž vycházejí knihy zaměřené především na alternativní duchovní proudy. Také zde vystupuje Pavel Kuře – starožitník, vetešník, kramář a majitel zámku Martinice u Dolních Kralovice; Albert Trnka – Absolvent dějin umění, výkonný ředitel prestižní aukční síně, expert na výtvarné umění; Simona Šustková – bývalá programátorka, vystudovaná ekonomka a viceprezidentka Asociace starožitníků ČR. Také spoluvlastní obchod se starožitnostmi ALMA a aukční dům Valentinum VII. V pořadu se pak objeví i Daniela Žáková, která vystudovala oděvní průmyslovku, provozoval módní butik a poté podnikala ve starožitnictví v zahraničí; Jan Neumann – prezident Asociace starožitníků. Jeho starožitnictví najdeme na adrese Valentinská 58, Staré Město (Praha). (sator)
  • Jedná se o převzatý formát německé televizní společnosti ZDF. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno