Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (950)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejsem zvlášť velký fanoušek Riana Johnsona. Natočil sice třetí nejlepší Star Wars, jejichž kvalita zraje jako víno, ale ona laťka nebyla příliš vysoko a předchozí jeho filmy jsem prostě tak nějak viděl a tak nějak byly ok. Knives Out je ale vtipná hříčka, se kterou mě hodně bavilo být v její lehkosti. Sice se nemůžu zbavit fantazie, o kolik by to bylo lepší, kdyby to režíroval Džun-ho Pon s jeho milimetrově přesnou intuicí, Johnson to občas trochu plácá jedno přes druhé, ale někdy neuškodí takovýhle "malý pěkný film" - není to branaghovská fetiš, jakou byl poslední Poirot, spíš klukovské blbnutí s látkou. PS: Doufám že tento přízvuk bude mít Craig i v novém Bondovi. pokud ano, avizuji dopředu pět hvězd. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Luxusní práce. Společně s Tenkrát v Hollywoodu a Irčanem jediný film roku, u něhož mě tak moc bavil samotný proces dávkování informací a okázalého odkrývání fabule. A není to opravdu jen záležitost na jedno zhlédnutí, jejíž půvab by po znalosti vyústění uvadal - v krátké době jsem film viděl dvakrát a právě na podruhé jsem si ještě více užíval celkový koncept, žánrové odkazy a jednotlivé vtipy, které často tvoří perfektní střih a promyšlené střídání zamlčovaných a obměňovaných hledisek vyslýchaných aktérů. Ona také není dominantním vypravěčským prvkem zvědavost nad identitou vraha (přeskočte závorku kvůli spoileru - což podtrhuje fakt, že ve finále onu vyšetřovanou vraždu vlastně nikdo nespáchal), nýbrž zábavné vedení pozornosti skrze flashbacky, ironicky laděné vztahy mezi aktéry a odhalování samotného pozadí, nikoli pachatele. A rovněž díky úžasným hercům a chytlavým dialogům nemám obavy, že to nebude srovnatelná sranda i při dalších projekcích. A nebo v rámci pravděpodobného pokračování.. 90% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nadšení teda sklízet nemohu, ale za mna naprosto obdobná nuda jako Vražda v Orient Express. Herecká sestava je perfektní o tom žádná, Daniel Craig v roli detektivka slušný a Ana de Armas jako vždy rozkošná, ale vůbec mě to nevtáhlo. Není to vtipné a už vůbec ne zábavné, nic moc se tam vlastně 2 hodiny neděje, dokud nepříjde závěrečný 15 minutový zvrat, který celý film zachraňuje alespoň do průměru, ale to už jsem se těšil až z kina vylezu ven. Zklamání roku a Rian Johnson si definitivně potvrdil, že nikdy nenatočí film, který se mi bude líbit. 5/10 ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson dokazuje, že sice není nepochopený filmařský bůh (jak se jeho fanoušci po přijetí Epizody 8 snažili tvářit), ale „jen“ výborný filmař, který dokáže pochopit žánrové konvence, lehce je přežvýkat a stylově vrhnout na plátno. Nabízí se srovnání s dva a půl roku starou Vraždou v Orient expresu, která je sice o poznání okázalejší, ale zároveň filmařsky konzervativnější; přestože Johnsonova rodinná detektivka není nepředvídatelná, daří se jí skvěle dávkovat informace a umožňuje divákovi být o ten příjemný půlkrok napřed. Vedle poctám klasickým detektivkám se Johnson nebojí ani ožehavé kombinace flashbacků a nespolehlivých vypravěčů, čímž dává vzpomenout třeba na Tarantinovu devadesátkovou tvorbu. Zároveň si však uchovává sociálně-kritický osten, který je v současné Americe asi nezbytný – a tak vyznění jistě nebude protrumpovské základně po chuti. Dohromady je však tenhle mix dostatečně chutný i nápaditý na to, aby byl i přes několik zaškobrtnutí v tempu divácky velmi vděčný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tá absencia plných hodnotení sa mi nejak nezdá. Perfektná detektívka ako zo starej školy, kde vyučovali Poirot, Holmes a zopár ďalších. A na prednáškach využívali aj netušený čierny humor. Rian Johnson ako ich žiak si zaslúži pochvalu najmä za scenár, ono nakrútiť takúto konverzačku s takýmto ansámblom top hercov vlastne už musí byť hračka. A riadna zábava. Je fajn, keď počujem v kine smiech na plné pecky a zdieľam ho spoločne s ostatnými, to sa mi často nestáva. Príbeh je skvele vymyslený, Johnson asi nad ním strávil dlhé večery a osobne si veľmi želám, aby sa z Any stala nová superhviezda, to som jej želal už po BR 2049, ale teraz sa to už snáď skutočne zlomí... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Restaurace, do které v polovině filmu Ransom (Chris Evans) odveze Martu (Ana de Armas), nese název „The Flat Penny“ a lze ji najít ve státě Massachusetts. (MartinS96)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Reklama

Reklama