Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bylo jednou jedno království, kde každé ráno rozkvétaly krásné bílé růže a večer dostávaly barvu zapadajícího slunce. Jenže tam žila také princezna, která se odmítla provdat za zlého čaroděje, a ten zemi zaklel. Daleko odtud žil nebojácný dřevorubec Ondra, kterého otec poslal do světa, aby se naučil bát. Jeho společníkem se stane zlodějíček Ferko, který je však nejen zbabělý, ale také líný a prolhaný. Společně putují od vesnice k vesnici, a kde mohou, pomohou. Tu něco opraví, tam zase zbaví prokletí strašidelný mlýn. Ferko planými slovy, Ondra skutky. Od přemoženého čaroděje se Ondra dozví o osudu království bílých růží a rozhodne se zachránit krásnou princeznu, jejíž podobu spatřil v zakletém mlýně. (TV Nova)

(více)

Recenze (254)

sud 

všechny recenze uživatele

"Nebojsa" je jedna z těch pohádek, které oscilují na hraně hororu. Některé pasáže jsou tak temné a děsivé (pohřební vůz tažený černými koni, v hospodě, ples plný "zombie"), že leckterý horor (zvláště ty dnešní, kde lítají končetiny, stříká krev, ale tajemno a napětí se ani na moment neobjeví) jimi absentuje. Herci jsou skvělí, Ján Króner je sympaťák a ve své roli velice příjemný, to samé by se nechalo říci i o Ondrovi Vetchém. Václava Knopa bych v masce čaroděje nepoznal. Tajemná, ponurá pohádka a tím právě silnější zážitek. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Pohádka se mi jako taková líbí hlavně proto, že je tam netradičně více napínavých a temných pasáží, což u podobných pohádek není moc typické..Scéna u lesní chapouky, kde se stařenka mění na polo-princeznu mi fakt naháněla skoro husí kůži:-)...K negativním věcem v této pohádce podle mne patří postava Ondřeje Vetchého, který je svým fňukáním a neustálým stěžováním až protivný, a vychutnávál jsem si scény bez jeho přítomnoti...Jinak ale veskrze povedená pohádka, na kterou se rád podívám znovu... ()

Reklama

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Hodně neatraktivní, vizuálně odpudivá pohádka. Je to takové mdlé, bez spádu. Co pohádku zabíjí nejvíc, je postava Ferka. Otravnější než Jar Jar Binks a navíc tak extrémně černobílá, že ani černá a bílá barva není taková. Asi chtěli vyhrát soutěž o tu nejčernobílejší postavu v pohádce, což se jim podařilo. I ten Matěj a Ondra (O statečném kováři) jsou sice podrazáci, ale umí se rvát a mají občasné záchvěvy odvahy, ale tohle je už fakt parodie. Hvězda za to, že Kroner tu vypadá jako Michael Bay :-) ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

V pohode rozprávka, až na to, že zakliata princezná miestami pôsobila ako strojca všetkého zla. Vždy, keď ten démon niečo vyviedol, bola tam aj ona. Ako keby chcela Ondra k nemu prilákať. Vysvetlením má byť, že zloduch ju na to zneužíval. Ale čo tá lesná babička? Ako to, že vtedy nebola v moci zla? Ja by som jej neveril, milé deti. ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Moja najobľúbenejšia rozprávka... slovenských výborných rozprávok nie je tak veľa ako českých ale táto je naozaj skvelá...zo slovenských rozprávok je u mňa jasne TOP.. jediné, čo mi môže vadiť je, že na českých televíziách ju dávajú predabovanú..čomu absolútne nechápem..lebo to rozprávku dosť kazí.. Janko Króner a Ondřej Vetchý sú skvelou dvojicou, princezná krásna, atmosféra vynikajúca.. miestami až s náznakmi hororu.. nie je jej veľmi čo vytknúť... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Filmová verze se od knižní formy liší. Zatímco ve filmu byla princezna (Zuzana Skopálová-Jányová) v zajetí zlých sil čarodějníka (Václav Knop) a Ondra (Ján Kroner ml.) ji mohl osvobodit jen tak, že po tři noci musel vydržet strašné zkoušky bez jediného hlesnutí, v knize zámek ovládalo dvanáct pekelných nestvůr, které bylo nutné překonat stejným způsobem a poté ještě hlavního hrdinu čekala další dobrodružství, než se konečně probojoval ke své vyvolené princezně. (Nick321)
  • Ve scéně, kdy Ondra (Ján Kroner) nakopne banditu, který společně s kumpány chtěl okrást muže s povozem, je vidět kousek lana, na kterém byl bandita zavěšen. (TheDave)

Reklama

Reklama