Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Karel, mladý muž s neznámou minulostí, ale s vyhraněným žebříčkem hodnot a ideálním morálním kodexem, přichází uprostřed žní do vesnice. Pro obyčejné, přízemní venkovany je Karlův životní styl málo pochopitelný, a tak ho mezi sebe prostě nepřijmou. Léto končí a on odchází se svým poselstvím zase někam jinam. Snad se sem vrátí za rok, aby se pokusil svou podivnou misi opakovat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

honajz 

všechny recenze uživatele

V 15 letech se mi to líbilo, protože jsem se chtěl toulat světem nezávazně stejně jako hlavní hrdina, a protože jsem byl zamilovaný do Markéty Fišerové. Teď po letech za obě tyto položky dávám z nostalgie 2 hvězdičky, jinak je to o ničem, navíc ten úděsný střih mi nedává spát a budím se z něj hrůzou ještě dnes. Na druhou stranu prostředí vesnice, přírody, polí ale také hraje svou roli. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní komedie z JZD. Hudba a Ursinyho zpěv navozuje snovou melanchlolii, kterou pak masakrují pod svými obřími koly kombajny E512 Fortschritt. Všudypřítomní záletní mužové jen doplňují pytláky, zloděje, hlupáky, podvodníky a alkoholiky. Pravdou je, že ženy na tom v této koláži nejsou o moc lépe. Kromě Markéty Fišerové, která je kouzelná a vpravdě neodolatelná. Každopádně není špatné se podívat a nasát onu atmosféru klidu a "pohody", kdy nikdo nic nemusel a přestože jsme k sobě měli tak nějak blíž, držel si každý toho druhého pěkně od těla... ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Markety Fiserove je mi vzdycky lito, kdyz ji vidim jako mladou a krasnou holku...ach jo. Jinak Havelka hraje takovyho ublizenyho kluka, ktery se necha naverbovat jako traktorista do jzd na sklizen. Zakouka se do Markety, ale nakonec to (opet) vzdava... k videni jsou lepsi i horsi filmy z obdobi socialismu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neprávem polozapomenutý debut režiséra Julia Matuly, které tvoří podhoubí o dekádu později realizované veleslavné Menzelovy komedie Vesničko má středisková. Komedie z idealizovaného prostředí českého združstevněného venkova má v našem prostředí silnou tradici, té Matulově chybí především geniální a do posledního detailu i slova cizelovaný scénář Zdeňka Svěráka. Velkým plusem je naopak nadčasová hudba Deža Ursínyho... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Právě jsem tento film úplně náhodou viděl na TV Prima a bylo tak strašně nudný a nezajímavý, že už skoro ani nevim, o co tam vlastně šlo. Mam pocit, že prostě pár vidláků v tom filmu nemělo rádo postavu, kterou hrál Ondřej Havelka, tak mu to dávali pěkně sežrat. Ale on z toho nakonec vlastně vyšel, jako vítěz (teda aspoň morální vítěz). No jedna hvězdička za "akční" scénu, kdy se Ondřej Havelka řítí s nebrzdícim traktorem z kopce za doprovodu docela zajímavý hudby a druhá hvězdička za to, že jsem to dokoukal do konce. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo na Táborsku. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno