Reklama

Reklama

Záhadná bouře

  • Španělsko Durante la tormenta (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V den pádu Berlínské zdi se nad Španělskem točí zvláštní bouře a malý chlapec slyší v domě přes ulici hluk souboje a jde se do obydlí sousedů podívat. Tam spatří muže s krvavým nožem stojícím nad mrtvou manželkou. Chlapec v panice prchá a venku na ulici ho přejede auto. Po mnoha letech přichází identická bouře a Vera Roy (Adriana Ugarte) najde ve svém domě starou kameru a televizor. Když si chce se svým manželem pustit staré nahrávky, ještě netuší, že působení nevyzpytatelného přírodního jevu jí několikrát změní život takovým způsobem, jaký si do té chvíle nedokázala ani představit. (C0r0ner)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo je autorom geniálnych filmov, ako Telo či Contratiempo, a preto som neočakával, že by sa mu tento film nevydaril. Určite nedosahuje kvalitu tých dvoch spomínaných, ktoré boli podľa mňa bezchybné, ale aj tu ma dosť dobre zaujal. Napriek tomu, že námet s búrkou a časovými slučkami nie je nič nové či originálne, nájdeme si tu bezchybné zvraty, spletitosť náhod a vnorenie sa do deja po celé dve hodiny. Som rád za takéto filmy a je len škoda, že takúto tvorbu naše televízie vôbec nepreberajú. Radšej tam dávajú čokoľvek americké, hlavne že to vyvolá mozgovú obrnu. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Scenáristický masakr. Fantastický příběh, který je skvěle napsaný, být nedopadne tak, jak jsem si přál. Tenhle film je výborný v tom, že má povedenou myšlenku a dobrou atmosféru, která Vás udrží v pozoru. Dávám 5* ne proto, že by to byla až taková pecka srovnatelná s 90% filmy, ale protože mě bavila a to od začátku až do konce a mám takové filmy rád. Celkově vzato bych ohodnotil 4,5* ale pokud jsem si film užil dám klidně 5*. Nebudu hnidopichovat. Jedná se o jeden z nejlepších filmů co jsem letos viděl. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tenhle španělskej rejža je masakrální... Viděl sem 3 filmy a všechny tři absolutní špička. Hlavně má teda vymazlený scénáře, který sou fakt jedni z nejlepších, co sem snad kdy viděl. Hlavně pořádně napínavý, pořádně originální a pořádně promakaný. Je mazec, že si rejža sám scénáře píše, takže to je tuplovanej frajer. Tohle má kousíček k Frekcenci, kde je to tak trošku tématicky podobný. Akorát tady se do minulosti/budoucnosti cestuje jen jednou. Je tady vražda, záhada až do posledního dechu. Já se musím přiznat, že sem toho detektiva odhalil celkem brzo, ale to je tím, že sem prostě dobrej :o)). Parádní kousek od parádního tvůrce... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Když se mě někdo zeptá, jakému subžánru nejvíc křivdím a předem ho odsuzuju, řeknu španělské cestování v čase. Et voilá máme tady další překombinovaný, komplikovaný kousek, který mě zase úplně nepotěšil a spíš mě rozčílil. Já neříkám, že to není filmařsky dobré nebo zajímavé, ale zkrátka mám s těmito snímky osobní problém, už jen kvůli tomu, že španělské filmy jsou nadmíru ukecané, příliš snaživé a za každou cenu chtějí vymyslet co nejoriginálnější pointu. Pokud tedy nemáte s tímto tlačením na pilu problém, je pro vás tento komentář nejspíš bezcenný. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem očekával jen další tuctový horor s blikající televizí a duchem zavražděného chlapce, mě tento thriller pozitivně překvapil, protože jsem upřímně netušil, co všechno se může durante la tormenta stát. Výborně vypointovaná kriminální zápletka založená na (můžeme říct) cestování časem a změně realit na základě efektu motýlích křídel nechá diváka v napětí až do úplného konce, který navíc neodhalí všechno a přestože je jednoduché domyslet si, co se stalo, je to stále lepší, než kdyby to krátkým prostřihem scén na beton vysvětlili. A samozřejmě, pro použité téma je těžké zachovat stoprocentní logiku a místy nemusí reálie ohledně jiných realit a červích děr dávat smysl, ale o to v prvé řadě nejde. Také identita dospělého Nica je poměrně očividná, ale souvislosti s jejím odhalením jsou velmi povedené, takže nemohu nic namítat a pro těchto pár chybek/nechybek nelze tento film nijak shazovat. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Vera (Adriana Ugarte) najde v kapse kalhot svého manžela sirky s nápisem Arabesco. Stejný název má restaurace ve filmu Tělo (2012), který také režíroval Oriol Paulo. (fisus)

Reklama

Reklama