Reklama

Reklama

Záhadná bouře

  • Španělsko Durante la tormenta (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V den pádu Berlínské zdi se nad Španělskem točí zvláštní bouře a malý chlapec slyší v domě přes ulici hluk souboje a jde se do obydlí sousedů podívat. Tam spatří muže s krvavým nožem stojícím nad mrtvou manželkou. Chlapec v panice prchá a venku na ulici ho přejede auto. Po mnoha letech přichází identická bouře a Vera Roy (Adriana Ugarte) najde ve svém domě starou kameru a televizor. Když si chce se svým manželem pustit staré nahrávky, ještě netuší, že působení nevyzpytatelného přírodního jevu jí několikrát změní život takovým způsobem, jaký si do té chvíle nedokázala ani představit. (C0r0ner)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (155)

misterz 

všechny recenze uživatele

Námetovo podobné Frekvencii (2000), no o málinko slabšie. Hlavne čo sa týka mysteriózneho pocitu a pútavosti. Ale príbeh bol zaujímavý a jednotlivé časové skoky jednoduché a prehľadné. Pár chybičiek a nejasností by sa síce našlo (napr. ako vedeli kde treba presne kopať na tom bitúnku?), no celkovo to pôsobilo slušným dojmom. Takéto niečo ja môžem. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Spanielska filmova tvorba je z roka na rok lepsia a lepsia,potvrdzuje to aj tymto vyborne natocenym mysterioznym thrillerom,ktory ma hlavu aj patu a krasne do seba zapada,k tomu vsetkemu skvely namet i spracovanie,fajn herci a Adriana Ugarte by stala za hriech,jednoducho povedane je to inteligentny film,cestovanie v case je super,to sa mi lubi...:-) ()

Reklama

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Mne sa tá španielčina začína veľmi páčiť. Pekná reč, pekní ľudia a pekné filmy. Durante la Tormenta je námetovo podobné americkému hitu Osudový dotyk, ale trošku z rošku si berie aj z Frekfrencie. Oriol Paulo a Lara Sendim tomu však dali európsky šmrnc a romantickú linku s posolstvom, že žiadna láska medzi ľudmi nie je silnejšia, ako tá materinská. Príbeh to je veru zaujímavo pozaplietaní a celý priebeh filmu sa niečo deje. Kľudne by som zvládol ešte ďalšiu hodinu tohto atmosférického trileru. A to asi samo o sebe prezrádza dosť o kvalite filmu. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zajímavý hlavní nápad s bouří, která umožní propojení dvou časových linek. Očividně inspirované Frekvencí (doporučuji!), ale ženská hrdinka tomu dodává jiný drive. Líbilo se mi zapojení starého zločinu a záhada s osudem chlapce, kterého vidíme na začátku. Bohužel konec filmu trochu zklame, nemá potřebný dopad, naopak je uspěchaný. I tak ale Španělé zvládli něco, o čem se českým tvůrcům může jen zdát. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo je autorom geniálnych filmov, ako Telo či Contratiempo, a preto som neočakával, že by sa mu tento film nevydaril. Určite nedosahuje kvalitu tých dvoch spomínaných, ktoré boli podľa mňa bezchybné, ale aj tu ma dosť dobre zaujal. Napriek tomu, že námet s búrkou a časovými slučkami nie je nič nové či originálne, nájdeme si tu bezchybné zvraty, spletitosť náhod a vnorenie sa do deja po celé dve hodiny. Som rád za takéto filmy a je len škoda, že takúto tvorbu naše televízie vôbec nepreberajú. Radšej tam dávajú čokoľvek americké, hlavne že to vyvolá mozgovú obrnu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Když se Vera (Adriana Ugarte) vloupe do domu, lze si na zdi všimnout kalendáře, který zobrazuje rok 2017. Děj filmu se ale odehrává v letech 1989 a 2014. (vojacekr)

Reklama

Reklama