Reklama

Reklama

Záhadná bouře

  • Španělsko Durante la tormenta (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V den pádu Berlínské zdi se nad Španělskem točí zvláštní bouře a malý chlapec slyší v domě přes ulici hluk souboje a jde se do obydlí sousedů podívat. Tam spatří muže s krvavým nožem stojícím nad mrtvou manželkou. Chlapec v panice prchá a venku na ulici ho přejede auto. Po mnoha letech přichází identická bouře a Vera Roy (Adriana Ugarte) najde ve svém domě starou kameru a televizor. Když si chce se svým manželem pustit staré nahrávky, ještě netuší, že působení nevyzpytatelného přírodního jevu jí několikrát změní život takovým způsobem, jaký si do té chvíle nedokázala ani představit. (C0r0ner)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (155)

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Mne sa tá španielčina začína veľmi páčiť. Pekná reč, pekní ľudia a pekné filmy. Durante la Tormenta je námetovo podobné americkému hitu Osudový dotyk, ale trošku z rošku si berie aj z Frekfrencie. Oriol Paulo a Lara Sendim tomu však dali európsky šmrnc a romantickú linku s posolstvom, že žiadna láska medzi ľudmi nie je silnejšia, ako tá materinská. Príbeh to je veru zaujímavo pozaplietaní a celý priebeh filmu sa niečo deje. Kľudne by som zvládol ešte ďalšiu hodinu tohto atmosférického trileru. A to asi samo o sebe prezrádza dosť o kvalite filmu. ()

kesty 

všechny recenze uživatele

Málokedy môžem povedať, že americký film je lepší ako európsky. Tu to bohužiaľ platí. Frequency je síce jednoduchší, priamočiarejší, ale o to emočnejší a intenzívnejší zážitok, než táto jeho prekombinovaná, dlhočizná a prekvapivo aj pomerne predvídateľná variácia. Ostatné videné režisérove počiny (El cuerpo (2012), Contratiempo (2016)) značne lepšie. ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Na doporučení MajkHany jsem si pustila další dílo od režiséra Oriol Paulo. A opět to byl zajímavý propletenec událostí. Pekelné soustředění je nutností! Líbil se mi originální nápad a skvělé provedení. Celé dvě hodiny na vás tvůrci bombí jednu událost za druhou a vy jste stále v napětí, jak hlavní hrdinka z té šlamastiky vybruslí. Vera mi moc sympatická nebyla, ale vyvažoval to Professor, který si tu střihl vedlejší postavu. Bylo zvláštní ho vidět v jiné roli. Moc toho o filmu říct nejde, abych nevyspoilerovala. Snad jen, že s koncem jsem byla nadmíru spokojená. Mozkové rotory mi ale fungovaly takovým tempem, že jsem ihned po filmu usnula. Nedoporučuji se dívat při únavě. V celkovém součtu ale bylo tohle dílo trošku slabší než Contratiempo. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další skvělý snímek od Oriola Paula. Znám od něj ale i lepší věci. Celé je to postavené na podobném cestování v čase, jaké bylo použito v Mužích v černém 3. Žena se během zvláštní bouře prostřednictvím videokamery a staré televize spojí s chlapcem z minulosti, aby mu zachránila život. To ale ten její obrátí vzhůru nohama a ona přijde o dceru. Snaží se tedy vše vrátit zpět, ale to není tak jednoduché. Podaří se jí vše napravit a dceru zachránit? "My se známe? Ano, ale nepamatuješ si to." ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Nejsem přivrženec španělských hororů, a jak jsem již u nějakého filmu zmiňovala, vyhýbám se jim obloukem. Dlouhá chvíle ale byla silnější a já jsem i tentokrát uvěřila silnému hodnocení. Né, že by tento počin vynahradil všechny ty španělské nudy, které jsem dosud zažila, ale musím uznat, že toto bylo opravdu dobré! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Vera (Adriana Ugarte) najde v kapse kalhot svého manžela sirky s nápisem Arabesco. Stejný název má restaurace ve filmu Tělo (2012), který také režíroval Oriol Paulo. (fisus)

Reklama

Reklama