Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle hororovém thrilleru plném zvratů se kdysi nadějná muzikantka znova shledá s bývalými učiteli a zjistí, že mají nového talentovaného žáka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

dubinak 

všechny recenze uživatele

The Perfection na mě působilo dost zvláštně. Tvůrci to zamýšleli opravdu dobře a snažili se vymyslet inovativní způsob, jak diváka překvapit. Což jim v mém případě, a vsadím se, že nejsem jediná, vyšlo. Střídá se tu dost žánrů i nálad a scénář má tu moc vám zamotat hlavu. Na druhou stranu na mě tento nenápadný snímek působil až moc netflixově a podbízivě. Ten námět mi prostě moc neseděl, ale co já vím, nikdy jsem nebyla profesionální hudebnice nebo sportovkyně, abych zažila tuhle oddanost. Závěr mi přišel tak nějak křečovitý a klišovitý, ale rozhodně si ho budu ještě chvíli pamatovat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po čase zase nějaký pětihvězdový thriller, Netflix budiž pochválen. Hlavní devizou filmu je brilantní scénář, jehož styčnými body jsou dva parádní zvraty; ten první očekávaný, druhý ne. Ale to neznamená, že mezi nimi je jen nějaká průměrná vatová výplň, naopak, nevstal jsem během projekce ani na hajzl, jak jsem byl zaujatý. Třeba scéna z čínského meziměstského busu je asi mou letošní nejzapamatováníhodnější zhlédnutou filmovou scénou. Scénárista (a režisér v jednom) si s divákem labužnicky pohraje, a to mám rád. Já si zase labužnicky vychutnal jeho estetické a zároveň vytříbeně deviantní dílo. A připočtu-li mu k dobru i krásnou klasickou hudbu, není jiné než maximální hodnocení na místě. Mch. libé zvuky cella považuju už dlouhá léta za nejkrásnější zvuky ze všech libozvuků, které lze na nějaký klasický hudební nástroj vyloudit. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po desiatich rokoch sa Charlotte (Allison Williams) vracia do komunity, v ktorej vyrastala. Ide o vášnivých hudobníkov, medzi ktorých patrila, než sa zdravotný stav jej matky začal zhoršovať a ona sa o ňu musela začať starať. Dočká sa príjemného privítania, ale najvďačnejšia je za stretnutie s Elizabeth (Logan Browning), s ktorou si padnú do oka. Ich vzťah je stále intenzívnejší a spoločne sa vydávajú na cestu naprieč Čínskym vnútrozemím. Tu ich ale čaká krutá skúška, na ktorú ich krátky vzťah nemusí byť pripravený. - Dosť nezvyčajný horor, o ktorom som nič nevedel a po úvodných minútach som ho pomaly plánoval vypnúť, pretože som si myslel, že ide o ďalšiu primitívnu agendu Netflixu (stačí pár kliknutí na Googli a človek zistí, že takmer žiadny čierny čelista ani neexistuje, ale samozrejme #diversity) a na také veci už nemám chuť pozerať, ale nakoniec sa z toho našťastie vyklul takmer PERFEKTNÝ horor. Jednoznačne je tu treba najviac oceniť scenár, pretože je plný prekvapení, zvratov a neočakávaných rozhodnutí postáv. Posledným hororom, ktorý na mňa fungoval týmto spôsobom, bol paradoxne Get Out, v ktorom tiež hrala Allison Williams, ktorá aj tu podáva mimoriadne PERFEKTNÝ výkon a s Logan Browning sa PERFEKTNE doplnili aj mimo postele. Strašne sa mi páčila psychologická hra s postavami, kedy ich režisér najprv voviedol do úplne depresívnej situácie a potom nastal akýsi zlom, ktorý sa vyriešil násilnou scénou. Plusom je aj to, že je každé rozhodnutie ústredných postáv rozumne odôvodnené a nič nezostane nezodpovedané. Napriek tomuto priamočiaremu spracovaniu sa je ale stále na čo pozerať, a preto snímok rozhodne odporúčam aj napriek tomu, že k tomu, aby bol PERFEKTNÝ, mu ešte niečo chýba. Komu sa bude páčiť, môže sa rovno vrhnúť aj na indie horor Starry Eyes, ktorý je zameraný na podobnú tematiku a nesie sa na totožnej vlne. + herečka z Get Out + herec z iZombie a Channel Zero + herečka z The Exorcist, Final Destination 2 a Grace + herec z 1922 ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

První polovina je super, pak se stane taková blbost, která celej film docela domrví a celou atmosféru vytratí. Ono by to ani nemuselo být po příběhové stránce špatné, ale to finále je už nesmyslné. I přes to jejich chápání. Takhle by se to prostě nestalo. Ta první klíčová scénka je ještě pěkná, ale stejně bych se držel původního plánu. Snímek zachraňuje pěknou Williams a soundtrack, víc k tomu dodat netřeba. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery... Nekoukejte na trailery, nečtěte si na netu nic víc, jedině pak si tuhle podivnou podívanou užijete mnohem víc. Já jsem se nechal namlsat a opravdu, po celkem normálním začátku začnete zhruba po dvaceti minutách trochu netušit co se děje, a v neuvěřitelných twistech, co se kolem začnou dít, si budete řikat... CO??? Ale nakonec to hezky do sebe zaklapne. Holky jsou sympatický až na půdu a myslim, že Bohumil Koulínský nebude mít radost, až se na ně na konci ani nepodívá... 75% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 20. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama