Reklama

Reklama

Banda - Série 4

(série)
Trailer 3
USA, 2024, 8 h 26 min (Minutáž: 59–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jack Quaid, Laz Alonso, Chace Crawford, Erin Moriarty, Antony Starr, Jessie T. Usher, Jeffrey Dean Morgan, Tomer Capone, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (102)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Superhrdinske ambicie tentokrat prerataju az do vladnych a politickych ambicii. A hoci mnoho casti "taha" Homelander sam najdu sa opat pamatne a vtipne brutalitky, ktore sa presadia. Plati, ze serial si stale drzi svoju esenciu a bavi. Unavu a repetetivnost tvorcov nastastie zatial moc citit nejde, hoci zavahania tu boli. Zaverecny diel bol vyborny a hodne posunul dej a prepojil s niektorymi uz videnymi SUP-mi radikalne riesenia. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„…PROTOŽE DNES ZAČÍNÁ NOVÁ ÉRA SUPERHRDINŮ…“  Klasika – fajn krvavá a místy vtipná záležitost, která se v boji proti superhrdinům nebojí zajít za hranici sexuálních (a jiných) zvráceností. Už je pětka?     /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Děj se odehrává 6 měsíců od událostí předchozí série. 2.) Natáčení akční scény v sedmé epizodě trvalo 10 dní.  3.) Thx za titule „Lucie Mandziuková a Kateřina Hámová“.  ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

UPDATE PO ŠTVRTEJ SÉRII: Objektívne je to samozrejme slabšie ako fenomenálna tretia séria, ktorá zostáva stále dokonalým ubernámrdom, ale nedá sa stúpať donekonečna. Čo je fajn, tak napriek kvalitatívnemu poklesu a zbytočných odbočiek ála Frenchie a Colin atď. sme dostali v zrovnaní s akoukoľvek konkurenciou stále rovnako nemorálny, rovnako brutálny a rovnako nepredvídateľný náhul scén, kedy človek do poslednej minúty nevie, čo a ako skončí, aj napriek tomu, že je jasné, že sa hlavných postáv len tak ľahko nezbavia, to je jediná predvídateľná vec, ale čokoľvek pomedzi to je absolútne nepredvídateľné. Dostali sme dokonca aj milé prepojenie s Gen V, takže to krásne koexistuje a bolo to pekne nenásilné. Ťažko niečo písať a nespoilerovať, tak sa moc nebudem rozpisovať, ale každá z hlavných postáv dostala priestor na osobný rozvoj, posun, drámu a iné, z Homelandera sa stáva nezastaviteľná smrtiaca hrozivá monštrózna mašina, Kimiko napriek svojmu hendikepu (s výnimkou posledných okamihov poslednej časti) je nezastaviteľná, v podstate Wolverine na steroidoch, v podstate všetci panáci dostali priestor, ktorý ukázal, že aj tí najslabší z nich viď. Deep, sú stále oproti bežným ľuďom konvečnými spôsobmi nezastaviteľné smrtiace stroje, čo zamrzelo, tak koniec jednej zo zaujímavých postáv (bodaj by to ešte nejako "otočili") a samozrejme očakávané cameo v posledných okamihoch, ktoré spolu s poslednými okamihmi každého z "kladnej" strany, ak sa tak dá Banda nazývať napriek všetkým svojim zložinom s dobrým úmyslom, toto všetko mi nedá spávať, kým nevyjde posledná séria a už teraz by som si dal predsa len ešte jednu, pretože s vedomím, že toto všetko musí skončiť v poslednej sérii, mi príde, že toho bude priveľa, aby to skončilo dostatočne uspokojujúco. Teším sa na ďalšiu sériu Gen V, teším sa na prequel so Soldier Boyom, ktorý bol ohlásený, toto univerzum poskytuje neskutočné možnosti vo všetkých časoch, v ktorých sa môže odohrávať. Viem si predstaviť WWII, viem si predstaviť Woodstock éru, viem si predstaviť blízku budúcnosť. A pozor na Ryana a hlavne Butchera, ich vývoj smeruje k nezastaviteľnému a nepredvídateľnému koncu. Sem s ďalšou sériou. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejchytřejším počinem čtvrté řady Bandy je fakt, že obsahuje postavu, která je skvělou metaforou celé této série. Přechytralá, otravná, rádoby cool, ale v konečným důsledku upocená, narvaná v nesednoucím kostýmu, Sage, která se ráda poslouchá a jejíž super geniální plán je protahována demence, co nedává smysl. A to přesně bohužel je i čtvrtá série Bojsů. Po výborné třetí řadě neskutečný zklamání a popáté určitě už beze mě. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitativně dost vyvážený seriál, nicméně teď už si troufám říct, že sudé série jsou prostě ty slabší - snad to bude platit i dál a závěrečná pětka vytře všem zrak. Hřiště má připravené pro moc pěknou hru - nejde jen o občanskoválečnou tematiku, nýbrž taky o fakt, že celá řádka hlavních i vedlejších postav je momentálně se statusem "unknown" někde poblíž a můžou kdykoliv nevyzpytatelně zasáhnout. Za rýpáníčko do politických a konspiračních volovin dík. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (36)

  • V úvodu epizody zazní úryvek písně I Wanna Rock (1984) od Twisted Sister. Při pečení sušenek hraje „Sunshine, Lollipops And Rainbows“ od Lesley Gore a ve 22. minutě hraje „La nuit le jour“ od Les Terribles. (Duoscop)
  • Frenchieho hláška: „Když už musíš působit bolest, snad to vydržím, aby netrpěli ostatní,“ pochází z 9. dílu komiksu. (NiWi)
  • První natočenou scénou 4. série byla scéna, ve které Sage (Susan Heyward) mluví se členy Hometeamers. (NiWi)

Reklama

Reklama