Reklama

Reklama

Banda - Série 4

(série)
Trailer 1
USA, 2024, 8 h 26 min (Minutáž: 59–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jack Quaid, Laz Alonso, Chace Crawford, Erin Moriarty, Antony Starr, Jessie T. Usher, Jeffrey Dean Morgan, Tomer Capone, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtí Boys nepřekvapivě neztratili nic na své brutalitě, ba naopak tvůrci přišli snad s ještě většími nechutnostmi. A s přibývajícími sezónami snad u však seriálů vyvstává otázka, zda-li děj není přiliš natahován či že tvůrci nevědí co dělat s některými postavami a prvotní kouzlo už je zkrátka pryč. Do jisté míry do platí i u Bandy, v polovině série jsem u celých hodinových dílů měl občas unavenější pohledy a říkal jsem si, kdy už je Homelander konečně všecky sejme a závěrečná pátá řada bude o jiných postavách. To hlavní vyrovnání nás samozřejmě čeká až za dva roky (jsem rád, že producent Kripke a spol nemají i přes konstantní velkou sledovanost tendence natahování do nekonečna) a jenom doufám, že v komiksových sešitech ještě nějaké ty velké události zbyly. Na závěr dodám, že jsem se celkem dost těšil na mého oblíbence Jeffrey Dead (haha) Morgana, jež se snad původně měl objevit už ve třetí sezóně, ale bohužel jeho postava mě příliš nesvědčila a spíše jsem doufal, že osvěží nějaké schopnosti z Watchmen, což se však nestalo. Tak třeba příště má ještě něco v rukávu s Butcherem schovaného. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K čtvrté sezóně napíšu jen pár bodů, páč víc si vážně nezaslouží. Práce s postavami se zadrhla a pár jich vážně přesluhuje. Hlavní děj by se dal odvyprávět v polovině času. Sage jako postava je dobrý nápad, ale provedení kulhalo na obě nohy. Nezobrazil se žádný geniální, zlovolný plán. Spíše se nějak dotlačil do konce a věřit, že to byl plán nejchytřejší osoby na planetě, je smutné. Provedení nestálo za moc. Naštěstí je k dispozici pořad úžasný Homelander, narážky na současné dění a samozřejmě všedupřítomné krvavé násilí. Přesto se jedná o nejslabší sezóna seriálu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„…PROTOŽE DNES ZAČÍNÁ NOVÁ ÉRA SUPERHRDINŮ…“  Klasika – fajn krvavá a místy vtipná záležitost, která se v boji proti superhrdinům nebojí zajít za hranici sexuálních (a jiných) zvráceností. Už je pětka?     /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Děj se odehrává 6 měsíců od událostí předchozí série. 2.) Natáčení akční scény v sedmé epizodě trvalo 10 dní.  3.) Thx za titule „Lucie Mandziuková a Kateřina Hámová“.  ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejchytřejším počinem čtvrté řady Bandy je fakt, že obsahuje postavu, která je skvělou metaforou celé této série. Přechytralá, otravná, rádoby cool, ale v konečným důsledku upocená, narvaná v nesednoucím kostýmu, Sage, která se ráda poslouchá a jejíž super geniální plán je protahována demence, co nedává smysl. A to přesně bohužel je i čtvrtá série Bojsů. Po výborné třetí řadě neskutečný zklamání a popáté určitě už beze mě. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víceméně tady tak nějak souhlasím s všeobecným názorem - trochu slabší série, ale pořád slušná podívaná a hlavně dobrá předehra pro závěr, který snad bude vskutku fookin diabolical. Zase se mi tady dokázalo, že na některých postavách mi vlastně vůbec nezáleží (Frenchie) a jiné pořád baví stejně jako doposud (Homelander). Místy snad ta snaha šokovat a znechutit už začíná být spíš na škodu (Webveaver) a politická satira leckdy působí trochu příliš na sílu, ale holt asi bylo potřeba dát jasně najevo, z koho si seriál dělá prdel, protože ne každému to doposud docházelo, navíc nějakou extrémně sofistikovanou dekonstrukci současné politické situace v Americe od téhle show ani nechci, zvlášť, když je to vlastně ve skutečnosti stejně mnohkdy totální fraška a přehlídka lidské stupidity. To, co jsem chtěl, jsem pořád dostal ve štědré míře a rád tak odpustím, že to přišlo i s ne zcela zanedbatelnou dávkou nechtěného. 8/10 ()

Galerie (99)

Zajímavosti (36)

  • V každé scéně s Annie a Shifter Annie musela herečka Erin Moriarty hrát obě role od začátku do konce, včetně kompletní bojové choreografie. (NiWi)
  • Původní název epizody zněl „Assassination Run“. Kvůli neúspěšnému atentátu na Donalda Trumpa dne 13. července 2024 byl ale nakonec změněn. (BaronMartin)

Reklama

Reklama