Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měňavec má spáchat atentát na Roberta Singera a s podobou Starlight se dostane až přes Bandu. Butcher mezitím leží v nemocnici a vyzve Ryana, aby s ním mohl ještě promluvit. Homelander mezitím odhalí pravou totožnost Vicky a věci se dají rychle do pohybu. (FrankSusta)

Recenze (38)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesnáším seriály!!! Chytám z toho deprese a chce se mi brečet, ale jak kurva mám vydržet 2 roky čekat na závěrečnou 5 sérii? Finále S04 je nejlepší finále ze všech sérií, totální nářez, husina, huba na zemi...doprdele já tak nesnáším seriály. Máte někdo prosím vás stroj času? Chci do roku 2026. To čekání bude šílený...ale do té doby si to někdy zopakuji celý od začátku. Díky 4 sérii jsem konečně zničil tu stěnu, kterou jsem během sledování měl a poprvé za celou dobu jsem si uvědomil, jak moc miluju tuhle show (ty emoce v posledních dílech tomu extrémně napomohli). Do teď jsem to měl strašně rád a chválil jsem to, ale až nyní se mi to dostalo pod kůži a prožívám vám to jak nikdy. Jo, a ještě jedna věc. Eric Kripke a spol se drží komiksové předlohy a čeká nás brutální podívaná ve finále. Jsem hodně zvědaví, jak to zpracují, snad se jim to povede. Držím palce. P.S. Závěrečný song Heart Shaped Box od Nirvany to jenom zdokonalilo, už takhle vynikající epizodu. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špičkové zakončení jinak zatím nejhorší řady. Vytknout mohu jen zbytečnou smrt postavy, která toho měla pořád hodně co nabídnout. Teasovaný návrat Soldier Boy navíc dává naději, že by pátá řada pořád mohla Bandu spasit nějakým fakt kulervoucím finále. Potenciál tam je. ()

Reklama

Redcomb3D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni furt nadávají na čtvrtou řadu, ale není k tomu žádný důvod. Tahle série měla za svoji stopáž tak moc vedlejších dějových linií, že bylo na čase se od toho úvodu do Kripkeovy vize konečně přesunout až k tomu krví nabitému vyvražďovacímu souboji superhrdinů v overalech, ale mimo Marvelovská pouta pg13. Je tak téměř jisté, že 5. série bude prostě triumfální závěr. Všem nám je jasné, že čtvrtá série byla vlastně jen brutální výplň času před finální řadou. Ale i přes to vše, po celou dobu stopáže, náhodně a bizarně umíraly jak méně důležité postavy, tak camea, i ti úplně zbyteční co třeba jen dělali hidden product placement tyčince almond joy. Umřely i fanoušky oblíbené postavy. A v této epizodě to platí ještě třikrát víc. Když k tomu nakonec ještě přidáme cliffhanger, který lidé naposledy viděli, tak někdy na konci sedmé série Walking Dead a taky desetiminutový finální fanouškovský servis, nemůžu tomu dát nic jiného než 10/10. Co dodat... Hloupá, chytrá, násilná, ale ikonická ptákovina. Navíc, všichni už skoro oplakali A-Traina. Takže vůbec nevěřím těm lidem, co říkají, že to bylo pouze nudné a předvídatelné. (R.I.P Tek Knight) ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr, který se nám natáhl jako kšandy a pátá série je to očekávané spuštění a šleha, která nás čeká. Upřímně, minulá série se Soldier Boyem mi přišla opravdu jako (zatím) vrchol a závěrečný střet všech se všemi, kdy Soldier Boy jediný dodržel slovo a postavil se proti Homelanderovi, než ho vypnuli a uspali a uzavřeli do komory byl some trully epic shit (a Soldier Boy příběhu skutečně dodal šťávu svojí staromódní mentalitou, říznutou typickými traumaty, drogami). úvod téhle série byl přinejmenším rozpačitý, woke shit, motání se v kruzích bez vývoje po snad první polovinu série, ale o to víc si to pak tvůrci, jak je jejich zvykem, vystupňovali a vynahradili v posledních pár epizodách. Ani v závěru s04 se nevyhneme pár skvělým twistům, jedné absolutně out of nowhere smrti (navíc u postavy, ke které jsem začal cítit víc a víc empatie pro její motivaci) a taky Kimiko a Frenchie reunite in love (as they fucking should entire show!), aby, jak je tomu ostatně vždy, vše krásné nemělo dlouhého trvání, tentokrát nebudu příliš spoilovat, jen to, že nás v závěrečné sérii asi čeká solidní big bang a situace pro hlavní hrdiny vypadá absolutně bezvýchodně, zatímco vše padá dolů, za zvuku Heart-Shaped Box od Nirvany (od nového Batmana další Nirvana) stejně jako jde cítit silná a jistá paralela s aktuálními volbami v USA. Ale upřímně, jsem rád, že se tvůrci v absolutním potitulkovém závěru rozhodli udělat ten tah, který jsem doufal, že se stane trochu dříve, ale buďme rádi, že vůbec bude. Za posledních několik epizod jsem ochoten ten rozjezd přehlédnout. Ale člověk už definitivně tak trochu i cítí jistou vyčpělost, takže je snad i velmi dobře, že bude nadcházející série příběh uzavírat. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledních deset minut epky dává tušit, že pátá řada bude velký nářez, kterého se zúčastní i mladá krev. A slovy klasika...ti už se nezakecají. Éra neschopných supmamrdů je u konce. Tato epka konečně naplňuje vyšší fan standardy a uzavřela vše, co bylo třeba....to aby bylo dost místa pro další kupu sraček, ze kterých se musi Banda vyhrabat. Rozehrané je to fajn, kromě Geňáků se potkáme i se ztraceným synem a nepochybuji o tom, že nás ještě něčím pobaví i Ashley. Solidní závěr jinak spíš slabší řady. ()

Zajímavosti (3)

  • Původní název epizody zněl „Assassination Run“. Kvůli neúspěšnému atentátu na Donalda Trumpa dne 13. července 2024 byl ale nakonec změněn. (BaronMartin)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama