Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měňavec má spáchat atentát na Roberta Singera a s podobou Starlight se dostane až přes Bandu. Butcher mezitím leží v nemocnici a vyzve Ryana, aby s ním mohl ještě promluvit. Homelander mezitím odhalí pravou totožnost Vicky a věci se dají rychle do pohybu. (FrankSusta)

Recenze (40)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrzí mě, že nesdílím to všeobecné nadšení ze závěrečné epizody. Finále jsem spíše dokoukal, než že bych si ho vysloveně užil (třeba jako epizody 4-6). To, co se dalo očekávat se stalo, tedy že to bude spíše takový výtah k 5. sérii, ale i tak jsme se zde dočkali pár zajímavých a nečekaných momentů, ale i chvil, kdy jsem si klepal na čelo. Hledat logiku v seriálu o suprácích není dobré, ale občas je to tak hloupé, že se tomu nelze nesmát. Třeba když Starlight stihne utéct z vězení a okamžitě je na hlavní bitevní scéně v hlídaném podzemním bunkru. Jsem zároveň zvědavý jak v budoucnu zamíchají kartami postavy z Gen V, které byly v této sérii spíše do počtu a "...a aby se neřeklo". Pětihvězdičky si tak schovám na závěrečnou sérii, která bude bezesporu nejočekávanějším seriálovým počinem roku 2026. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále série se povedlo, ale nějak se nemůžu ubránit dojmu, že po prvních třech sériích jsem z téhle nadšená tak nějak méně. V téhle sérii mi nějak nesedl Billy a ta jeho rozmanitost stavů. Naopak Homelander mi tady konečně začal připadat jako zajímavý charakter, co má konečně i něco hlubšího co nabídnout. Hodně nad vodou to drželi i Frenchie a Kimiko. Vztah mezi nimi mi přijde nejlepší v seriálu... a i když musím říct, že mě bavila i pasáž s Colinem, jejich scény v tomto díle mě totálně přehoupli k tomu, že je chci spolu jak nejvíc to půjde. ()

Reklama

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temné, avšak pro mě osobně nedostatečně uspokojivé finále. Příprava na poslední sérii sice probíhá v plném proudu, ale tato série to prostě neuchopila úplně dobře. Končíme v podstatě happy endem pro panáky a tragicky pro většinu klaďasů. Některá rozhodnutí tvůrců obalená do zvratů prostě nemohu hodnotit pozitivně (konec Neumannové, chování Ryana). Nedává mi to smysl prostě a čekal bych lepší vývoj postav. Jinak skvělé napětí a rozhodně to čekání na další díly bude dlouhé... ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherně si tuhle epizodu s atentátem načasovali... ne, ale teď vážně. Upřímně, minimálně posledních patnáct minut (spíše déle) jsem seděl s otevřenou pusou neschopen slova či jediného pohybu. Brilantně napsaný závěr nepříjemné politiky a myšlenek (okolo Ameriky) řečených na plnou hubu, že to prostě nemá obdoby a v téhle době politické korektnosti opravdu nemá na poli filmu (seriálů) obdoby. Jediná škoda, že zrovna tomuhle dílu chyběla občas energie (teda, bylo jí tam hodně, jen kdyby to bylo jako v epizodě 4... - potenciál to mělo), ale pořád to je tak vysoký nadstandart, navíc závěr dokonalé série, že se něco takového přehlédne jak nic. A taky jsem neměl pocit, že by tato série byla jen nějakou mezihrou, tohle byl plně funkční článěk obrovské skládačky. Každopádně, těším se na ten válečný epos, co bude zcela nepochybně příště. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá finální epizoda se nesla v duchu čtvrté řady. A pro mě to je nenaplněný potenciál. Základní prvky pro skvělou sezónu tu byly, ale scénáristi se to nezvládlo. Nebyly tady dostačující kvality. Což prostě zamrzí. Pokud příští rok nepřinesou totální zkázu a zmar, tak se opět promarní možnost kvalitní podívané. ()

Zajímavosti (3)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Původní název epizody zněl „Assassination Run“. Kvůli neúspěšnému atentátu na Donalda Trumpa dne 13. července 2024 byl ale nakonec změněn. (BaronMartin)

Reklama

Reklama