Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 3
USA, (2019–2024), 32 h 29 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Recenze uživatele Devadesát Dva k tomuto seriálu (5)

Oddělení podpásovek (2024) (S04E01) 

Butcher a Homelander (stáří přináší mimo šedých chlupů i víc tuku v oblasti obličeje) se rozjíždí každý svým neodvratitelným směrem a typickým hláškováním. Frenchie je bi (woke shit je tam navíc), ale přežiju, to MM zničehonic shodil jako smažka  (a nemá bradu). A Starlight si nechala udělat plastiku a předstírá, že její obličej... její propadlý vosí obličej tak jen vypadá v rámci role. Bavil jsem se, ačkoliv spíše karikatuře jednání samotných postav, nicméně e01 zanechává takový nejasný pocit, jestli tohle bude spíše černá nebo tragikomedie, nebo co to vlastně bude. Necítím se moc podobně jako dřív. Snaha napsat něco smysluplného tu ale určitě pořád je. Nicméně to bylo takové pim sem, pim tam, hlavně ať se něco děje. ()

Život mezi hnilobami (2024) (S04E02) 

Deep: "I thought we weren't killing the guy today." Black Noir: "I just feel like I'm not getting clear direction for this role." (...) "Still" Talking Noir je pro mě osobně asi jediná originální fun addition, protože první tři série sledujeme mysteriózního maniaka, který bez váhání a beze slova vraždí, a teď je z něj ukecanej týpek, co je zmatený tím, co se po něm vlastně chce. Deep je pro mě pořád stejně fun, to je jediná zmatená-low IQ stálice "You want to join a family-friendly PG save? While PETA still has you on their bestiality watchlist?" Zato nové přírustky v podobě smartest (black) Sage a Firecracker jsou podle mě meh, stejně násilně, jako ten woke shit se tam najednou cpou úplně zbytečné postavy, co dostávají prostor a slovo. A-Train se snaží o vykoupení skrze to, že udělá správné věci, ale už je to ohrané, člověk čeká že to konečně nějak dopadne. Butcher se nedokáže držet zpátky, ale jeho čas se očividně krátí a tak po všem tom, co napáchal se chce pokusit pouze zachránit Ryana (nebo to alespoň říká, huh?). Homelanderova domácí škola přitvrzuje. Jeho psychopatické tendence jsou k vidění právě skrze Ryana, který jeho chování absolutně nechápe a obráceně, ten kontrast, je vlastně občas fascinující si všimnout, že Homelander je pořád takové dítě. Ale víceméně je to second episode, same old shit. Nijaký posun. Po dvou hodinách, 25% série téhle TV show v čudu a fakt, že pátá série bude poslední už zkrátka tolik dílů nezbývá a připomíná mi to podobné "ve vzduchu před průserem" jako kdysi u GoT finále. Nicméně věřím, že tohle byla rozplánovaná show, takže to bude mít uzavřený a přesně daný příběh, bez nějakých zkratek, kliček a výmyslů. Koneckonců těch postav tu není zase tolik. Všichni se tak nějak posouvají ve své vlastní osobní charakterové koleji, která ale příběh nijak nikam extrémně nevede. Jakoby se pořád všichni spíš motali v kruhu, více než celkový záměr 'The Boys' a vyšší princip, vyšší fight naší skupiny... se tu najednou řeší jejich osobní pekla a jak ty ovlivňují jejích "práci". Vlastně dost podobný pocit jako po e01. Bez posunu, s pár dobrými vsuvkami, ale i když to člověka baví, protože jde o jeho "shit", je to jedna z nej aktuálních TV show, tak se nelze ubránit určitému pocitu jisté bezcílnosti a ztracenosti hlavních hrdinů, ale jak jsem si říkal už u e01, když Butcher a Hughie nebyli schopni jakkoliv zranit Neuman a ona se jim vysmála, jak je možné, že jsou ve své práci ještě horší... zaplavil mě takový ten hřejivý pocit, že když si myslíte, že je pro hrdiny situace absolutně bevýchodná a oni jsou slabí... nejlepší tah je udělat situaci ještě bezvýchodnější. ()

U nás rudý prapor stále vlaje (2024) (S04E03) 

Butcher si pomalu získává Ryana skrze gaming (BATTLE REQUEST "DontBACunt"). Později se setkají in person na fotbálek a good ol chatta. Fakt, že umírá mu hraje u soucitného Ryana do karet, což je nakonec pohoda, protože, v Butcherově cunt-stylu, mu nedělá problém udělat sušenky, tak jako dělala Ryanova máti, aby mu je řízl něčím, co ho má uspat (Joe Kessler), aby ho mohl unést, nicméně na to nedojde, protože do sušenek Butcher "dal moc cukru" a tak je nakonec vyhodí... jeho vztah k Ryanovi, k "části ženy, kterou miloval" tak je vystavována zatěžkávací zkoušce, jako vždy. Ashley je postupně vytlačovaná Sage, nuda. Noir spí na zasedání, funny. "You have got to be fucking kidding me. Is Noir sleeping?" "Mm-hmm." "Oh, shit! Sorry, you guys. I'm narcoleptic." A-Train už konečně překlápí svoji povrchní, ponižovanou personu a chce udělat pro jednou věci dobře, smysluplně, a získává si tak sympatie. Deepův vztah s chobotnicí se prohlubuje. Firecracker vede proti Starlight letitou vendetu za to, že jí jako malá pomluvila a zničila kariéru. Mezitím Kimiko a Frenchie neustále pracují na tomtéž, Frenchie na svém nedořešeném vztahu s týpkem, do kterýho je hotovej, ale zabil jeho rodinu, takže, fakt, že s ním spí a pak myslí na to, že zabil jeho rodinu... ho tlačí on the edge, rehabce navzdory je zpátky - chlastá a fetuje... Kimiko mezitím, pokud není roztomile nevinná, se "vypořádává" (slovy terapie) se svou minulostí. "The therapist was right. I need to face my past. So I'm going to kill them all." Hughie (když se nehádá s máti, která ho opustila jako kluka nad svým v kómatu ležícím otcem - dodnes těžko uvěřitelná role někoho tak komicky vyhlížejícího jako Simon Pegg - který mimochodem v rámci vzhledu vypadá přesně jako Hughie v komiksu) a MM díky infu od A-Traina jdou špehovat Neuman (aka Mia Khalifa's sister) a Homelandera, nicméně Homelander se nasere a chce Hughieho vymazat z povrchu a tak po něm jde a vyhledí při tom půlku lidí zimního stadionu. Hughie je pak zachráněn A-Trainem. Pak se grupa setkává zpátky "in the office". Frenchiem počínaje postavy hodně ztrácí ze své předchozí struktury, jakoby byly jen povrchem a jedním traumatem definované figurky a po třech dílech si připadám, jakobych třikrát oběhl hřiště a byl na stejném místě. Nicméně, Homelander už se sebou opět mluví do zrcadla, na což jsem se těšil, tentokrát je to zrcadlo rozbité a člověk tam vidí hned 4 výrazy a myšlenkové pochody současně, díl pak končí Homelanderem, kterému je zadán úkol se definitivně zbavit svého "slabého" lidství tím, že půjde John (Homelander) zpátky na začátek. Jestli už i zde nenastane v dalším díle nějaký cracking full blaze moment, pak už nevím, rád bych viděl Homelandera totally fkin nuts... ne že by už nebyl, ale chtěl bych to vidět na steroidech, utržené ze řetězu. ()

Moudrost stáří (2024) (S04E04) 

Čtvrtá sezóna je v polovině a celkově zanechává pořád spíše vlažnější dojmy. Jakoby ten dřívější hype opadl, 03 měla Soldier Boye a spoustu nečekaného a dávkovala to chytře, byla to sranda, i násilí a člověk skákal z WTF do WTF. 0404 je bezesporu zatím nejlepším dílem z nové série. Nevím, jestli za ty dojmy může celkově ta zbytečná woke linka s Frenchiem, nebo fakt, že má člověk dojem, jakoby se to nikam neposouvalo, nebo už to prostě vymačkalo vše, co na tom bylo a mohlo být zajímavé a 03 byla zkrátka předčasným vrcholem show. (...) Spoilers >> Homelander se vrací do oddělení, kdo ho jako dítě testovali, zavírali, mučili, aby v sobě zabil poslední zbytky lidství tím, že se vymstí (hodně vrací) a zabije svoji potřebu nebýt "disappointment", ale jen chladnokrevný bůh, pro něhož jsou lidé hračky... zda to pomůže je těžko odhadnutelné. Annie napadne Firecracker, když se obě přetahují o to, která na druhou vytáhne víc špíny. Deep mezitím udělá Sage lobotomii výměnou za to, že jí pak může dát anál (a nezaváhá ani milisekundu nad tou nabídkou). Sage asi nedává fakt, že její mozek se pořád vyvíjí a je příliš inteligentní a tak si chce občas dopřát tuposti, sexu, bez inteligence, být blbá, píchat s Deepem, než jí šedá kůra zpátky naroste. I understand. Mezitím Butcherovy halucinace přiostřují, ačkoliv je znovu přizván ke grupě (a požádá MM, aby se v případě, že to nezvládne, postaral o Ryana). Zjišťujeme, že si šlehl V (aby se zachránil) ale neví, co přesně to s ním udělalo (a my taky ne, teda krom toho faktu, že dokáže týpka nechat explodovat - všechny tyhle informace ale Butcher tají). Ve svém archu, kde se snaží napravit, co zkazil (a bez patosu), si reputaci žehlící A-Train přidá další puntík, když Hughiemu pro jeho umírajícího otce sežene Compound V. Ačkoliv mu látku Hughie nakonec nechce (na Butcherovo varování) dát a pomalu se smiřuje s jeho očekávanou smrtí (let go, let go), nakonec mu to šlehne (pravděpodobně Hughieho matka). Pár nadšených momentů se tu objevilo, vrátilo to tomu trochu šťávy, ale pořád čekám, že se to buď bude stupňovat a skončí jako banger, nebo už je to mnou, mou nudou, nebo tím, jak je to same-same. P.S.:  Black Noir = Steve Buscemi z Big Lebowski. ()

Pozor na Tlachapouda, synku (2024) (S04E05) 

E05 konečně přináší posun, feel jako dřív. Objevují se postavy, momenty, co mají nějaký skutečný vývoj, potom, co tvůrci spíše promrdali půlku série nějakým pachtěním se figurky konečně posouvají. Spoilers >> Hughieho otec sice ožije, ale zároveň nechtěně masakruje lidi v nemocnici, protože prochází stěnami a objekty a zjevuje se v dalších lidech, ty tím odpravuje... má výpadky paměti a v celkem emocionálním postupném climaxu a závěru epizody je Hughie nucen ho uspat a rozloučit se tak s ním nadobro, za asistence svojí znovuobjevené mámy. 'The Boys' mezitím chtějí udělat deal se Stanem Edgarem a tak ho vytáhnou z lochu, aby jim pomohl najít virus, který zabíjí supes, přičemž se spojí s Neuman (která chce znovunalézt muže svého srdce, otce svojí dcery) a dostanou se na farmu, kde se testování vymklo kontrole (ovce, králící, slepice, V se dostal do vody, místo je jako warzone). Mezitím se vraždami spíše traumatizovaný Homelander snaží soustředit na Ryana a to, co jeho syn doopravdy chce dělat, jelikož pro ně nic není nemožné. Ryan se začne pomalu učit čeho je schopen, co dokáže, k čemu může lidi přinutit. Stejně jako ochutnává milkshake, ochutnává i moc. Tady je zvláštní ta dynamika, kdy člověk kolikrát neví, morálně, jestli je horší to, co dělá Butcher, nebo Homelander. Ashley mezitím pokryje A-Traina (jelikož jinak by šla dolů s ním) a tak hodí vinu na to, kdo je krysa na týpka, kterýmu cpala dřív do zadku anal beats. Frenchie nedává svoje pocity viny a tak se rozhodne přiznat k vraždám na policii. Mezitím se ukáže na konci, že Butcher indeed is a cunt, protože ze situace ve farmě unese Sameera (Neuman's bf), aby, nahlodán Joem Kesslerem, který okolo Butchera konstantně krouží a chce ho přinutit jít ostřeji a nenechat příležitost zničit supes uletět, použili Sameera k tomu, aby jim vytvořil víc virusu. Tohle byla legitimně dobrá epizoda, kde mi přišlo, že se věci konečně posouvají a dějí. ()

Související novinky

Banda skončí pátou sérií

Banda skončí pátou sérií

11.06.2024

Americký seriál Banda patří v současnosti k jedné z nejnablýskanějších vlajkových lodí streamovací služby Prime Video. Adaptace komiksu, v níž superhrdinové nejsou opláštěné modly, které symbolizují… (více)

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Reklama

Reklama