Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se mi líbíl, i kdybych ho viděl denně. Taková kadence hlášek a humoru, který jsou navíc v té době ještě neoposlouchaný, to tak často není. Harley Stone je dost drsnej a cool polda, kterej si to dělá po svým a s Durkinem tvoří podobnej buddyteam jako ve Směr Jih Fraser a Vecchio. Film si nijak moc nehraje na nějakou kriminálku, jde tu o akci a humor. Přesto děj není až taková pitomost a je celkem propracovanej a i postapokalyptické prostředí blízké budoucnosti je reálně pošmourný a docela zajímavý. S Predátorem 2 to sice má podobný námět, ale jinak je to naprosto jiným stylem. Jediná věc, co mi přišla opravdu přehnaná je konec spojenej s vytrháváním srdce. Ten byl trošku podivnej, ale přesto je to pořád dost kvalitní zábava. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Poměrně sympatické scifíčko plné hlášek a zábavných situací díky kterým člověk rád přehlédně i některé režijní a scénáristické kixy. "Chemie"mezi dvěma hlavníma postavama funguje, atmosféra je hezky ponurá.. Finální naháněčka ale vyzněla hodně nešikovně a do prázdna, takže na ty 4 se to u mě prostě nevyšplhá... Ale jinak fajn. ()

Reklama

Lorge 

všechny recenze uživatele

Drsný hlavní hrdina Rutger Hauer, který žije z čokolády, kafe a cigaret, a nechodí spát bez pořádného děla pod polštářem ("Potřebujeme větší zbraň, něco jako... granátomet!") a jmenuje se Stone... Harley Stone. Jeho nový kolega Neil Duncan aka pan Dick "přesně-podle-předpisů" Durkin, který právě vylezl ze školy. Cynická sexy Kim Cattrall jako Michelle, bývalá Stoneova bývalého partnera. Tohle ústřední trio se zaplétá do boje s nadlidsky nelidským požíračem srdcí, který nenechá Stonea ani vyspat... už hodně dlouho. Skvělá britská akční jízda z dalekébudoucnosti roku 2008, kdy se Temže nenechá omezovat korytem a vyvalí se do ulic, kde už na ni všichni čekají... A hlavně krysy, spousta a spousta (a možná ještě trochu) krys. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Hauer musí mít na ty holuby úchylku, bo co. Film, který kombinuje VÁŽNĚ VŠECHNO. Buddy snímky, druhého Predátora (většinou bez predátora, nakonec přeci jen vidíme cosi jako mix Venoma ze Spider Maních komiksů, Vetřelce a Freddieho Kruegera), špetku z Terminátora (hudba a snaha pochytit něco z atmosféry), hlášky suché, skvělé a blbé (ty jsou ještě skvělejší), kozenky Kim Cattrall. Je to blbost absolutní, ale zábavná. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

tak tento re-watch bolel. naposledy som to videl asi v 95tom ale tento raz som to skoro nedal do konca. rutger hauer prehrava ako blazon, akcia neprehladna a chaoticka (sharp dokoncoval film potom co maylam produkciu opustil) a hudba otrasna. zatopeny a krysami presiaknuty londyn je vsak skvely. za zmienku stoji i fakt ze hlavne monstrum navrhol stephen norrington (reziser bladea a ligy vinimocnych)... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama