Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Já tam teda více viděl Temného Anděla, ale budiž. Predátor 2 jsem viděl jen jednou a už tomu bude nějaký ten pátek. Jsem si projel filmografii Ruthera Hauera a on není nějaké to ořezávátko, takže požírač srdcí si vybral špatného protihráče. Tento typ hrdinů mi v dnešních filmech chybí, kouří, nadává, nespí, je špinavý, občas procedí nějakou tu hlášku. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Jednoduchej, přímočarej béčkovej nářez. Rutger Hauer je maximální drsňák se strašným účesem a dostává pro jistotu slušňáckýho parťáka (klasika, co..), nejdřív jsem myslel, že ho hned mezi futrama oddělá, ale udržel se naštěstí...Hauer se celej film snaží hláškovat a docela se mu to daří. Kromě toho má naprosto brutálního protivníka, co vyrvává lidem srdce z těla jak na běžícím páse. Konec je lahůdkovej, inu Rutger je tady prostě nejdrsnější z drsných. Bez debat. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Split second má velký nedostatek ve schopnostech tvůrčího týmu. Námět a odvyprávěný příběh alá Predátor 2 jsem docela skousnul. Kdybych měl však u tohoto filmu přemýšlet, asi bych zaplakal. Je to totiž čistokrevné béčko s nedomyšleným scénářem, které v sobě skrývá několik již tradičně používaných postav - drsný polda, věčně namíchnutý nadřízený, parťák vystudované ucho, do toho všeho z čistého nebe spadne hrdinova přítelkyně. Ať je filmu přičteno k dobru to, že je poměrně dost akční, odehrává se v ponurých, často vodou zatopených lokalitách a má docela pěkně vypadající monstrum. Jen bych chtěl teda vědět jak provádí ty svoje krkolomné a neviditelné útěky z místa činu přitom, když dojde na bližší seznámení s ním, nadělá bordelu, že by měla úklidová četa práci na týden. 55% za celkovou zábavnost a drsňáka Hauera. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se mi líbíl, i kdybych ho viděl denně. Taková kadence hlášek a humoru, který jsou navíc v té době ještě neoposlouchaný, to tak často není. Harley Stone je dost drsnej a cool polda, kterej si to dělá po svým a s Durkinem tvoří podobnej buddyteam jako ve Směr Jih Fraser a Vecchio. Film si nijak moc nehraje na nějakou kriminálku, jde tu o akci a humor. Přesto děj není až taková pitomost a je celkem propracovanej a i postapokalyptické prostředí blízké budoucnosti je reálně pošmourný a docela zajímavý. S Predátorem 2 to sice má podobný námět, ale jinak je to naprosto jiným stylem. Jediná věc, co mi přišla opravdu přehnaná je konec spojenej s vytrháváním srdce. Ten byl trošku podivnej, ale přesto je to pořád dost kvalitní zábava. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VIDEL SI HO?" ,,KOHO? TO NEBOL ON, ALE POONDIATE ,TO´. " __ Názov filmu zrejme odkazuje na scénu, kedy Hauer netvora takmer prvý krát videl. A práve tento zvláštny názov je dôvodom toho, že o filme som sa prvý krát dozvedel náhodne až deň predtým, ako som ho videl. Tento žáner ma vždy dáko priťahoval a v ,,Zlomku sekundy" sa všetky jeho atribúty príjemne premiešavajú. Zatopený Londýn roku 2008 je priam špičkovou a originálnou lokáciou. Monštrum sa prvý krát odhalí až v závere, čo by v iných prípadoch bolo skôr príťažou, tu je však umne narábané s atmosférou strachu z nevideného a nepoznaného. Škoda len mnohých mytologicko-satanských a čo ja viem ešte akých bezúčelových nezmyslov, ktoré sa začnú s pribúdajúcou stopážov množiť a príbehu takmer nijako neslúžia. V štádiu rozpracovania sa ocitol aj ,,charakter" monštra (,,Som späť.") na ktoré sa síce nabalí kvantum skôr nezmyselných hypotéz, no bez toho, že by aspoň jedna z nich bola v závere dáko logickejšie vysvetlená. Čo však čakať od rýdzeho béčka s veľmi príjemnou stopážov? (674. hodnotenie, 70. komentár k filmu) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama