Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (296)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Soudruzi vrací Marvelu úder a předvádí, že i oni mají své super hrdiny. A panečku jaké! Když Amíci pavouka, tak oni medvěda, když Amíci Hulka tak oni Kameňáka a tak bych mohl pokračovat... A těm všem ruským hrdinům velí jako trumf opravdu hnusná a zmalovaná Valeria Škrkando s krutopřísným pohledem z jejího zmalovaného obličeje či co to bylo. Ano už i v ruské armádě velí ženy, pokrok nezastavíš ani v Sajúzu. Všichni jsou strašně drsní, významné pohledy stranou, pomalu odkládané sluneční brýle, do široka rozkročené postoje... Zloun vzniklý z experimentu se totiž vymkl kontrole a tak je třeba ve světě posbírat superhrdiny vytuněné ve čtyřicátých letech pro superboj. A tak tu máme Ivánka z Mrazíka (v zakletém stádiu), Xénii z Arabely, Čingischána coby zástupce menšin z mongolských plání a Kameňáka (hází kameny...). Dejme tomu Čingischán a celkem pohledná Xénie měli jakési schopnosti pro boj uplatnitelné, ale Ivánek a Kameňák.. Takového borce pro boj asi vymyslí jen Rus..superhrdina házící na protivníka šutráky, to už asi byla zastaralá koncepce i na konci druhé světové hádám... Říkám to pořád, mít nadupané pécéčko není vše, navíc tohle ani moc nadupané nebylo, protože při pádu věže se borcům obraz trochu rozpixeloval do podoby minecraftu... Inu to co stačí co se týče výkonu na hru Nu pagadi (vajíčka) už nemusí stačit na digitální efekty Защитники. Pro Ivánka asi oprášili kostým z Mrazíka a zřejmě z něj vyklepali moly, protože medvěd byl nějaký olezlý. Nad logikou v tomhle filmu lépe nepřemýšlet. Už jen ty sestřelené Migy v první vlně náletu, zatímco Antonov kroužící do zblbnutí kolem dokola nic... Che.. Ale alespoň nám soudruzi předvedli, že pořád mají ty slavné kaťuše (dnes jim říkejme třeba Putinův synťák, protože Stalinovy varhany je už přeci jen trochu archaické označení), teď už dokonce na svých podvozcích a neváhají je použít. No a ten kraťas na závěr... No a ten úplný závěr a významný pohled Škrkandice do kamery než naskočil коне́ц... No děs běs. Dávám si za jedno šlehnutí elektromagnetickokamenný bičíkem a pryč od toho ! * ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Watchmenovské titulky, Avengerovský tým, marvelovská potitulkovka, celkem pěkný ženský, záporák, kterému jsem fandil, rádoby dramatické scény. Animace z videoher na jedničku stejšna. Ale přece je tu jedna výhoda...má to fakt jen hodinu dvacet. A to mám rád superhrdinské spektákly a má očekávání byla nízko....nu první půlhodina ujde. :-) ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jako Guilty pleasure to nemuselo dopadnout úplně zle, kdyby se Rusáci až tak strašně moc za každou cenu nesnažili kopírovat své émerické vzory. Mě nízké hodnocení neodradilo, spíš povzbudilo a filmy o super čurácích v super kostýmech rád nemám, přesto jsem na to byl zvědavej, ale je to sračka. Občas se Rusko vytáhne, ale tohle se soudruhům nepovedlo, přitom to stačilo trochu odlehčit a udělat z toho povedenou parodii, ale tady se spíš snaží tvůrci ukázat Marvelu a spol : Hele, my to umíme taky! Mno neumí... není to vyloženě na odpad, ale tipuji, že pozdější pád do černých čísel tuto pecku nemine.15% ()

Beckett51 odpad!

všechny recenze uživatele

Ač jsem se ze všech sil snažil, ani pomocí diamantové lopaty a krumpáče jsem tu jednu hvězdu vykopat nedokázal. Absolutní (!!) katastrofa na všech frontách a nefunguje to bohužel ani jako guilty pleasure či sebeparodie (protože je nešťastně zřejmé, že to tvůrci mysleli naprosto vážně). Co scéna, to buď to nejtypičtější superhrdinský klišé, vykrádačka jiných komixáren či děl (Pán Prstenů - wtf?!), chyba (kalhoty u mědvěda bych jednou odpustil, ale 2x a tak očividně?) nebo totálně nelogický motivace hrdinů či obecně ne-úplně domyšlený fenomény. Padouch bez jakýhokoliv charakteru (čti směšná chodící koule svalů), scénář ve většině případů k smíchu a hlavní "Záchitníci" vesměs nezajímaví a nudní. Jediné, co bych přičetl k dobru, je krátká stopáž, takže to poměrně svištělo (až u "psychologických" scén) a v některých scénách docela pěknou kameru. Bohužel ani to ale na jednu hvězdu nestačí... Doporučuji trailer, ten byl lepší. ()

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Ach.. Soudruzi se tak moc snažili ukázat a předvést, že mají na současný komiksový trend, až zapomněli na nějaký souvislý děj, napojování scén, vykreslení postav atp. Triky občas vypadali dobře, ovšem do chvíle, než nastoupil medvědo-borec, jenž vypadal jak z videohry před deseti lety. Být to od Asylum nebo Syfy, dalo by se to s úsměvem přejít. Ale být to od Asylum nebo Syfy, tak by si to přiznalo svoji brakovost, dělalo si to ze sebe srandu a nebralo se to tak vážně a svoje ambice by uspokojilo maximálně na DVD. Ovšem, tomu, co dělal trailer, palec nahoru. 2/10. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Zbraně použité ve filmu byly útočné pušky AK-74 a kulomet PKT. Ve filmu se objevily tanky T-72, vrtulník Mi-24, Mi-17 a Mi-26. Dále stíhačky MiG-29 a raketomety Smerč. (K98)
  • Když Ochránci útočí na vysílač a Arse (Anton Pampušnyj) se změní plně na medvěda, roztrhají se mu i kalhoty, ale při výstupu z výtahu je opět má, jako polomedvěd. To samé, když Ochránci odlétají na laně na letadle, Arse je plně medvěd, poté spadnou do řeky a vylézají ven, Arse má zase kalhoty. (Ace.A.T.L.)
  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (griph)

Reklama

Reklama