Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (297)

malylada 

všechny recenze uživatele

Pokud soudruzi chtěli konkurovat západním hrdinům, tak toto se hrubě nevyvedlo. Od první minuty z toho čiší nulové herectví, béčkovost, proti které by i Seagalovka vyhrála Oscara za scénář a především příšerně nudná akce. Už verbování hrdinů naznačilo, že to v sále ustojím sílou vůle a zároveň jsem nechápal, s jakou vážností a epikou to tvůrci vzali. VIzuál, akční scény jsou podprůměrné a někdy to chtělo přivírat oči. Nechápu, jak se film mohl dostat do kin, místo, aby přistál rovnou do novinových stánků.......1/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak pokud dojde na akci, tak je to docela dobré, ačkoliv ty zpomalené záběry už mi lezou krkem. Trikově to také ujde, i když medvěd Váňa se zrovna dvakrát nepovedl. Ale co už. Jenže jakmile mají Rusáci něco vyprávět, je z toho zoufalá křeč. Navíc prakticky každá věta zní jako hlášení u raportu a v důsledku toho nemají jednotliví aktéři co hrát. A nutno dodat, že se o to ani moc nesnaží. Aspoň že ta neviditelná holka je kost, když je zrovna vidět. No čekal jsem teda podstatně víc. 35% ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bude hodně někde! Jsem se zapomněl podívat na CSFD hodnocení, jen jsem kdysi viděl trailer a ten mi sice přišel přehnanej, ale zvědavej jsem byl. Po pár minutách bylo jasný, že soudruzi z ruska někde udělali chybu. Víc chyb. Plný vodojem chyb. Aha, tak 35%, to jsem měl vědět dřív :D. Vlastně ani nevím, kde začít. Celý to je úplně brutální pohádka, jako byste křížili Mrazíka a Avengers a celý to namíchali v Černobylu. Kde nebyla invence, tam to zatřeli CGI masakrem a narovinu vám říkám, že invence nebyla nikde! Krom pohádkového příběhu a pohádkově vystajlovaného a přeprodukovaného vizuálu se dál už jedná jen o kompilát wtf momemtů - nesympatické a nefunkční obsazení, strohý děj a plochý příběh, že kdyby film upadl na Everestu, tak se zastaví až v Mariánském příkopu, jakej by to byl fičák. A to stejné se týká scénáře, kde můžete na nějakou práci s napětím, gradací děje, budování scén nebo uměním kamery, kurevsky rychle zapomenout. Tohle je fakt totální filmové diletantsví. Jestli nemáte rádi americký heroismus, tak tady se budete plácat rukou po stehně, protože ruskej je mnohem krutější, akorát že blbější. Pokud něco stojí za zmínku, tak mimořádně debilní hlášky a dialogy, u kterých se šťouráte v uších, zda-li jste dobře slyšeli. A pak samotný koncept hrdinů je taky docela bizarní úlet - vše je plus mínus bukvicovej odvar amerických komiksových postav, ale jako medvěd s rotačním kulometem na zádech? Tady už chybí fakt jen Putin. Kdo by to byl čekal, že se dá potenciál tak snadno zahodit do kanálu, tohle je "thrash" jak víno a ve zhulenosti to musí být skvost! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mě zážitkem. Byl to sice zážitek negativní, ale pořád lepší než drátem do oka. Alespoň myslím... Ruští tvůrci se sice vrhli do práce s nadšením, to ale zjevně nestačí, pokud není podporováno invencí a schopnostmi. Jednotlivé postavy sice měly nějaké ty úpravy, jinak na nich bylo ale znát, že si jejich autor odskočil pro inspiraci k družebnímu závodu Marvel. Příběh i jeho zpracování ve mně sice místy dokázal vyvolat úžas, ale bylo to jako s cholesterolem, který taky dělíme na dobrý a špatný, a tady to bylo fakt špatné. Digitální efektové měli taky daleko k tomu, aby mě přesvědčili (nejvíc na ně doplácel chudák Míša), ale zase je pravdou, že jsem se díky tvůrčím minelám mohl alespoň dosyta zasmát. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pokud měli být Ochránci parodií na hollywoodské aktuální komiksové trháky, to bych asi bral víc. Ochránci to ale mysleli doopravdy vážně a vůbec se jim to nepovedlo. Stupidní příběh, nepropracované postavy, záporák, který mě akorát rozesmíval, a debilní dialogy. Na začátku očekávaně dostaneme plnou dávku toho, co postavy umí, aby to pak mohli použít v boji. A to jsem nezmínil vizuální stránku. Chápu, je to jejich poprvé, ale snad se poučí a příště to bude lepší a klidně zainvestujte více rublů. Nestačí jen zpomalené záběry a fešné dámy – chce to vše víc propracovat. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Když Ochránci útočí na vysílač a Arse (Anton Pampušnyj) se změní plně na medvěda, roztrhají se mu i kalhoty, ale při výstupu z výtahu je opět má, jako polomedvěd. To samé, když Ochránci odlétají na laně na letadle, Arse je plně medvěd, poté spadnou do řeky a vylézají ven, Arse má zase kalhoty. (Ace.A.T.L.)
  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (griph)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočné pušky AK-74 a kulomet PKT. Ve filmu se objevily tanky T-72, vrtulník Mi-24, Mi-17 a Mi-26. Dále stíhačky MiG-29 a raketomety Smerč. (K98)

Reklama

Reklama