Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (452)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Podobný komerční i dějový úlet jako o rok později True Lies, akorát o třídu horší zábava. Na tomto filmu je skutečně vidět že se nešetřilo. Bohatá výprava, velcí herci, strhující výbuchy, honosné lokace (Hyatt) a velkolepá akce. Ovšem film přišel zaprvé ve špatnou dobu do kin (konkurence) a za druhé není zase tak zábavný, strhující a hlavně originální jak by se mohlo zdát a tak se z něj stal relativní propadák, který se zdaleka neujal tak jak by se čekalo. Ačkoliv je režisér na akční film kabrňák, v intimitě a v osobních vazbách jednotlivých charakterů mu to vždycky trochu vázlo a tak jakmile se nestřílí o sto šest, je docela nuda. Několik výborných vtipů, glos a scén, překvapivě dobrý Arnold, ale jinak opravdu příliš dlouhé a dosti skřípající. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční mix komedie, parodie akčních filmů a časové sci-fi, s Arniem v hlavní (dvoj)roli. Tou časovkou mi to připomínalo Návrat do budoucnosti, Arnieho sebeparodií zase Pravdivé lži, no a jinak zde byla spousta filmových odkazů - Spielbergovým E.T. počínaje, Terminátorem pokračuje a Smrtonosnou pastí konče. Zabodoval i Schwarzeneggerův Hamlet ve akčním sci-fi rouše... Hodně mne potěšil i můj oblíbený Anthony Quinn v roli italského gangstera Tony Vivaldiho. Celkový dojem je však bohužel jen mírný nadprůměr, dobrá parodie vypadá jinak. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hSTVmYyk5ro ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

S přibývajícím počtem repríz se stupňuje můj respekt k tomuto neprávem odsouzenému kousku. Kdybych měl zhodnotit kdo z akčních dinosaurů si ze sebe udělal větší prdel, jestli Jean- Claude v JCVD anebo Arnold v Last Action Hero, tak by byl výsledek jasný. Arnold to tady rozpálil na plné pecky. Skvělá hudba, bezedné zásobníky a padouchové nemají šanci. Oproti tomu zřejmý kontrast, když se naši hrdinové objeví v realitě. Ruce bolí, rány krvácejí a zloduchů si nikdo nevšímá. Navíc si Arnold dost nemilosrdně utahuje i sám ze sebe. PS: Stallone v roli Terminátora je vskutku zajímavá představa. 70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý by chcel každý filmový fanúšik zažiť, ale takmer nikto ho nechcel vidieť. Komerčný prepadák a doteraz nedocenená pecka, v ktorej si režisér John McTiernan (Smrtonosná pasca), scenárista Shane Black (Posledný skaut) a hlavne samotný Arnold robia srandu z akčného žánru a zároveň mu skladajú poctu. Filmová radosť plná skvelých hlášok, vtipných akčných sekvencií, hrátok s klišé a sebaparodických výstupov. Celé to možno nedrží úplne pohromade, ale keď sa v jednej snímke objavia Humphrey Bogart, Jean - Claude Van Damme, Sylvester Stallone ako Terminátor a smrť z Bergmanovej Siedmej pečate, človek ten celovečerák proste musí mať rád. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Nápad: *****, provedení:*. Tvůrci, jak se zdá, se rozhodli spojit nespojitelné. Pokusili se o značně intelektuální parodii na jeden z typicky hoolywoodských žánrů a zároveň chtěli natočit dobrý film podle hoolywoodských měřítek. Hlavně v závěru je to celé postavené na hlavu. V reálném světě by to mělo vypadat trochu jinak. A ne, aby si tam Arnold prováděl své za hlavu přitažené kousky. Copak se v reálném světě stane, aby někdo spadl ze střechy, ale pak se ukázalo, že se vlastně čehosi zachytil takže je vše OK. Copak v reálu jde sjíždět po oponě na sekyře. V těhle akčních sekvencích se záměr autorů někam ztratí a přítimnost Bergmanovi smrti pak působí beznadějně trapně. Jo, a copak může mít postava z akčního filmu tak rozvinutou lítostnou psychologii. Mohl to být výborný film. Ale jen mohl. (Pořád to ale v mém osobním žebříčku patří mezi tři nejlepší díla s Arnoldem Schwarcenggrem - hned po Total Recal a Pravdivých lžích) ()

Galerie (83)

Zajímavosti (42)

  • Poslední akční hrdina je první film ve zvukovém systému SDDS (Sony Dynamic Digital Sound). (Ai.ma)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama