Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů. Ano, není to nic převratného, ale je to velice dobře natočeno a s příjemnou lehkostí. Film má ale jeden problém - obsahuje totiž zároveň podstatné ekologické poselství, jehož vážnost a důležitost je však poněkud zatlačena do pozadí zmíněnou lehkostí a úsměvností snímku - jaksi to nejde dohromady. Každopádně dobrý příběh v krásných exteriérech, s dobrými herci a s podle mě naprosto skvostnou hudbou. ()

Gromit 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený film. Romantický příběh o svérázném vědci, který objevil lék na rakovinu, a zároveň ostrá kritika konzumní společnosti. John McTiernan je mnohem všestrannějším režisérem, než by se na první pohled mohlo zdát, na druhou stranu by ale Šaman byl stěží tím, čím je, nebýt fantastického Seana Conneryho. A také geniální hudby Jerryho Goldsmithe, která jen umocňuje působivost některých - a už tak působivých - scén (např. "cestování" po stromech). Prostě nádhera! ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Dějově i myšlenkou (a závěrem i vzkazem) sakra podmanivý film. Nevím jen jestli jeho kouzlo nemá na svědomí právě (jen a pouze) charisma "šamana" Seana Conneryho... ta blondýna (nebo to byla bruneta?) je tak nějak nepodstatná a pouze sekunduje. I když její role v ději své místo má... to ano. Přesto jeden z nejzajímavějších a nejvíce zapamatováni-hodných filmů co znám (a vůbec mi nevadilo, že je to vlastně opět pouhá, mnou tak nenáviděná, eko-agitka) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně me film kdysi zaujal, ale víc jak průměr se z toho nevyždíme. Největším kladem tohoto snímku je Sean Connery a jeho postava ve filmu. Connery dokáže zahrát snad vše. Takže se rozhodně pobavíme, ale na druhou stranu je někdy i nuda ve filmu. Romantické prvky jsou zde náhodou snesitelné. Takže koukatelný, lepší průměr, který stojí akorát tak na jedno odpočinkové shlédnutí. 55% = *** ()

sud 

všechny recenze uživatele

Po filmech "Predátor", "Smrtonosná past" a "Hon na ponorku" si John McTiernan na chvíli odpočal od akčního žánru a natočil "Šamana". A musím říci že se mu to povedlo. Nenudící dobrodružství, romantika, krásná příroda, pěkný příběh, nějaká ta romantická vložka, trochu i humor a to vše dostatečně vyvážené. Sean Connery v hlavní roli je jak jinak než skvělý a dobrá je také Lorraine Bracco. Velmi dobrá podívaná. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)
  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)

Reklama

Reklama