Reklama

Reklama

Blíží se Vánoce, a tak většina lidí touží po setkání se svými rodinami. Na cestách je mnoho těch, kteří jedou na svátky domů. Tunelem v norských horách přejíždí kamion přepravující plyn. Stane se nehoda a všichni, kdo se tam v té chvíli nachází, rodiny, turisté, teenageři jedoucí na Vánoce domů, zůstanou uvězněni pod tunami skal v absolutní tmě. Exploze cisterny zaplňuje tunel nebezpečným kouřem. Hasiči hrají o čas a každý v tunelu musí bojovat sám za sebe a poradit si jak umí. Čas neúprosně běží a šance na záchranu jsou čím dál menší. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (70)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, norské filmy mám rád... Ale, je tu zásadní ale - film nic nového nepřináší, vše je strašně předvídatelné - snad kromě toho, že kdo by čekal v Norsku hitech zabezpečení tunelů, tak mu asi vylezou oči z důlků.. Telefony, skoro nefungují, webkamery nikde, jedna operátorka na vozíčku a jeden záchranář? pro devět kilometrů dlouhý tunel.. Jestli to fakt bylo podle skutečných události, jak se říká na začátku filmu, tak přehodnotím svoji touhu jet se podívat do Norska (země mých dávných předků)...60% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli takhle v Norsku fungují záchranné složky, tak se kurva vůbec nedivím, že Breivik dokázal sám pozabíjet 100 lidí. než se ho ráčil někdo sundat. Jestli tohle viděl někdo z naších záchranných složek, musel umřít smíchy. V tunelu je dým, kouř a není vidět, ale pro uvězněné lidi naběhne jeden týpek asi se čtyřma respirátorama a zbytek jednotky stojí venku a čumí i když mají vybavení aby tam šli všichni a těm lidem pomohli. Zapomeňte na Vlnu, nebo Zemětřesení. Tunnelen je do očí bijící blbost, která má naštěstí dobré herce, krásy Norska a dejme tomu trochu napětí. Ty 3* jsou ode mne až nepochopitelně milosrdné. Zlatý Denní světlo se Stallonem :D. 50%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tunely sú úzke, dlhé, je tam tma a pokiaľ tam nie je napríklad Mike Myers či Jason Vorhees, tak je tam celkom nuda. Napriek tomu ide o populárnu lokáciu katastrofického žánru. Len keby tu nebola tá krásna nórska príroda, v ktorej by som strávil oveľa radšej daný filmový čas. Nesmú chýbať klasické naratívne klišé, ale pracuje sa s nimi relatívne citlivo a logické nedostatky nebijú do očí, ak nechcete, aby vám do očí bili. Potom sa ale zase môžete zabávať napríklad na tom, že o operátorku sa nikto v miestnosti nezaujíma a podobne... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Pár těchhle dlouhých norských tunelů jsem projela a představa, že by se mi tam stalo něco podobného je vážně děsivá. Naštěstí v Norsku nebrázdí silnice takoví neotesanci jako u nás, takže jsem si mohla celkem v poklidu vychutnávat tu proměnu krajiny po výjezdu z tunelu, která byla mnohdy úplně neuvěřitelná... A teď ještě něco málo k obsahu filmu. Tvůrcům se povedlo velmi reálně vypodobnit celou havárii, což samozřejmě chválím. O něco horší už to bylo s příběhy zachráněných osob, v nichž se vyskytlo hned několik nelogických zádrhelů. Naštěstí nešlo o nic tak hrozného, aby mi to nějak zásadně pokazilo divácký zážitek. (65%) ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Čakal som väčší nervák. Rozjazd pomalší, čo mi osobne nevadí, pokiaľ sa potom pekne pritvrdí, ale toto sa po celú dobu tak nejak šmochtalo, nič zas tak hrozné sa tam ani nedialo, aj keď tam bola citeľná snaha o reálne vykreslenie podobnej situácie. Žiaľ postupne ma čím ďalej tým viac sralo nekonzistentné tempo filmu, zbytočne prerušované pre film nepodstatnými postavami a scénami okolo nich, ako napr. neurotický debílek s malým Jozefom na tesle, fialový emo transsexuál alebo čo to malo byť, či syn starostu s neustále vypúlenými očami, ktorý sa silou mocou chcel hrať na záchranára a nakoniec, keď na to došlo, chytil facaka od betónového panelu a bolo vymaľované. Zato rozhovor malých detí uväznených v tuneli s operátorkou boli fakt na zimomriavky a hlavný hrdina sympaťák, to potiahli hore. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Film bol natočený na diaľnici Riksvei 15 v Leikangeri (Nórsko). (Arsenal83)
  • Ve 22. minutě stojí u naloženého auta tři lidé, ale v následujícím střihu už je cesta prázdná. (Duoscop)

Reklama

Reklama