Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ANDĚL. Zimním mrazem promodralá tepna velkoměsta, kudy se s ospalou neúnavností stále a znovu proplétají cinkající tramvaje, stovky lidí s hlavami sklopenými k zemi i desítky popojíždějících aut. Chátrající synagoga, vedle rozšklebená hluboká jáma a nad ní varovný prst jeřábu předznamenávající budoucí kovově-lesklé obchodní centrum. Mísí se tu hukot aut, dunění rozvibrovaných kolejí, hlasy lidí, ječáky policejních sirén i nezúčastněně monotónní broukání omšelých amplionků na obchodech o idyle a pohodě vánoc: "Pur-pu-ra-na-plot-ně..." Staniol, Santa Mikuláš, kapři bez hlav a zatoulaní psi nedočkaví své vánoční výslužky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (127)

Ony odpad!

všechny recenze uživatele

Je to něco jako Panika v městečku. Jenže místo postaviček indiána, kovboje a koně jsou tu postavičky feťáků, překupníků a sektářů, a tím pádem jsme ochuzeni o jeden podstatný rozměr. Škoda, že to nestálo trochu víc na pražských exteriérech a že nebyly nějak lidsky nasnímané. Takhle to se mnou neudělalo naprosto nic. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt slusna kokotina. Prvni pulku je to vsechno desne zmateny, spousta postav, zadnej pribeh, vsichni se tam tak nak motaj a vetsinou jen nadavaj, nastesti v druhy pulce uz se nejakej ten pribeh vyrysuje, ale nejak zvlast dobrej neni. Co se tyce hercu, tak ty sice hrajou dobre, ale stejne jim to moc neverite. No a pak tu je naprosto priserna, skoro dokumentarni kamera, ktera hodne stezuje sledovani filmu. Nicmene to vse dohromady dokaze docela zaujmout, takze film vylozene nenudi. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Od tohoto českého režiséra jsem prozatím viděl pouze 4 filmy, ale Anděl Exit v mých očích docela silně vybočuje. Jak obsahem, tak hlavně vizuálem. A právě různě barevné filtry se k té zvláštní a depresivní atmosféře snímku velmi hodily. Postavy mi však moc sympatické nebyly a jejich představitelé, zvláště k závěru, předváděli už poněkud příliš afektované herecké výkony, díky kterým mi pak na hlavních hrdinech pranic nezáleželo. Konec byl sice fajn, ale moc si nedokážu představit, jak by následný děj asi mohl vypadat. Ve výsledku možná nejvýraznější a nejodvážnější, avšak pro mě osobně zároveň také nejslabší Michálkův film, který hodnotím pouze průměrem. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Film, který sám sebe odsuzuje ke komentářům, které si tady můžeš přečíst. Vynikající experimentální snímek, který rozhodně musel s takovými reakcemi počítat. Já osobně bych to nazval - Jak český vařič v Africe k (ne)štestí přišel, aneb Víra je nejsilnější droga. Výborná režie i vývoj děje, i když napoprvé může být složité se v něm vyznat v tom, ale v tom je právě ten experiment , že ano? Klára Issová v roli, u kterých měla nejspíš zůstat. Dnes, když jí matně vidím v ukázkách na zoufalý a další naprosto zbytečný seriálový počin, je to smutný. Určitě musím vyzdvihnout herecké výkony a celkovou, řekl bych, českou atmosféru tohoto snímku, která se v lecčems vyrovná s Welshovim Acid Housem, či Trainspottingem. Nedoceněný, ale určitě kvalitní snímek. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Do včerejška jsem si myslela, že jsem tenhle film viděla a já viděla úplně jiný film, ale jala jsem se svou chybu hned napravit. Wow, tak to je síla!!! Pěkně to šlape, celou dobu filmu a kdybych nevěděla, podle hereckého obsazení, že je to český film, asi bych to nepoznala. Strašně dobře se na to koukalo, pěkná depresivní vizuální stránka, promyšlená zápletka, no a ty zrychlené scény, prostě nádhera. Dnes viděno po druhé. Tohle není film, to je instantní deprese. Je to jako kdyby vás někdo s čórnutou kamerou v ruce provázel po těch nejhnusnějších místech, jaké si umíte představit a vy jste spolu s tím člověkem, za kamerou poznávali jako známé smažky z periférie. Hnus, který číší z každého záběru, je až hmatatelný. Stačí natáhnout ruku a dotknete se ulepené břitvy sladce páchnoucí po sražené krvi. Klára Issová by za tuhle roli zasloužila Oskara, až jsem si říkala, že to snad ani nehraje, ale je fakt vysmažená every day. Na konci filmu si jen otřete čelo orosené tím nejstudenějším potem a oddychnete si,že z vás konečně opadl ten stísnění pocit, vymanit se z takové existence trosky, pro kterou je tohle realita všedních dní. Tento film je hodně opomíjený, ale v českém rybníčku nemá konkurenci a troufám si tvrdit, že se hravě může srovnávat s Transpottingem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen na motivy knihy „Anděl“ od Jáchyma Topola, který se podílel také na tvorbě scénáře (gladdyss)
  • Při scéně na půlnoční mši měl kameraman kameru schovanou pod kabátem, aby se všichni ostatní chovali autenticky. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno