Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na úsvite tretej svetovej vojny, sa študenti strednej školy na stredozápade USA formujú do partizánskych oddielov, aby opätovali útok sovietskej armáde. (sliver)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Milius je tak trochu schizofrenik, který se snaží přesvědčivě dojímat věcmi, které se nestaly... Rudý úsvit je pokusem o imitaci heroického válečného filmu, jen opěvuje hrdiny neexistující války se vší vážnosti a obřadností, která není vysloveně směšná, ale v důsledku jen tak zvláštně naivní (jako dítě, co si hraje s cínovými vojáčky a oplakává smrt některého z nich). Snaha o plastické vystižení partyzánského konfliktu amerických teenagerů a sovětsko-kubánských agresorů je nesmyslná už jako pouhá premisa (pokud ji tedy nechceme označit za propagandistickou ze své podstaty) a kdyby to celé bylo víc přepísknuté, bylo by to nepochybně mnohem zábavnější. Ale ta hra na autenticitu začne po chvíli nudit a nepomůže ani procítěné gumáctví Patricka Swayze. Závěr už je vysloveně mimo a jeho paranoickou slzavost lze připsat snad jen přízrakům Studené války. Beznadějně prošlý film, i když skalním republikánům a členům NRA se z něj možná dodnes zapalují lýtka... "Often feels like a Republican wet dream manifested into a surrealistic Orwellian nightmare". Pod tento výrok klidně vyškrábu své jméno. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film na téma co by, kdyby. Realizuje myšlenku invaze Sovětů do USA. Útok přichází nečekaně a všichni jsou jím šokováni. Myšlenka je to nereálná, ale nápad je to zajímavý. Patrick Swayze vede partičku studentů, kteří se stanou partyzány. Začnou provádět výpady proti okupantům. Nad filmem doporučuji vypnout mozek a nad ničím nepřemýšlet. Malá domu: Ve třetí světové válce se bude válčit přece jenom nečím jiným. Pak se budeme opět učit používat kyje a pazourky. Vzhledem k tomu, že se jedná o 80. léta, tak budiž. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Něco jako hra Freedom Fighters, ale v horách. Začne to teda šmahem. Rusáci tam střílej bazukama do školy už asi po dvou minutách a já byl nadšen. Bohužel v pozdějších fázích filmu si Rusáci skoro neškrtaj a ta malá partyzánská skupinka jich zabíjí absurdní množství strašně snadno a fakt dlouho. Prostě ten film nemá téměř žádný vývoj, i když na druhou stranu obsahuje pár moc pěkných scén. Například Rusáci fotící se v národním parku, nebo když Patrick Swayze popraví neozbrojenýho rukojmí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No ty krávo, to byl super mazec. Během celýho filmu jsem byl neustále v šoku z té neuvěřitelné imbecility, kterou ze sebe film chrlí jak Etna lávu v dobách své největší formy. Jako aby si rozuměl(a) o čem je řeč, tak takhel tam nějakej voják vysvětluje jak se událo přepadení Ameriky "Od Mexika byla Amerika napadena vojsky Kuby a Nikaraguly a ze severu jim pomohlo 60 pluků Sovětů, který přešli přes Kanadu." Ty vole i rekláma na tampony má v sobě víc myšlenek než tohle. Bylo super vidět spolu zase hříšné tanečníky Johnyho s Bejby a film má v sobě určitý kouzlo nechtěnýho, ale je to hustý mlha nad Brčálníkem. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Přihmouřila jsem obě oči, abych tomu dala alespoň 2 hvězdy s ohledem na to, že to je dost starý film. Na druhou stranu si myslím, že sračka to musela být i tenkrát. Opět jsem si jen tak našla pár filmů natočené přibližně ten rok, které jsou super i po tolika letech, takže zas tak na to stáří se film vymlouvat nemůže. Jinak když se vrátím k samotném filmu, tak to byl jeden velký nesmysl. Probíhá tam jakási invaze vojáků...na jednu stranu se parta studentů hrozně skrývá a na druhou stranu se jde bez problému projít po městě a ještě navštívit tatíka v nějakém zajateckém táboře. Ale hlavně zahrát na citečky...což byl nejspíš hlavní cíl tohoto filmu, který mě tedy naprosto minul, protože mě bylo úplně u pr...., kdo tam zkape. Jediný plus....Johny a Baby a jejich první setkání. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (30)

  • Film bol zapísaný do Guinnesovej knihy rekordov za dovtedy najviac násilných činov. V priemere sa vo filme nachádza 134 násilných činov za hodinu alebo 2.23 násilnosti za minútu. (matt6)

Související novinky

Ruská invaze v bourneovském stylu?

Ruská invaze v bourneovském stylu?

21.06.2009

Vše tomu nasvědčuje. Scenárista Tony Gilroy byl přizván studiem MGM, aby napsal finální verzi předělávky Rudého úsvitu. Původní film režiséra Johna Miliuse vyprávěl o partizánském boji skupiny… (více)

Mise pro dva válečné týmy

Mise pro dva válečné týmy

11.07.2008

Američané budou opět zachraňovat svět. Nebo alespoň americkou demokracii. Máme zprávy o remaku téměř zapomenuté pravičácké klasiky Red Dawn a Tarantinových Inglorious Bastards. Oba filmy jsou na… (více)

Reklama

Reklama