Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (117)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Je dlouho známým faktem, že tvůrci z Polska prostě umí natočit výtečné kriminálky, u nichž nebudete napětím ani dýchat. Není tomu jinak ani u snímku Plagi Breslau, který na ploše čítající 93 minut rozehrává krvavé a brilantně vypointované kriminální divadlo, u něhož jsem měl občas pocit, že sleduji jakousi variaci na legendární snímek "Se7en". U jiných tvůrců by toto srovnání pravděpodobně neobstálo, nicméně zde se na to kouká jedna radost. Režisér Patryk Vega totiž skvěle pracuje s dostupnými charaktery a zajímavými dějovými oblouky, aby následně vytáhl svůj největší trumf v podobě nečekaného finálního rozuzlení, u něhož se neubráníte velkému překvapení. Tohle prostě moc, moc povedlo, pročež byste si tento polský skvost rozhodně neměli nechat ujít. Výborná práce! (Netflix) ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Prihliadajúc k Tomu, že je to Prvý Kontakt s Patrykom, som velice očarený ako mu to sype. Nechal sa inšpirovať (prečo nie?) u iných , no vzal to posvojom a je to fakt Vega!! Mojmu sluchu vadili len tie roztrasené nožnice. No na dojme neubudlo. Zalistujem si pri chvíli i u dalších Patrykoviek ( je to fešák predsalen). ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Polská hra na Sedm, která by chtěla být strašně drsná, seriózní, osudová a morálně ambivalentní. Zpočátku se to sice docela daří, ale klíčový zvrat je celkem snadno dopředu čitelný (navíc je jak přes kopírák z jiného Sedmičkou inspirovaného temného krimi thrilleru) a čím víc se film blíží do finále, tím víc se odhaluje, jak moc je celá zápletka kostrbatá, plná náhod a celkově přitažená za vlasy. 50 % ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si řikal, že to bude asi prostě jen nějaká polská sračka, ale postupnej vývoj mou maličkost vyvedl z omylu a jsem za to rád. Tohle člověka vždycky potěší, když ho film po začátečních pochybnostech, příjemně překvapí... Což je samozřejmě logický. Do extrému vyhnaná morální filtrace jedný, do kouta zahnaný, ženský. Trochu se tu opisovalo od Finchera, ale co, vždyť je to vlastně fuk, když se film líbil.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mít Patryk scénáristické a režisérské IQ třeba takového Pasikowskiego, který mu svým jediným Pitbulem dominantně ošukal a levou zadní pochcal všechny jeho dosavadní Pitbuly, byl by absolutní špička. Takhle to místy vypadá, jako by při psaní i natáčení poměrně poutavých námětů s dobře napsanými pitoreskními figurkami Rzeczi pospolitej pravidelně přebíral kontrolu nějaký vypatlaný bulvární skinhead a pičoidními olmerovinami schválně kurvil celkový dojem z filmu. Ale nevadí. Těch pár slabších momentů, co nápadně připomínají poštěvák Ornely Štikové, jakož i fuckt, že Patryk zjevně nakupoval u Finčra, jsou vyváženy solidně vypointovanou, výborně zahranou a nevídaně makabrózní wroclawskou řezničinou, jaká by neudělala ostudu ani na Festivalu otrlého čuráka. Tahle Šestka rozhodně patří k vrcholům evropské sériově vražedné produkce, přičemž přecitlivělí gejové a močopudně založené hospodyňky by před jízdou měli užít Kinedril. Nebo se na to radši úplně vysrat a držet se nadále korejských romantických komedií. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • V autentických záběrech ze závodu nejvyšší polské plochodrážní ligy mezi Spartou Wroclaw a Wlokniarzem Czestochowa se mihne i český reprezentant Václav Milík, který v době natáčení filmu hájil barvy domácí Sparty. (klida)
  • Jak je již zvykem ve filmech Patryka Vegy, tak i v tomto snímku můžeme zahlédnout hned několik vozů české značky Škoda. (Skarface)

Reklama

Reklama