Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (157)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

9.Deň filmového adventného kalendára. Po tých dnešných českých filmoch som musel dať šancu aj našej domácej tvorbe. Nejedna sa vôbec o zlý film. A ako spomenul užívateľ Arsenal, Milan Ondrík je dobrý herec, síce je toto jeho prvý počin ktorý som videl ale aj tak. Tv produkciu bolo určite cítiť, nejaký veľký film nečakajte, ale na naše pomery viac než dobré a celkom milé a hlavne vianočné. 3* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mrazivé, perfektní. Krásně vypozorované chování lidí, už v tom Německu při studování samolepky kterak močit. Postupně tlačíme atmosféru a kterak Milan mění názor, divákovi začíná docházet, že toto nie je žádná prdel. Obrovská role Milana Ondríka, který utáhne celý film. Farář (Daniel Fischer) je slušnej nácek :-) Doporučuji film konzumovat s lahví silného červeného vína, v blízkosti zapáleného krbu. A venku musí být sníh. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré, a aj keby to nebol slovenský film, zožral by som tú atmosféru dediny, kde sa zametá pod koberec všelijaká špina. Najskôr je divný iba otec so svojou záľubou v zbraniach a potom sa okruh nepríjemne rozširuje. Zmagorenie detí všetkých vekových skupín je dnes nepríjemná realita, a vypomstí sa až neskôr. Film to nevyrieši, ale dáva rodičom dôvod na zamyslenie. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Sociálně citlivé téma zobrazené slovenskou režií bylo zpracované vcelku zručné, avšak vyznění bylo až naivně povrchní a v podstatě to ve vás nezanechá moc dojmů. Na to, že to mělo ve Varech docela slušný hajp, čekala jsem, že se asi trochu víc zatlačí na pilu, nebo to nabídne něco, co diváky víc rozburcuje. Tohle bylo jen takové otírání se o nevyřčené. Přála bych si něco na polský způsob, abych na ten film hned druhý den nezapomněla. Ale snaha pěkná. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Snaha o vytržení staršího syna ze spárů polovojenské ultrapravicové organizace uvrhne do nepředstavitelných problémů celou Milanovu rodinu. Situace se zdá být bezvýchodná. Nástup pozvolnější, na zápletku jsem si musel počkat, ale nakonec to bylo dostatečně děsivé. O to děsivější, že se ve slovenských reáliích nejedná o žádné sci-fi. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • V jednom ze záběrů usedají Milan (Milan Ondrík) a farář (Daniel Fischer) do automobilu Škoda Octavia Combi, v následujícím záběru ale sedí v interiéru vozu Škoda Kodiaq. (Martin_L)
  • Režisér Škop vybíral představitele Adama (František Beleš) déle než půl roku. (klukluka)
  • Úvodní scény se točily před německým zámkem Hohenschwangau a jedna z finálních scén filmu v prostorách Slovenské televize v Mlýnské dolině. Technický sklad v budově Slovenské televize si režisér filmu zvolil jako vhodný prostor pro policejní úřadovnu. (SONY_)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama