Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (157)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takový malý vhled do dění na Slovensku dnešní doby skrze dvě rodiny, faráře a malé bojůvky jménem Obrana, která získává čím dál více příznivců, kteří jsou frustrovaní z politiky státu a nejraději by byli, kdyby vznikl nový "Slovenský štát"...Jo, holt zase zde platí heslo, že Zlu se nejlépe daří tam, kde se mu normální lidé bojí postavit...Chvílemi to byla nuda, jindy příliš dlouhé záběry o ničem...Přesto je důležité takové filmy točit...Za mě 75% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ambice spojit intimní drama o chladné rodině se společenským komentářem dojel právě na příliš široký rozptyl a malý důraz na detaily. Za všechno mluví třeba absentující sound design nebo hodně rozkolísané herectví. Je to nicméně důležitý film, který dokáže slušně skončit v okamžiku, kdy katarzi nechává víceméně na divákovi. Škoda, že Škop začíná být víc režisérem dramatizujícím než dokumentaristicky pozorujícím. Eva Nová byla díky tomu dál a výš. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Slovenský vidiek nie je tak jednoznačne napojený na militaristickú omladinu, krytú pláštikom nostalgie za farskou republikou, ako naznačuje film. Upozornenie na rozdiely medzi mestom a dedinami, na ktorých má cirkev dodnes veľký vplyv je však potrebné. Spoločenské debaty sa totiž v sk mediálnom priestore točia prevažne len okolo hlavného mesta. Zvyšok krajiny akoby neexistoval. Časť farárov dodnes nosí fotku Jožka Tisa v Biblii. Neonaci spolky - Slovenskí branci, Akčná skupina Vzdor Kysuce či Slovenská pospolitosť, lákajú medovými motúzmi dobrovoľnej pomoci pri ťažkostiach tam, kde štát zlyháva. Helfnú po povodniach, zosuvoch, obdarujú sociálne slabých i chorých, postavia hliadky pred cigánskymi zlodejmi. Film síce hyperbolizuje, ale to je ok. Poukázanie na hroziace nebezpečenstvo sa účinne nedá totiž spraviť realistickým opisom situácie. Príbeh zobrazuje pobožnú rodinu, ktorá sa ocitá v bludnom kruhu potreby vymanenia sa z novodobých móresov naviazaných na ustálené dedinské zvyklostí. Psychicky to devastuje ich deti. Komunita obce, cirkev, ani polícia pri snahe o normálny život však nápomocné nie sú. Ich lídri sú často myšlienkovo naklonení smerom, na ktorý varovne ukazuje film. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušné komorní drama o sympatické, ale nábožensky naivní rodině na slovenské vsi. Pozoruhodně křehké a sociálně inteligentní v rodinných vztazích. Příběhem však ne moc výrazné, protože se zaobírá (na slovenské poměry) obvyklými a nijak šokujícími událostmi. Výborný Milan Ondrík v hlavní roli. [3Kino Fest] ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

9.Deň filmového adventného kalendára. Po tých dnešných českých filmoch som musel dať šancu aj našej domácej tvorbe. Nejedna sa vôbec o zlý film. A ako spomenul užívateľ Arsenal, Milan Ondrík je dobrý herec, síce je toto jeho prvý počin ktorý som videl ale aj tak. Tv produkciu bolo určite cítiť, nejaký veľký film nečakajte, ale na naše pomery viac než dobré a celkom milé a hlavne vianočné. 3* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Ondrík hrá na začiatku filmu hru "War Thunder". (Johnny.ARN)
  • V jednom ze záběrů usedají Milan (Milan Ondrík) a farář (Daniel Fischer) do automobilu Škoda Octavia Combi, v následujícím záběru ale sedí v interiéru vozu Škoda Kodiaq. (Martin_L)
  • Ondrík nosí počas filmu štrikované papuče, ktoré majú tvar nemeckého tanku Tiger I. (Johnny.ARN)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama