Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (156)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

9.Deň filmového adventného kalendára. Po tých dnešných českých filmoch som musel dať šancu aj našej domácej tvorbe. Nejedna sa vôbec o zlý film. A ako spomenul užívateľ Arsenal, Milan Ondrík je dobrý herec, síce je toto jeho prvý počin ktorý som videl ale aj tak. Tv produkciu bolo určite cítiť, nejaký veľký film nečakajte, ale na naše pomery viac než dobré a celkom milé a hlavne vianočné. 3* ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Posuňme sa vpred, ale nie tým, že si dnes môžem vypiť, ale rozumom, keď už sme o rok starší. Zdraví sme, pekní sme, už len ten rozum. Na zdravie!“ Ano, už jen ten rozum…Materiálně, ale nikoliv výchovně fungující otec, pevné a zkostnatělé rodinné vzorce přenášející se z jedné generace nad druhou („Žena je dobrý sluha, ale zlý pán!“), záliba ve zbraních, „zaprdněná“ dědina, kde se všichni znají a tvoří „bezpečnou“ komunitu, pokrytectví, šikana, lynč …Témata dnes možná často skloňovaná, z určitého pohledu nejspíš až příliš, to ovšem neznamená, že by tím film ztrácel na aktuálnosti, spíš právě naopak. Snímek jde docela na dřeň. Postupné vyhrocování, přituhování nejdřív v rámci vlastní rodiny, posléze „přijímající, mírumilovné“ obce, a stále větší bezvýchodnost s bezmocí. Na snímek se nedívá příjemně a stejně tak pichlavé jsou i morální otázky, které předkládá. Marko Škop se od Evy Nové posunul zase o krůček dopředu a herecky to pevně táhne Milan Ondrík. Za mě solidní 4*. „Kto s dobrým svedomím chodí, ani hrom mu neuškodí!“ ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že slovenským filmům zrovna moc nedůvěřuji a tak nějak se jim vyhýbám. Občas ale udělám výjimku jako to bylo v tomto případě. Velmi poctivě budovaný příběh. Pomalé tempo vyprávění mi dělalo problém. Vleklo se to a chvilkami to vypadalo, že vůbec nic neděje. Ovšem, zdání klame. Dělo se toho příliš mnoho. příliš závažných věcí. Výborný studijní materiál. To bylo pořádná nálož.Evidentně mají na Slovensku pořádný problém. Je moc dobře, že se taková témata dostavají na plátna kin i do tv. Pan režisér pích do vosího hnízda. Chválím. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Zrkadlo našej malosti, xenofóbii a náboženskému extrémizmu ako vyšité. Najhoršie je, že si podobnú situáciu s malými obmenami skutočne viem predstaviť aj u nás na Slovensku. Pozerá sa na to naozaj ťažko a až do konca som mal nervy takpovediac v prdeli. Ondrík bol naozaj super, ale farárovi som to príliš neveril. Pôsobil až príliš strojene a slizky. Filmov s podobnou tematikou (ideálne v obdobnej či ešte vyššej kvalite) by sme na Slovensku potrebovali viac. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„A ako v Nemecku?" – „Dobre. Človek zarobí, ale sa aj narobí. Tu sa len narobí." Silný film. Na mňa asi až veľmi silný. Avšak nemám rád príliš otvorené konce, pretože si nerád domýšľam. No tentoraz mám taký neblahý pocit, že s rodinkou to asi nedopadlo veľmi dobre... Ondrík sa mi viac pozdával v Eve Novej, tuto ho na minimálnom priestore prevalcoval Ľubo Paulovič. To je iný ďábel. 60 % ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Škop vybíral představitele Adama (František Beleš) déle než půl roku. (klukluka)
  • Úvodní scény se točily před německým zámkem Hohenschwangau a jedna z finálních scén filmu v prostorách Slovenské televize v Mlýnské dolině. Technický sklad v budově Slovenské televize si režisér filmu zvolil jako vhodný prostor pro policejní úřadovnu. (SONY_)
  • Ondrík nosí počas filmu štrikované papuče, ktoré majú tvar nemeckého tanku Tiger I. (Johnny.ARN)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno