Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ambice spojit intimní drama o chladné rodině se společenským komentářem dojel právě na příliš široký rozptyl a malý důraz na detaily. Za všechno mluví třeba absentující sound design nebo hodně rozkolísané herectví. Je to nicméně důležitý film, který dokáže slušně skončit v okamžiku, kdy katarzi nechává víceméně na divákovi. Škoda, že Škop začíná být víc režisérem dramatizujícím než dokumentaristicky pozorujícím. Eva Nová byla díky tomu dál a výš. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekde sa stala chyba. Tma zvíťazila nad svetlom.“ Desivý a „hnusný“ film, ktorý je oveľa hororovejší, než väčšina regulárnych hororov. Skvelý Milan Ondrík. Myslím, že ešte nikdy v ničom nebol taký fantastický. Ku koncu to šumí do prázdna (divným spôsobom nevyužitá postava otca, prehnane hmlistý záver typický pre slovenské drámy, zjavne pre to máme slabosť), ale inak parádna záležitosť o normálnej rodine a bande zajeba*ých náckov, ktorí sa po večeroch nabifľovali pár prázdnych, nelogických a dementných floskúl, ktorým vôbec nerozumejú, sú obrovskí vlastenci, ale neovládajú slová slovenskej hymny, odvážni sú len keď sú pokope (inak sa pri prvej príležitosti pose...) a majú IQ húpacieho koníka äa to ešte urážam húpacieho koníka). Američania (napríklad) by podľa takej zápletky postavili slasherový psychotriler. My toto. Nechám na posúdenie každého z vás, či je to tak lepšie alebo horšie, mne sa to každopádne páčilo. Pripájam sa ale k tým, ktorí volajú po zrozumiteľnejšej artikulácii hercov; niektorým dialógom som vôbec nerozumel! A ako policajtofilovi sa mi nepáči zjednodušovanie. Úmrtie stredoškoláka sa zametie pod koberec len preto, lebo o prípade prestali informovať médiá? To ako vážne? A iný prípad sa nevyrieši iba preto, že priblblý nácek pozná radového policajta? Áno, v našej krásnej krajine veci naozaj nefungujú, ale toto už bolo trochu prehnané. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré, a aj keby to nebol slovenský film, zožral by som tú atmosféru dediny, kde sa zametá pod koberec všelijaká špina. Najskôr je divný iba otec so svojou záľubou v zbraniach a potom sa okruh nepríjemne rozširuje. Zmagorenie detí všetkých vekových skupín je dnes nepríjemná realita, a vypomstí sa až neskôr. Film to nevyrieši, ale dáva rodičom dôvod na zamyslenie. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Milan Ondrík hrá hlavnú úlohu a podobne ako v „Eve Novej“ je film postavený na jeho výkone, je celkom charizmatický. Myslím si, že by sa tento film mal povinne premietať na stredných školách. Kvôli tomu, že extrémizmus sa stal takmer módou medzi stredoškolákmi. Kvôli tomu, že to môže viesť až k takým hrozným veciam, ako sme videli v tomto filme. A aj kvôli tomu, ako funguje mnoho rodín – a nielen slovenských, je škoda, že otec je kdesi preč a v podstate ani nevie, čím žijú jeho deti. Film som videla v rámci filmového festivalu v staršom kine a tak asi aj toto staré kino môže za to, že som sa párkrát musela spolunávšatevníkov spýtať, čo to povedal? Tak nech je mi odpustené, že nedávam plných päť, ale štyri slušné hviezdičky. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Snaha o vytržení staršího syna ze spárů polovojenské ultrapravicové organizace uvrhne do nepředstavitelných problémů celou Milanovu rodinu. Situace se zdá být bezvýchodná. Nástup pozvolnější, na zápletku jsem si musel počkat, ale nakonec to bylo dostatečně děsivé. O to děsivější, že se ve slovenských reáliích nejedná o žádné sci-fi. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Ondrík nosí počas filmu štrikované papuče, ktoré majú tvar nemeckého tanku Tiger I. (Johnny.ARN)
  • Když se v největším kině Hvězda v Uherském Hradišti promítal tento film, provozovatel kina si musel vyžádat souhlas místních hasičů, že může porušit kapacitu kina a na schodech seděla další stovka diváků. (ČSFD)
  • V jednom ze záběrů usedají Milan (Milan Ondrík) a farář (Daniel Fischer) do automobilu Škoda Octavia Combi, v následujícím záběru ale sedí v interiéru vozu Škoda Kodiaq. (Martin_L)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama