Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (274)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Dát si 20. dubna vánoční film? Ale jo, proč ne? Vždyť je přece karanténa a lidé nevědí co by už roupama dělali. Emilii Clarkovou znám z filmu Než jsem tě poznala, žádný Hry o trůny. Takže ji mám v paměti jen jako roztržitou, zároveň upřímnou holku, která je tak trochu trhlá. A role v Last Christmas nebyla jiná. "To" hlavní překvapení se dalo odhalit poměrně brzy, ale bylo nám to naservírovano pěkným stylem a nedá se říct, že by to vše působilo laciné či trapně. Mělo to fajn atmosféru, noční Londýn tu byl pěkně ukázán. 75% (with J.) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Last Christmas, I gave you my heart / But the very next day, you gave it away / This year, to save me from tears / I'll give it to someone special." Feigův poslední filmový kousek se obloukem vyhýbá jeho předešlým McCarthyovským filmům a vůbec to není na škodu. Emma Thompson napsala neuvěřitelně milý a dojemný scénář, který by se dost možná ztratil v šedém průměru nebýt vcelku překvapivého plot twistu v závěru, který mě rozhodně nenechal chladným. Herecké obsazení bylo na výbornou - od roztomilé Emilie Clarke, přes sympatického Henryho Goldinga, až k potrhlé Emmě Thompson a graciózní Michelle Yeoh. Když k tomu člověk přičte soundtrack od George Michaela, tak má čest s neuvěřitelně pohodovým filmem, který sice místy útočí na city a snaží se být nadmíru tolerantní a multi-kulti, nicméně já jsem se v kině nechal na sto minut unést na této pozitivně laděné a vřelé vlně dobrosrdečnosti a lásky k bližnímu svému. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo velmi pekny gycik. Tvorcovia sa chystaju chytit prilis zajacov naraz, no v konecnom dosledku to vobec nevadi, pretoze to cele drzi na svojich pleciach vyborna Emilia Clarke (nemyslel som, ze toto slovne spojenie niekedy napisem). A ten prepierany zaver film hadze do omnoho zaujimavejsej perspektivy. Akurat mam pocit, ze keby pointa prisla niekde v polovici, mohlo to byt omnoho silnejsie aj dojimavejsie. 7/10 ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak, co si budeme povídat. Jde o slabší film svého "druhu", který ale z průměrného scénáře vytáhlo skvělé obsazení. Zápletku jsem měl už v polovině filmu hotovou, nicméně to čekání na rozuzlení bylo vcelku příjemné. I když, Paul Feig je velice průměrný režisér. Škoda, lepší ruka mohla z tohodle filmečku vytáhnout mnohem, mnohem větší zážitek. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ač i já jsem chtěl po několika filmových neúspěších Emilii Clarke nenávidět, faktem je, že je pořád, a hlavně v této roli, velice roztomilá a podobné typy filmů bezpochyby utáhne (viz dále Než jsem tě poznala). Naopak se na mě moc nepovedlo převést ono závěrečné dojímavé vyznění snímku, jež na papíře jistě znělo zajímavě, ale zrežírované na mě příliš nezapůsobilo. Ale bez pochyb se jedná o další výbornou roli pro Henry Goldinga (Šíleně bohatí Asiati) a už jen čekám, kdy jej utáhnou do marvelovek. PS : Emma Thompson je tu neskutečně otravná. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Upútavky na tento film boli silne kritizované za to, že výslovne naznačovali dejový zvrat, čo viedlo k tomu, že väčšina divákov a kritikov uhádla celý dej tri mesiace pred pozretím filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama