Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (274)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná předvánoční záležitost, kterou táhnou velmi expresivní obočí Emilie Clarke. Nebýt jejího šarmu, se kterým ztvárňuje naprosto ztracenou, sobeckou a místy docela otravnou Kate, rozhodně by to bylo o dost horší. Zvlášť, když chudák Golding hraje filmový ekvivalent Kena od Barbie s naprogramovanou životní filosofií. A nevěřila bych, že to kdy řeknu, ale Emma Thompson a její šíleně stereotypní podání ženy z Východního bloku včetně těžkého přízvuku a místy "lámané" angličtiny, je neskutečně otravné. Podzápletka s jugoslávským původem, přijetím vlastní identity (zvlášť, když ani jedna ze sester nemá ani náznak "jiného" přízvuku) a odkazem na Brexit, má asi tyhle Vánoce ukotvit v současnosti. Upřímně nechápu proč, když jinak celý naleštěný předvánoční Londýn vypadá jako z pohádky. A ona opravdu divná romance Santy Michelle Yeoh...? Zkrátka a dobře, jde o jeden z těch filmů, které musíte zkonzumovat a nepřemýšlet nad nimi, protože pak se začne rozpadat. Pokud se ale necháte unášet atmosférou, hudbou (a on se vám ten George Michael vryje do mozku) a příběhem, pak asi budete spokojeni. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že žáner vianočne motivovaných filmov, ponúka zrejme najširšie príbehové spektrum, aké kinematografia ponúka. Sci-fi má to svoje, rovnako ako ja horor, či akčný alebo historický film. Ale čo sa týka vianočného bijáku, tu sú vlastne možnosti neobmedzené. Vianoce sú proste téma, ktorá sa dá použiť všade a pri všetkom. A tak som vďačný za to, že som opäť mohol vidieť niečo nové, nie až tak radikálne iné, ale v podstate akosi originálne a nie rovnako pojaté. Atmosféra vianočného Londýna je skvelá, určite je to mesto, ktoré dá obyvateľom Vianoce zožrať aj s navijakom. Scenár od Emmy Thompson je plný vtipu, hlášok, skvelých postáv a v neposlednom rade aj dojímavých situácii, ktoré citlivým osobám zrejme na chvíľu zarosia výhľad na obrazovku. No a čo sa týka hercov, myslím že zostava vyšla na jedničku a každý z nich viditeľne dáva filmu dušu. Soundtrack nekomentujem, Mr. George Michael bol pán. Klasikou Vianočných filmov sa to u mňa ešte nestalo, ale je málo filmov, ktoré to dokážu hneď na prvý pokus. Ale rozhodne sa k tomuto podarenému dielku, určite opäť vrátim. A tak Ladies and Gentlemans, buďme na seba dobrý, nie len v tento sviatočný čas, a pozerajme sa hore, je tam toho viac, ako si vieme uvedomiť a ako naše zahmlené mysle dokážu spracovať. A pozrime sa aj pred seba, pretože tam je to čo máme. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Po pár skutočne dobrých filmoch sa Paul Feig dostal do nového vianočného filmu, kde scenár napísala Emma Thompson. "Last Christmas" je pre mňa trošku sklamanie. Nemôžem povedať, že som od toho čakal veľa, no myslím si, že mi to dalo menej, než som čakal. V prvom rade by som povedal, že najlepšie časti filmu začnú až keď si Katarina začne dávať svoj život opätovne dokopy. Čo je teda posledných 35 minút. Ostatné časti by som hodnotil od okey po nie veľmi dobre zvládnuté. Plus je tu záverečný zvrat, ktorý vás budď poteší, alebo naštve. Ja neviem, na ktorú stranu sa mám prikloniť, lebo reálne to má peknú pointu. Ale pôsobí to trošku nasilu a neviem potom moc nájsť vo filme tú komédiu. Je tu niekoľko vtipných momentov, no film je reálne viac romantická dráma než komédia. Opäť dráma v utajení. Film nemá moc zaujímavé postavy alebo príbeh, ktorý by ma vyslovene chytil za srdce. Je to hrozné? Nie. Myslím si, že nejaká atmosféra a srdce vo filme je. Emilia Clarke je celkom okey ako Kate a má tu niekoľko dobrých scénok. Najlepšia je asi keď sa rozhodne vyzbierať peniaze pre bezdomovcov svojim hlasom. To sa mi páči. Alebo keď rozdá pár darčekov, ktoré sú tak trošku aj ospravedlnenie. Len by bolo asi lepšie keby vidíme viac podobných scénok počas prvých dvoch tretín filmu, ktoré sú miestami skutočne ťažké na pozeranie. Najmä keď vidíme aký vlastne Kate žije život. Na mňa to nepôsobilo veľmi vtipne, ani zaujímavo. Film sa určite nestane vianočnou klasikou, no vidím, že na mnohých urobil dojem. A ak urobil, tak super. Ja si len myslím, že tam bol potenciál na niečo lepšie. A skoro som zabudol... je tu dobrý George Michael soundtrack. Hodnotenie: C+ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No, budu k vám upřímný, tohle není ideální film na konec května. Ale nevadilo mi to, fantazie mi ještě vcelku funguje, takže když Matka draků poprvé vkročila do hračkářství, hbitě jsem si vybavil vánoční atmosféru. Komedii jsem tady sice nenašel, bylo to spíš takové romantické melodrama s morálním poučením zasazené do multikulturního Londýna. Nadšený jsem sice nebyl, ale dalo se to. 3*- ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Škoda toho nudnějšího prostředku, jinak poměrně zdařilý vánoční film, což je tak trochu malý zázrak, protože když se podíváte do kategorie vánoční filmy, tak od doby Lásky Nebeské nebo její polské variace Noci plné zázraků nevzniklo takřka nic koukatelného, co by mělo slušný příběh a pěknou vánoční atmošku. Tady se to však chvílemi povedlo, za což posílám 4 hvězdy. 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • V závěru filmu, během písně „Last Christmas“, se v davu objeví Greg Wise, spoluautor námětu filmu a také manžel herečky a scenáristky Emmy Thompson, která ve filmu ztvárnila matku hlavní postavy. (makimarketa)
  • Skupina Wham! darovala všetky licenčné poplatky spojené s uvedením ich piesne "Last Christmas" vo filme na pomoc etiópskemu hladomoru. (Arsenal83)

Reklama

Reklama