Reklama

Reklama

VOD (1)

Spenser zrovna vyšel z vězení, ale vyšetřování zvrácené vraždy ho znovu přivádí do bostonského podsvětí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (215)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Hawk is the name of the motherfucker with the shotgun. Spencer does your taxes..“ Pátý počin akceové společnosti Wahlberg & Berg překvapil nezvyklou umírněností druhého jmenovaného v akci i zpomalených záběrech škemrajících o emoce a díky osvědčenému Helgelandovi tam dokázal dostat i zábavné buddy-movie ingredience. Škoda až příliš naivního směřování příběhu a přepáleného konce, kdy už to rejža asi nemohl vydržet, nicméně ani jednou jsem neměl chuť přepnout to na Bruins a to je myslím dobré vysvědčení.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Brian Helgeland napsal Odplatu nebo Tajemnou řeku, má doma Oscara za L. A. - Přísně tajné. Peter Berg potěšil řežbami Království či Na život a na smrt, napínal nás Dnem patriotů. Teď si oba vybrali slabší chvilku. Spenser Confidential nemá styl, nemá tempo, nemá napětí, nemá ani Bergovy efektní zpomalovačky, chlapácká gesta, solidní emoce či výrazné barvy ve vymazleném vizuálu. On vlastně nemá skoro nic. Jen pitomý start a naprosto průhledný příběh. A televizní look. Zemřel (doslova ho popravili) policejní kapitán, kvůli kterému bývalý polda Mark Wahlberg pět let seděl. Přišel totiž na několik nepravostí a evidentně i nyní jsou ve hře zkorumpovaní poldové. Z vězení přišel s novým snem, záhy je ovšem podezřelým a na potíže je zaděláno. Jeho vyšetřování s černošským hromotlukem vyznívá vyloženě prostince a nahodile, chemie mezi nimi nefunguje, jeho peripetie s bývalkou jsou trapné, akce je jalová (jedině bitka ve fast foodu má koule, ovšem je zoufale krátká). Za Bergem alespoň poslušně běží jeho věrný Marky Mark, který ještě mnohé zachrání. (Přísné) dvě hvězdy dávám proto, že jsem od Berga očekával úplně jiný level. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Detektív Spenser a čierny obor Hawk sú postavy z románov Roberta B. Parkera, mám ich rád pre skvele napísané dialógy a čítal som skoro všetko, čo vyšlo v češtine. Film si vzal mená hlavných postáv a inak to s predlohou nemá skoro nič spoločné. Ale nevadí, stále je to pohodová polotelevízna oldschool kriminálka, ktorú si Berg a Wahlberg natočili asi len tak pomimo, bez tlakov, za isté prachy od Netflixu. Nie je to nič objavné ani vizuálne omračujúce, akcia je zredukovaná na pár pästných bitiek a vtipnú scénu Markovho súboja so strážnym psom. Napriek tomu ma to celkom bavilo a pokojne by som si raz ročne jednu takúto spenserovku dal. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to docela zábava, ale příběh je dost slabej a moc jsem nechápal, proč všichni dělají, to co dělají. Navíc od první vteřiny přesně odhadnete, kdo bude hlavní záporák, protože je to tak vždycky v těchto policajtskejch filmech. Líbilo se mi, jak Wahlberg ale dostal snad od každýho do držky :) Berg míval lepší filmy. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Berg s Wahlbergem mají zřejmě nastaveného hlídacího psa na všechny scénáře, kde figuruje postava bostonského policisty. Tentokrát k tomu Berg přistupuje trochu jinak a nesnaží se o kdovíjak drsný thriller, ale spíše kriminálku odlehčenou lehkým ritchiovským způsobem. Jako vždy se ale jedná o klasický bergovský průměr, který Vás neurazí, ale další den si už na film nevzpomenete. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • „Ta nejnebezpečnější věc, kterou jsem kdy ve filmu dělal, bylo bojování se Cerronem. Kovboj nikdy v životě zápasení nepředstíral, takže jsem mu říkal, že mě kope docela tvrdě,“ prohlásil Mark Wahlberg, jaké bylo natáčení s Donaldem „Cowboy“ Cerronem. (Duoscop)
  • Natáčelo se v americkém státě Massachusetts. (Rominator)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

Reklama

Reklama