Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Pepy 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku je nejhorší, že furt klesá a klesá a lidé ho miň zbožňují. Zde je vidět přesná ukázka, jak se s velkolepého filmu, stane nudné pokračování. To byla nejhorší chyba co mohli udělat a navíc jiný režisér, měli nechat první díl a stačilo by, tohle je moc přehnané a na některé je to moc silná káva. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dvojka není zas až tak strašný propadák, jen je to prostě levnější film s jinými herci. Z druhé poloviny Endeho knihy si vybírá jednoduchou lineární linku o Bastienovi ve Fantazii, hlavní zápornou postavou je démonická Xayide, ale bohužel chybí invence Bernda Eichingera... Samozřejmě pokud se setkáte s dabingem, tak je to naprostý odpad. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh je jeden z filmů mého dětství a když jsem se o mnoho let později dozvěděl, že ostatní díly nejsou ani z poloviny tak dobré, tak jsem byl jenom rád, že jsem se k nim nedostal. Chtěl jsem ale vědět, jak to příběhově pokračuje a jakmile jsem zjistil, že režii měl na starosti George Miller, tak jsem si řekl, že to zvládnu. Jenomže se jedná o úplně někoho jiného a film krom toho, že je to napůl restart vůbec neoplývá tím kouzlem z onoho legendárního filmu. Ale koukat se na to dalo, jsem zvědav, jestli najdu někdy síly i na ten poslední v černých barvách...5/10 ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

První díl okleštěný od všeho, čím byl tak výjimečný a kouzelný. Nezajímavý herci, nudné prostředí, nepoutavý děj... Druhý díl připomíná jen směšnou napodobeninu. Osobně jsem neměla ráda ani Jonathana Brandise, který mi pil svým obsazením ve filmu krev (i když takový konec, který si vybral, bych mu nepřála). Celkově - propadák, i když ještě ne tak hrozný, jako trojka. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie stratilo originálnosť pôvodného diela a nepridalo nič zaujímavé. Samotná zápletka bola postavená dosť na nedorozumeniach, bolo tam trocha smútku a celkovo nič takého extra kúzelného pre deti a mládež tam nebolo. Dal by som možno aj lepšie hodnotenie, no bolo to celkom krátke a ani tá princezná sa mi nepáčila. Ako teraz vážnejšie, bolo to ako samostatný príbeh, ktorý aj to rodičovské puto nerobil veľmi dôveryhodným, lebo keby som bol otec a moje dieťa by zápasilo s divokou vodou a veril by som, že je tam v skutočnosti, tak by som bol asi inak v šoku. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu Bastian (Jonathan Brandis) předtím, než udělá v kuchyni úplnou spoušť, čte z knihy „Píseň o Nibelunzích“. (Nick321)
  • V prvním díle z roku 1984 byli tvorové z říše Fantazie vytvořeni v podobě zmenšených modelů, dále se pro tvorbu speciálních efektů užívalo modrého plátna. V tomto pokračování trikaří vsadili na modely kreatur v životní velikosti a jednotlivá pozadí scény byla tvořena spíše dokreslovačkami. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno