Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (206)

Olík 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, dost možná nazrál čas pro novou Vánoční klasiku. Svátky rodiny Griswoldů už jsem viděl stokrát, Allanova Santa Clause možná taky, třeba neholený Kurt Russell převezme nabízenou štafetu. No, bohužel se tak zřejmě nestane. Nic proti této štědrovečeronoční jízdě, ale v pointě nepřináší nic nového, než Xtou variaci záchrany Vánoc na poslední chvíli. Očividná snaha oblažit svět novou Christmas classic končí někde na půl cesty. Dospělé narážky střídají infantilní skřítci po předškoláky, nekočírovanou jízdu rodinné klišé. Russell je bezesporu fajn fresh Santa, ale když se k nám příští rok komínem nenacpe, hlavu si z toho dělat nebudu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akčnejšie ako by jeden čakal, čo je len a len dobre a v niektorých sekvenciách bohužiaľ aj omnoho infantilnejšie ako by jeden čakal. Škriatkov akoby vytvorili dizajnéri Chipmunkov a ak by tu tieto "bytosti" neboli, asi by sa málokto hneval. Naopak pani manželka mohla do príbehu povedať viac, než len prekvapiť tým, kto ju hrá. Poteší originálne roznášanie darčekov, avšak trochu nepochopiteľne pôsobí fakt, že darčeky dostávajú iba deti z USA, Kanady a Mexika. Možno je tých Santov viac, každý na nejakých 500 miliónov obyvateľov alebo tak, mohli nám to trošku lepšie vysvetliť. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čakal som úplne niečo iné, ale až také sklamanie to zase nebolo. Nečakal som že to bude až tak veľmi pre deti. A navyše tí malí elfovia sa nemohli páčiť ani malým deťom. Neboli ani roztomilí ani smiešni. Miestami sa mi zdalo že niekto kopíruje mimoňov. Tento film sa nezaradí medzi vianočné klasiky, ktoré si pozriete každý rok, ale Kurt Russell to u mňa vytiahol svojim výkonom dosť vysoko. Lepšie stvárneného Santu ste nikdy nevideli, skoro sa pre túto rolu narodil a páčili sa mi tiež detaily ako napríklad že Santova brada nebola typicky biela, nalepená lepidlom, ale pravá prešedivelá, rovnako ako jeho vlasy a tiež červený - tentokrát kožený - kostým robil z Kurta poriadneho frajera. Veľká škoda že ako som písal vyššie to bolo pre deti, miestami to bolo trápne, hlavne keď sa človek díva na dospelých ľudí ktorí veria v Santu. K tomu sa proste dobrý scenár napísať nedá. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Zapla jsem to bez valného očekávání a ze začátku jsem si říkala, že to bude fakt hezký rodinný film. A najednou bác! scény jako z Need for speed. Jakože vážně? To mi moc nesedlo (celkově ty akční scény). Každopádně... sumasumárum... jsem se u toho nasmála a nejednou se přistihla, že se blbě tlemím. I ty Santovi příšerky se mi líbily. Takže já s hodnocením nemůžu jinak. ;) /// 18.12.2023 V naší domácnosti se z toho stala klasika. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době povedená vánoční komedie pro celou rodinu, která je přece jenom spíš pro mladší publikum, ale díky sympatickýmu hereckýmu obsazení v čele se Santou Plisskenem Russellem, pohodový atmosféře, spoustě vtipných scén, chytlavému hudebnímu číslu a animovaným elfům s násilnickými sklony určitě stojí za zhlédnutí i pro ty starší, kteří mají rádi Vánoce a americké vánoční filmy. Závěrečné cameo se dalo sice očekávat, ale i tak potěšilo. Určitě si film zařadím na seznam pro opakované zhlédnutí v průběhu dalších vánočních svatků. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Na konci závěrečných filmových titulků je věnování pro Peggy. (Rominator)
  • Prvé meno na Santovom zozname mesta San Francisco je Ryder Robinson. Rovnako sa volá aj skutočný syn Kurta Russella a Goldie Hawn, ktorí si tu zahrali Santa Clausa a Pani Clausovú. (Astonko)

Reklama

Reklama