Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný teenager Din by se hrozně rád zase potkal s nejlepším kamarádem z dětství. A kouzelný drak, co umí plnit přání, mu ukáže, že možností má nepřeberné množství. (Netflix)

Recenze (73)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nadbíhání filmovýho průmyslu vůči čínskýmu trhu je - alespoň pro mě - neskutečná osina v prdeli. Ale protentokrát to výjimečně nevadí. Na první pohled působí 'Wish Dragon' jako laciná vykrádačka klasiky 'Aladdin'. Zdání však klame, jelikož jde o zajímavou variacii na jeho příběhovou formuli, jež je v podstatě analogií na klasické přísloví "Kdo chce moc, nemá nic." ...... Nehledě na primitivní animaci, plochost fikční anabáze a žánrová klišé, 'Wish Dragon' vkusně těží z toho nejlepšího, co může animovaný žánr z narativního hlediska nabídnout a přidává k tomu plnohodnotnou perdu morálních poselství. A ač primárně staví na relativně prostých pohádkových motivech, disponuje mnoha realistickými prvky a aspekty – ať už vezmu v potaz líčení třídních rozdílů anebo kritiku materialismu, nejde zrovna o cílovku pro nejmenší. 'Wish Dragon' tak nejenže splňuje předpoklady pro kvalitní animák, ale zároveň je s asijskou hravostí strká do kapsy. Určitě bych se nestyděl za pokračování. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Další fajn animák od Netflixu. Skoro se ty čtyři hvězdičky stávají standardem. Milé hlavní i vedlejší postavy. Zajímavý a poučný příběh. Zábavná podporující postava ala Oslík. A tak snad jen chování hlavních hrdinů v pár fázích příběhu bylo buď účelové kvůli ději a nebo typické pro číňany. I když na číňany bych vinu neházel, protože pod scénářem podepsaní nejsou. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Neseděli mi čínské reálie., nesmyslná honba za penězi a hlavní hrdina se choval jak idiot. Bylo to trochu moc asijsky dětinské, naštěstí to vylepšil drak, který je vážně vtipný a v českém dabingu i dobře namluvený. Animace slušná, avšak ne špičková, scénář a motivace postav trochu moc hrr, nějaký hlubší smysl a děj jsem v tom nenašel. Neurážející průměr. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Příjemný animák, který se nesnaží být za každou cenu vtipný a hlášky tu nelítají v každém dialogu. Ano, příběh je trochu ala Aladin a hlavní hrdina se místy chová jako blbec, ale to se mi právě líbilo :) A růžový dráček nemá prostě chybu. Tohle se Netflixu povedlo daleko více než Rodina na baterky, která mě příliš nenadchla. Dávám 5* s klidným svědomím a velkým nadšením. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Skoro v každé recenzi k tomuto snímku jsem narazil na slovo Alladin. Alladina jsem neviděl, takže můžu s naprostým klidem napsat, že jsem byl s touhle čínskou pixarovkou vcelku spokojen, zvlášť drak se povedl a byly to hlavně jeho hlášky, které se mi postaraly o slušnou porci humoru. Takže jo, byla to zábava. 4*+ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Jackie Chan nadaboval Longa v mandarínské verzi a diváci mluvící anglicky si ho tak neužijí. (Rominator)
  • Hned v úvodu, když děti pouští draka, držíc se šňůry, protáhne je to pod bambusovými tyčemi na prádlo a šňůra projde bez přerušení skrz bambus. (finy_cz)

Reklama

Reklama