Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (601)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Podle hodnocení ostatních jsem předpokládal a i se tak trochu těšil, že mi tohle sedne víc jak slabý a průměrný první díl. Bohužel jsem se mýlil. Opět dávam slabé 3 hvězdy – čistý průměr. Rozdíly mezi tímto a předchozím filmem jsou, ale je mi to prd platný, když mě to neoslovilo. Oproti jedničce má tento snímek akci. No, čekal jsem jí více, ale nevadí. Podstatné je, že mě nezaujala. T5eba až konečné pronásledování - to bylo dobře natočené, nuda nebyla, ale furt jsem neměl pocit, že by nastala situace, která by mě vytrhla. Prostředí bylo zvládnuté dobře, atmosféra byla avšak nulová. Hudba celkem ušla. Mel Gibson mě zde teda bavil víc než v předchozím snímku, kde byl nevýrazný. Zde teda toho moc opět nenamluvil, ale to bylo asi součástí jeho postavy. Rozhodně má tato dvojka víc scén, které by mě mely bavit, ale mě to prostě nechytlo. Ani záporáci mě nějak neděsili. Vyloženě špatný film to není, ale víc jak čistý průměr to fakt vidět nemůžu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Komerčně neuvěřitelně úspěšné futuristické pokračování (nakonec se z Millerova dítka stala trilogie), ve kterém cynický hlavní hrdina nemá co ztratit, ani co získat. Na úkor syrové jednoduchosti (z jedničky) tu máme samotáře ve futuristických kulisách, nicméně stále z něho sálá příjemně bizarní originalita. Po válečné apokalypse je svět někde, kde si to asi nikdo nepřál. Bojuje se alespoň o důležité suroviny jako je nafta. Max, zbavený všech ideálů, bezcílně putuje vyprahlou krajinou, aby se připletl k něčemu, co se dá nazývat dějem. Právě zápletka je tak slabá, až se tomu těžko věří. Syrová atmosféra, totální tolerance hlouposti a klišé, až teatrální dialogy. Každopádně leccos vylepší akční sekvence, které jsou příjemně realistické, výtečně nasnímané, bez digitálních kudrlinek, prostě pěkně od podlahy. Takže pokud přistoupíte na pravidla hry, tak si tuhle divočinu výtečně užijete. Fuck jo!! 75% ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Několikanásobně větší rozpočet oproti prvnímu dílu je rozhodně vidět na téměř každém záběru, ale někdy jsem si nebyl jistý, zda to není jen parodie. Skvělé scény se míchají s až nepochopitelnými záběry. Nevím jestli režisér miluje sado maso, ale tyhle kostýmy podle mě opravdu k "bad-ass" válečníkům nesedí. Mel Gibson opět nezklamal a spolu s akcí na silnici je základem tohoto, pro mne stále nepochopeného velkého kultu. /50%/ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Perfektní, akční sci-fi přesně jak ji mám rád. Už začáteční prolog je úžasný (kam se někdy hrabou ty dnešní), shrnutí důležitých událostí z prvního dílu spolu s výjevy jakýchsi válek, které způsobily konečný úpadek civilizace, jak ji známe. Hned po něm následuje skvělá, automobilová honička s úchvatnými kaskadérskými kousky. Setkáváme se s Maxem, který shání benzín (jako všichni ostatní). Má štěstí. Poblíž je kolonie, která vlastní ropný vrt. Jenže nic není zadarmo... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola super, bavilo ma to, nebola tam ešte taká apokalypsa, vlastne tam nebola vôbec a nebolo to až také sci-fi. Navyše koniec bol šokujúci a napínavý. Tento diel už je nudný postapokalyptický nedorobok, ktorý ma nebavil. Ten piesok a nič iné, bolo mi z toho až zle a potil som sa aj v klimatizovanej miestnosti. Že by to bol nejaký trhák čo jednoducho musíte vidieť, to v žiadnom prípade. Jedná sa o klasické béčko, ktorých vtedy vznikalo požehnane a na ktorých moja generácia vyrástla. Ak teda premýšľate nad pokojnou sobotou doma u televízie, pripravte si v mikrovlnke popcorn, otvorte si pivo a hurá si nájdite na pozeranie niečo iné. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Bylo použito přes 80 aut. (ČSFD)
  • Film byl pro severoamerickou distribuci přejmenován na The Road Warrior, protože původní Šílený Max (1979) tam v té době nebyl uveden v širší distribuci. Název Mad Max 2 (používaný mimo Severní Ameriku) by tak mohl diváky zmást. (ČSFD)
  • Mel Gibson (Max) ve filmu nepromluví až do jedenácté minuty. V celém filmu má celkem 16 řádků dialogů. (_ksilt)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno