Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (599)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Adrenalinová šleha na steroidech, jejíž nekompromisní zpracování rozemele na prach i podstatně mladší futuristické akčňáky. Svět poznal Gibsona, Fallout svou předlohu. Postapokalyptický benzínový bizár je kaskadérským rájem i peklem, trashovým meganářezem a Millerovou životní záležitostí - kdy jindy si ji připomenout, než v roce, kdy se ji pokusí znovu nakopnout. Závěrečná honička napříč pouští je ve svém ranku naprosto unikátní. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Perfektní, akční sci-fi přesně jak ji mám rád. Už začáteční prolog je úžasný (kam se někdy hrabou ty dnešní), shrnutí důležitých událostí z prvního dílu spolu s výjevy jakýchsi válek, které způsobily konečný úpadek civilizace, jak ji známe. Hned po něm následuje skvělá, automobilová honička s úchvatnými kaskadérskými kousky. Setkáváme se s Maxem, který shání benzín (jako všichni ostatní). Má štěstí. Poblíž je kolonie, která vlastní ropný vrt. Jenže nic není zadarmo... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je přesně takovej, jak měl vypadat první. Prostě správně postapokalyptická atmosféra, vostrej pirát silnic Mel Gibson a proti němu pěkně drsný protivníci, i když teda zrovna ten úplně nejhlavnější měl jen nějaký malý trenky a vypadl spíš jako otrok a druhej hlavní mělo zase díry na prdeli, takže vypadal jak když vylez z nějakýho sado maso salónu, ale jinak pankáči to byli parádní a skvělý soupeři pro Maxe, ale trošku zamrzelo, že se nekonal žádnej závěrečný souboj, ale jinak už neni na co bych si moh stěžovat. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Větší, lepší... Šílenější. Druhý Šílený Max je skvělá podívaná, akční od začátku do konce, plná vyšinutých postav, zaprášená, rozpálená a nekompromisní stejně jako postapokalyptická krajina, v níž se odehrává. Akci nechybí nápady, styl ani překvapení, Mel Gibson je vynikající, tak co chtít víc? Škoda, že se to ve třetím dílu už tak úplně nepovedlo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Austrálsky režisér George Miller stvoril v roku 1979 jedného z najznámejších postapokalyptických filmových hrdinov. Na plátna kín prišiel "Šialený Max". V hlavnej úlohe sa objavil Mel Gibson. Týmto snímkom odštartoval svoju hviezdnu hereckú kariéru. Z filmu "Mad Max" sa stal kultový akčný snímok. O dva roky neskôr natočil George Miller druhú časť "Šialený Max 2: Bojovník ciest". Je to veľmi podarené pokračovanie, ktoré sa vyrovná a miestami i mierne prevyšuje svojho predchodcu. **** ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Podľa producenta, dizajnéra a programátora hernej série „Fallout“ bol jednou z hlavných vizuálnych, filmových inšpirácií pre jej prvý diel práve tento film. V hre môžeme vidieť Maxovu (Mel Gibson) ikonickú koženú bundu, dvojhlavňovú brokovnicu, psa a niektoré postavy šialených jazdcov. (Sunwheel)
  • Humungus (Kjell Nilsson) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 29 ráže .44 Magnum. Max (Mel Gibson) používá upilovanou verzi brokovnice VG Bentley. (dc125)
  • Ve scéně, kdy probíhá souboj o tahač s cisternou, jeden z nájezdníků pomocí kotvy vytrhne dveře Maxova (Mel Gibson) tahače, načež v dalším záběru je vidět na podlaze Maxova vozu sedící muž, pravděpodobně člen štábu. (Jirka_Globus)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama