Reklama

Reklama

Šílený Max: Dóm hromů

  • Česko Šílený Max a Dóm hromu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva muži vstoupí. Odchází jen jeden. Taková jsou pravidla arény v Dómu hromů ve městě Bartertown. Zákonodárkyně Aunty Entity bude muset brzy přidat ještě jedno pravidlo: „Neštvete šíleného Maxe!“ Šílený Max a Dóm hromů s Melem Gibsonem (Smrtonosná zbraň, Maverick) v hlavní roli hrdiny Maxe, který bojuje proti barbarům post-katastrofické budoucnosti. Tentokrát se stává zachráncem kmene ztracených dětí. Hudební hvězda Tina Turner září v roli dominantní Aunty Entity, která chce v touze po moci využít Maxe k posílení své vlády nad Bartertownem. Režiséři George Miller a George Ogilvie stvořili další apokalypsu na kolech. Ve filmu uvidíte jednu z nejlepších bojových scén mezi Maxem a gladiátorem Blasterem, kdy oba používají palice, řetězové pily a cokoliv jiného, co není k podlaze Dómu hromů přibito. Po zhlédnutí Šíleného Maxe a Dómu hromů budete souhlasit s písní z filmového soundtracku „We Dont Need Another Hero.” (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

villon17 

všechny recenze uživatele

Tak se nakonec taky slituju a dám jednu, ale asi jenom za tu odvahu dovolit někomu se na to koukat, aniž by se ten dotyčnej bál újmy. Všichni byli zhulený nebo v transu nebo já nevim, že jim nedošlo, co to vzniká za blbost. Vůbec nic se tam nedělo, jediná myšlenka byla tý apokalypsy, ale pak už vim až závěrečný titulky... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mne je jedno, čo to je. Ale smrdí to ako hovná.“ Melovi Gibsonovi sa už veľmi nechcelo tretí raz sa vrátiť do úlohy "šialeného" Maxa a z výsledku je to bohužiaľ dosť poznať. Do trojky sa evidentne veľmi nechcelo ani kvalitnému scenáru, ktorý je slabý a väčšinou umiestnený do pekne (ale nenápadito) stvárneného „post-apokalyptického meste budúcnosti“. Tomu tvrdou rukou vládne speváčka Tina Turnerová, ktorá je, bohužiaľ, nakoniec ešte tým zaujímavejším, čo štandardne nakrútený film ponúka. Nevraviac o nie príliš funkčnej "detskej rovine", ktorá z drsnej série robí rozprávku o nádeji a mýte. Škoda, ale napriek prítomným mínusom je to solídne, zvučne a zručne urobené remeslo, ktoré sa minimálne vyrovná podľa mňa preceňovanému originálu, ale na výbornú dvojku nemá ani omylom. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/156786/Sialeny-Max-3-60.html ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Šílený Max zachraňující dětičky mi k srdci bohužel nikdy moc nepřirostl. Přitom rozjezd filmu není vlastně vůbec špatný (Tina Turner jako vykozená vůdkyně vyšinutých punkáčů mi tam svým zvrhlým způsobem docela pasuje), ale druhá polovina zkrátka mnohem víc než drsný postapokalyptický akčňák připomíná tuctovou dobrodružnou pohádku... Naštěstí finále, v němž se to opět hemží parádními pouštními vozítky, svým feelingem (konečně) připomene výbornou dvojku a vylepší tak výsledný dojem alespoň o pár procent. 60 % ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po výborné dvojce zklamání. Vytratila se razance, syrovost, všechno je to sice větší a nákladnější, ale přitom takové podlézavé, filmově umělé a navíc poněkud rozklížené vinou dvou ne tak úplně do sebe zapadajích linií, přičemž ta dětská je hodně nepovedná. Ani křečovitá Tina Turner výsledku příliš nepřidala, stejně jako snaha o humor, který do madmaxovského světa příliš nepasuje. Filozické úvahy nad postapokalyptickým světem jsou sice místy zajímavé, ale působí jako roub, který se příliš neujal. Naštěstí je tu razantní nástup a pár zajímavých momentů, které částečně umáznou z pocitu zklamání. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu nebyl vůbec špatný.Říkal jsem si,slušný béčko,možná i lepší než dvojka,a ta Tina je skara cool! Jenže po Maxově vyhoštění a setkání s tou podivnou skupinkou dětí se film zvrhl v jeden velký úlet,který se snad snažil i filozofovat,ale já to nějak nepobral.Mel je klasicky super,zjevení Bruce Spencea na konci potěšilo,ale ta druhá půlka mě vyloženě nasrala,takže rozhodně nijak schovívavý nebudu.Tak,celou trilogii Šílený Max mám za sebou a musím konstatovat,že měla bohužel sestupnou úroveň.Od skvělé jedničky,přes podle mého přeceněnou dvojku až po divnou a rozplizlou trojku.Ale v jistém smyslu byl každý z dílů zajímavý zážitek.45 % ()

Galerie (130)

Zajímavosti (21)

  • Scénář požadoval, aby tetička Entity (Tina Turner) řídila auto. Všechna vozidla byla ale postavena s manuální převodovkou a Tina Turner taková auta neuměla řídit. Bylo tedy nutné pro ni zkonstruovat vůz vybavený automatickou převodovkou, který vypadal jako vůz s manuální převodovkou. (ČSFD)
  • V záverečných titulkoch je uvedené, že postava Tiny Turner sa volá Tetuška Entity, no vo filme ju tak nikto neosloví. Každý ju volá iba Tetuška. (m.a.t.o.)
  • George Miller na nějakou dobu ztratil o projekt zájem poté, co jeho přítel a zároveň producent Byron Kennedy zemřel při havárii v helikoptéře, když prozkoumával lokace pro film. Kennedymu je snímek věnován. (DailyDreamer)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama