Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek nabízí pohled do zákulisí rozsáhlé pyramidové hry Bernieho Madoffa. Zkoumá, jakým způsobem do ní byla zatažena veřejnost, i sled ničivých událostí, které napáchala – jak na obětech, tak i na Madoffově rodině. Robert De Niro a Michelle Pfeiffer excelují v hlavních rolích Bernieho a Ruth Madoffových. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Pane bože, Michelle Pfeiffer zraje jako víno a čím dál tím víc krásnější. A De Niro má prostě charisma a šmrnc, který mu nejde upřít. Celý příběh je výborný a různé zápletky jsou skvělé. Navíc všechny postavy své role skvěle zahrály. Vůbec mi tady kupodivu ani nevadila delší metráž, jelikož to utíkalo jako po másle a o nudě nebo nudných scénách se nedá napsat ani ň. Za mě hodně povedené dílo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak tento chlapík menom Bernie Madoff musí byť u mnohých ľudí riadne "obľúbený". Takto odrbať toľko naivných a dôverčivých ľudí, tak to je naozaj poriadny odvod. A že sa na tejto nenávistnej vlne potom zviezli aj jeho najbližší, tak o to horšie. Čo sa týka filmu, bavil ma akurát tak samotný námet, ale inak to spracovanie ma nijako extra neuchvátilo a väčšinou to bolo stále o tom istom dokola. Akurát zopár výkyvov v deji bolo zaujímavých, ale ako celok naozaj dosť nezáživné. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Tentokrát sa Levinson a HBO spojili s Robertom De Nirom na skutočnom životnom príbehu Bernieho Madoffa, ktorého falošný investičný nástroj bol odhalený počas finančnej krízy v roku 2008. Madoff prevádzkoval Ponziho pyramídovú schému, kde ste okradli jedneho, aby ste zaplatili druhému. Film mal mätúce rozprávanie a nerovnomerný scenár. Chce to vysvetliť vyšetrovanie Madoffa, čo jeho synovia vedeli o neistej situácii firmy, a tiež vysvetliť publiku Madoffov investičný podvod. Chcelo to trošku zjednodušiť. 5/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že u nás ty HBO filmy nevycházejí normálně na DVD. Lidi mimo jejich kanál pak přicházejí o hodně. Takhle postrádám taky Hemingwaye & Gellhornovou. A jaký je tedy Čaroděj ze země lží? Předně vynikající odpověď na Bessonovi Mafiánovi, protože nepokračovat v párování De Nira a Pfeiffer by byl hřích. Žánrově jsme sice někde jinde, ale i komorní drama reagující na krizi v 2008 může být jejich parketou. De Niro je ve svém živlu, hraje velkou hru, drží si všechny od těla a buduje si respekt i před svojí ženou. A Pfeiffer? Opět změnila styl, ještě o trochu víc vyzrála, měla za sebou další čtyřletou pauzu a vrátila se opět jako někdo úplně jiný. Není to jen tou maskou, brýlemi a novým účesem. Její Ruth Madoff zrcadlí příběh ženy, která bývala volná jako pták, svobodomyslná jako hrdinky Goldie Hawnové, ale po letech v izolaci a ve zlaté kleci nemá vůbec nic. A nyní čelí pověsti Bonnie Parkerové (ačkoli sama nebyla v případu zapletena). Pokud hledáte mezi hereckými koncerty, tak velmi dobrá volba. Ve vedlejších rolí pak stojí za pozornost i Hank Azaria a Lily Rabe. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je celkem klasický životopisný snímek poslední doby. Má dobrý historický základ v zajímavé osobnosti, ale dění je podáno tak nějak klasicky dramaticky, což očekáváte. A opět jsou to herci, kteří takový životopisný snímek zachraňují. Robert De Niro mě prostě nezklame, Michelle Pfeiffer hraje, co má, a sem tam probleskne i dobrá scéna - šílení Marka. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Bernie (Robert De Niro) volá Ruth (Michelle Pfeiffer), zanechá své ženě několik hlasových zpráv. To je však technicky nemožné, jelikož všechny hovory z federálních věznic musí být přijaté osobou, které vězeň volá. Zabraňuje to, aby lidé dostávali nechtěné telefonáty a hlasové zprávy od vězňů. (TheRay97)

Reklama

Reklama